« Върни се назад Публикувано на 02.03.2022 / 21:22

АЛО, ЗАМ-МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА, СЕГА ЛИ ВДЯНА, ЧЕ СМЕ „ЗАВЛАДЯНА ДЪРЖАВА“! А НЕ БЯХМЕ ЛИ И КОГАТО ПРИ СТЕФАН ЯНЕВ ПРЕМИЕР ХЕРО МУСТАФА САМО В ТОАЛЕТНИТЕ ВИ, ДЕТО НЕ БЕШЕ ВЛЯЗЛА?! ВИЕ ЗА БАЛЪЦИ ЛИ НИ ВЗИМАТЕ?!

Ралица Симеонова, Заместник министър на отбраната:

Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността „Заместник-министър на отбраната“. Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет.

Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики. Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност.“

….

Въх!

Същата тази Ралица Симеонова бе началник кабинет на Стефан Янев, докато той беше два пъти служебен премиер на Румен Радев.

През това време Румен Радев заяви, че управлението на България трябва да е в синергия с дневния ред на САЩ, Стефан Янев заяви, че „НАТО е България и България е НАТО“, а американският посланик Херо Мустафа по време на двете служебни правителства на Радев – Янев само дето в тоалетните не се бе снимала със слугински коленичещите министри и служители на Янев – Радев.

Вие за ахмаци ли ни взимате, а?

И балъците пак да клъвнат за „новия“ проект, дето уж не е на Радев, пък е на Янев, пък – последният натовец да затвори вратата.

Сега пищят, че сме били „завладяна държава“.

Същите, които прокламираха  и предадоха без бой ЗАВЛАДЯВАНЕТО на тази държава.

Веселина Томова

«