Публикувано на 30.07.2021 / 22:00

АЛТЪНЪТ Е НОВИЯТ ИЗРАЗ НА МЪЖЕСТВО. „БЪРДОКВАТА“ НЕ Е ЗАВЪРШИЛ МАГНАУРСКАТА ШКОЛА, НО Е НОСИЛ СЪРЦЕ НА ВОИН

В политиката няма място за воини.

Воинът е почтеност.

Политиката е интерес, израждащ се твърде често в угодничество – изменчив закон, оправдаващ дейността си с всеобща полза и хуманност.

Воинът е утвърдена нравственост, лишена от оправдания – постоянно духовно състояние във времето.

Политикът винаги търси оправдания, чиято палитра подлежи на постоянно обновление.

За съжаление оправданието е токсин, който убива воина.

Отрова, която винаги търси вина в чуждия, но не и в собствения грях.

Точно в това се крие несъвместимостта между воин и политик.

За един политик развитието на физическата сила и израстването на духа е лишено от съдържание дело, а душата е празно понятие, когато джобът е пълен. Друго е оръжието, което развива емоцията му – интригантството, съчетано с изключително търпение, будност и издръжливост.

Точно поради безкомпромисността на тези качества политикът възприема себе си като воин, като един Св. Георги, който омиротворява злото тихо и подмолно, хитро, но и користолюбиво, винаги ангажирано със силата на финикийските знаци, превърнали се в най-заслужена добродетел.

Алтънът е новият израз на мъжество.

Почтеността и нравствеността са отживелица.

Имаме си една прекрасна българска поговорка: „Учен да те бие, прост да не те милва“.

Най-лошото е когато прост те бие и прост те милва, пък дори и да знае седем езика.

„Бърдоквата“ не е завършил Магнаурската школа, но е носил сърце на воин. Не е знаел езици, но е бил верен на душата си и на справедливостта в нея. Затова остава завинаги в историята като Ивайло – добрият цар на справедливостта.

Разбира се, че знанието на езици е изключително богатство. Престижният университет и пустите евро-атлантически ценности вече са химн във всяка политическа уста, но пълен джоб с празно сърце не носи нито милосърдие, нито прогрес – само илюзии…

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

Коментари 12 за
“АЛТЪНЪТ Е НОВИЯТ ИЗРАЗ НА МЪЖЕСТВО. „БЪРДОКВАТА“ НЕ Е ЗАВЪРШИЛ МАГНАУРСКАТА ШКОЛА, НО Е НОСИЛ СЪРЦЕ НА ВОИН”

 1. :Вдигнатя юмрук на Президента Румен Радев нама нищо общо с НАРОДЕН ЮМРУК. Нашият е БЪЛГАРСКИ, а неговият е НАТОВСКИ. В Конституцията е записано, че за президент може да бъде избран БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. Може ли натовски генерал да се счита че е български гражданин. Явно Румен Радев си е сменил джендъра

 2. Корена на думичката войн е война. Тя си има древни теоретици 🙂 . Един от тях е живял доста преди Бърдокватам та той е дал ясна дефиниция що е това война. Война може да е и жена, Китай го е доказал мноооого отдавна 😉 .

  https://www.youtube.com/watch?v=KK8FHdFluOQ

  https://www.youtube.com/watch?v=XNB4vTH_vsY

 3. Няма Такава Държава ,но Има Такъв Народ ?!?!?!
  Този народ се Изправи и викна Мутри Вън,защото Ние Идваме !!!
  Стана ясно – само с Движение за Права и Свободи може да се построи Демократична България… отново !
  Да се получи Възраждане ,така да се каже,в което да има само Граждани за Европейско Развитие на България…
  всички Български Патриоти да го духат,защото не им стигна Воля да докарат Българско Лято !

  А пък,Четвърти километър се умори от Тридесет годишната Война/ Лъжа,ама кой го пита ?!

  Венсеремос.

 4. Велине, силно се надявам, че като споменаваш за „Бърдоквата“ и на два пъти намекваш за маловажността, от знанието или незнанието на чужди езици, ти не правиш тънък езуитски паралел между Ивайло, царя на народа и бившия премиер, царя на кражбите и властелина на лъжите! Светотатство е да се сравняват двамата. Защото, ако отговора ти е ДА, между тях единствените прилики са, че и двамата са имали по два крака и по две ръце и по една глава на раменете си! Но и в глвите им е имало голяма разлика. Защото на единя от тях е била полупразна!

 5. Монтание: Не се ваксинирайте!

  Носителят на Нобелова награда Люк Монтание предупреждава, че ваксините улесняват развитието на по-смъртоносни варианти на COVID и призова да се отхвърлят ваксините.

  Ваксините не спират вируса, твърди изтъкнатият вирусолог, те правят обратното – „хранят вируса“ и улесняват развитито му в по-силни и по-преносими варианти. Тези нови варианти на вируси ще бъдат по-устойчиви на ваксинация и могат да причинят повече последици за здравето от „оригинални“ версии. Програмата за ваксиниране срещу коронавирус е „неприемлива грешка“.

  Според Монтание масовите ваксинации са „научна грешка, както и медицинска грешка“. Книгите по история доказват, че именно ваксинацията създава вариантите. Има антитела, създадени от ваксината, принуждавайки вируса да „намери друго решение“ или да умре.

  Красимир Иванджийски
  „Строго секретно“

  1. Да, ама за зомбипедалосмарткретените новината се поднася от „проверителите“ че не е означавал точно това, което е казал;
   В тубата (гледам я когато искам да чеквам докъде стига стрелката на изтрещяване) на един промотван клип обясняваха как ползвал Нобеловата си награда за да говори за неща които не са от негова компетентност !

   От Баѝ Шиле съм чул точно как стоят нещата, сега съм ОК.

 6. Великата измама Операция COVID-Пандемия и Great reset
  08.2021.

  Коронавирусът на SARS-CoV-2 не е изолиран досега в нито една лаборатория по света.

  PCR-тестовете за откриването му са разработени от измамник.

  Прогнозите за смъртността бяха направени от шарлатанин, който преди това беше предсказал 200 милиона смъртни случая от „птичия грип“.
  От две години представяме неопровержими доказателства за фалшификацията и измамата, които представят коронавируса в различна светлина.
  Става дума за така наречената операция корона-пандемия.
  Разбира се, никой не поставя под съмнение опасността от болестта COVID-19, която причини смъртта на много хора по света.
  Но ние анализираме преди всичко коронакризата като глобален феномен, чийто произход има и ще има повече въпроси, отколкото отговори.

  Красимир Иванджийски
  „Строго секретно“

 7. Какво да правим при ядрена война. Имате 15 минути, за да оцелеете.

  Ядреният Армагедон е на „12 без 1 минута“.

  Както предупреждавахме вече е и в Черно море. Даже и минимална провокация на САЩ и Украйна срещу Крим може да ескалира до глобална ядрена конфронтация.
  Всъщност ядрената война вече е започнала. доказано беше използването на ядрено оръжие в Ню Йорк, Фукушима, Китай, Украйна, Йемен, Ливан.
  Войната постепенно поглъща нови държави и райони. И никой в България не разбира опасността и не прави нищо поне да бъдат предупредени българите – какво да се прави при ядрен взрив, ядрена война или ядрен тероризъм.
  Ядрената заплаха може да дойде от няколко направления – от взрив на мръсна ядрена бомба, от взривяване на АЕЦ Козлодуй от терористи, при ядрена война от нанасяне на удари по базите на САЩ в България и съседна Румъния или по цели в Черно море.

  Красимир Иванджийски
  „Строго секретно“

 8. „Не съм съгласен с това,което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.“-Волтер

 9. Много точно казано/написано.
  За съжаление това не е нещо ново в човешката цивилизация. Една от основните причини, поради които са се разпадали Великите империи е именно тази. Ако приемем, че днешният еднополюсов свят, в който живеем е една такава империя то е пределно ясно какво е нейното бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *