Публикувано на 11.03.2008 / 18:02

Ало, шуменският “Чистач” и ТИМ, приберете оръжието на налудничавите репортери!

 

 

Всеки, който ровне в миризливото блато на МВР, бива наречен с претенциозната думичка “приспешник”.

След като във варненската дирекция на вътрешните работи се разиграха куп интриги, свързани с назначаването на заместник-директор, в които дейно участие взе шефът на Националната полиция и бивш шеф на ОДП – Варна ген. Веселин Петров, вчера стана ясно, че мишоците с висши пагони не са мирясали.

И лъсна като голо теме на месечина убийствената истина, че в морската столица по-важно е не да се пребори тежката организирана престъпност, а някои хора, излезли от пряката власт във Варна да продължат да сучат необезпокоявано.

Afera.bg вече писа подробно как точно и защо се разигра лютата битка за зам-шефското място в ОДП – Варна. Именно първа afera.bg се сдоби с информацията за готвения маньовър с провадийския полицай Минко Ангелов, ловно протеже на шефът на Националната полиция ген. Веселин Петров, както и с мръсната подмолна игра как да бъде заклещена за пореден път варненската ченгеджийница в корумпирани лапи. Които да движат конците отгоре.

И тъй като осветяването на схемата с ловната дружка не успя, бе спешен варинта с шуменеца Диян Нанов, който със скоростта на светлината бе пикиран във Варна като заместник-директор, идвайки от отдел “Вътрешна сигурност” в столицата.

Всичко би било прекрасно, ако обаче бившият танкист не се провали с гръм и трясък на първата си пресконференция при представянето си пред медиите в града. Наговори купища нелепости, държа се високомерно и неадекватно, с което разби на пух и прах “светлия” образ на “вътрешния човек” в МВР.

И понеже Варна наистина е ОСОБЕН град, в който всяка кашишка постановка се улавя още във въздуха, трябваше някак си отново да бъде спасено положението.

Как? Ами чрез медиите, как иначе?

Обаче възникна проблем. Ама голям проблем. Шефът на Националната полиция ген. Веселин Петров вече никой от варненските кримижурналисти не го базареше са сочна слива. Смехотворните опити чрез трети лица да бъдат омайвани репортерки от тиражни вестници, за да бъдат впрегнати в изчистването на имиджа на “наште хора” удари на камък.

Варна наистина е особен град.

На финала се намери един репортер, който списва свой си вестник “Наблюдател”, който се върза на фльонга и помести главозамайващото заглавие: “Чистачът” на продажни ченгета пристигна”.

На цяла страница въпросният “редактор” демонстрира напълно налудничав стил, както на писане, така и на анализ, от който в крайна сметка след десетократно прочитане се разбира, че новата шуменско-софийска птица, кацнала като зам-директор на ОДП – Варна е голя-я-я-я-ма работа. Ама толкова голяма, че всякакви местни кримирепортерки, “наредени в линия” още малко и не са му кацнали на комисарския.

Сценаристът на “медийното събитие” сигурно не е и вярвал как местният репортер може съвсем да сгувни положението с екзалтирания си, стигащ до психо-синдром пиар.

Защото от материала стават условно ясни /доколкото може да стане ясно нещо от подобно писание/ няколко неща.

  1. Новият заместник –директор на ОДП – Варна и бивш шеф на “Вътрешна сигурност” в МВР Диян Нанов има някаква връзка с един босовете на ТИМ Иво Каменов.
  2. Новият заместник – директор на ОДП – Варна и бивш шеф на “Вътрешна сигурност” в МВР Диян Нанов е близък с бившия шеф на морската дирекция Любо Димитров, който пък още от оно време бе направил дирекцията филиал на фирмата “Юнимастърс”, а понастоящем си има паралелна охранителна полиция под името “СОТ Варна”.
  3. Зад гърба на новият заместник – директор на ОДП – Варна и бивш шеф на “Вътрешна сигурност” в МВР Диян Нанов стоял не кой да е, а лично кмета Кирил Йорданов, който пък викал на Сергей Станишев “Серж”.
  4. Бойко Борисов и Румен Петков са се прегърнали здраво и заедно са юрнали новият заместник – директор на ОДП – Варна и бивш шеф на “Вътрешна сигурност” в МВР Диян Нанов към морската столица за да удари всички гадове, понеже Европа вече не траела какво се случва тук.
  5. В цялата картинка не липсва и образа на “корпоративен бос и наш приятел”, както е наречен един от босовете на ТИМ Марин Митев, който пък обичал да казва: “ИСКАМ РЕЗУЛТАТИ”.

И каква излезе тя? За какво идва шуменският “Чистач на продажни ченгета”? Като играе с кмета, Бойко Борисов, Румен Петков, Иво Каменов и Марин Митев от ТИМ, кого ще “чисти”? И какви резултати ще се искат?

В статията не е пропуснат и шеът на БОП – Варна Емил Михайлов, който също бил човек на Диян Нанов и щял да му даде такива разработки, че всички крими журналисти сигурно денонощно ще ходят в шок от полицейските разкрития на “Чистачът”. Само дето никой от същите тези репортери, наредени, според пишещия в “линия” /очевадно е, че той се върти сам в кръг около себеси/, години наред не са забелязали антимафиот №1 в морската столица да сътвори нещо по-сериозно от това да гепа някой наркодилър за сметка на друг, богопомазан, за когото и на децата от крайния квартал им е ясно, че над него има опънат дебел полицейски чадър.

Ако за някой този материал звучи твърде лично и маловажно, съм длъжна да уточня защо го пиша. Защото вместо висшите ченгета да се занимават единствено с пряката си тежка и неблагодарна работа да се борят с организираната престъпност, те по цял ден творят тъпоумни поръчкови интриги, с които целят дестабилизиране на професионалното спокойствие в ОДП – Варна.

Някои болни мозъци, които още не могат да прежалят, че губят позиции в твърде миризливи среди в морската столица, въпреки че са се издигнали в йерархията нагоре, впрягат още по- объркани мозъци, които да подържат ингригата във варненската ченгеджийница.

Оплюти са всички – криминални репортери, пресаташето на ОДП – Варна, за което в прав текст Диян Нанов е предупреден да не му се доверява, шефът на ОДП – Варна, който си бил замълчал, като че ли някой пита директорът на местната полиция кой и кога да бъде назначен.

Всички са “приспешници”.

Само редакторът от въпросното вестниче е в час. Толкова, че набърка Диян Нанов, новият “Чистач на продажни ченгета” в нов скандал, нагло демонстрирайки благодетелите му – от Бойко Борисов и Румен Петков в странна комбинация, през кмета, та чак до ТИМ.

Печално звучи, но некои куки са много лоши мутри, както бяхме написали неотдавна. И вместо да си запретнат здраво ръкавите да свършат нещо читаво, мътят долнопробни интриги като сливенски квачки.

И накрая – никак не е зле, “Чистачът” или ТИМ да приберат най-накрая пистолета на въпросния репотер, даден впрочем с разрешението на сегашния шеф на Националната полиция ген. Веселин Петров.

Защото, казва ли ти някой, каква ще е следващата поръчка.

 

Веселина Томова

 

Коментари 0 за
“Ало, шуменският “Чистач” и ТИМ, приберете оръжието на налудничавите репортери!”

  1. когато колега Стоян Бумбалов съдеше Любо Живков за нападение на пресконференция и беше ясно, че издателят ще отнесе присъда, адвокатът му приложи към писмените доказателства по делото удостовериение от психодиспансера, според което Живков не може да носи наказателна отговорност, странно как един подобен пациент може да се опитва да формира общественото мнение, при това с ясното съзнание, че каквото и да напише никой няма да може го осъди

  2. Веси, защо въобще си се хабила да коментираш малотиражката на Любо Живков – преследвания от химери. Започва с някаква „мисъл“ и до края на материала си вече е забравил какво иска да каже.

  3. Male, kolko ste zhalki. Ne moga da poviarvam che kolko smeshna i otchaiana e tazi statia. Mozhe bi tolkova otchaiana, kolkoto i tazi v Nablyudatel :)))

  4. Томова, не бяха ли Ъпсурд тези които казаха, че некои куки са много лоши мутри? Май си присвояваме свойски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *