« Върни се назад Публикувано на 05.03.2014 / 22:04

АЛО, ГЕРБ, ОТ КАКЪВ ЗОР ЩЕ ВИ ПЛАЩАМЕ „ШАНТАН” В „БОЯНА”?!

 

След като Николай Бареков извади на показ скъпа луксозна къща в „Бояна”, чийто наем и подръжка варирали около 3000 евро месечно, от ГЕРБ влязоха в обяснителен режим и пуснаха официално становище:

По повод появила се информация в интернет, че председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов обитава имот под наем в квартал “Бояна” в София, от пресцентъра на ГЕРБ съобщават:

Изрично подчертаваме, че председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов категорично не обитава посочения имот. Той притежава и живее в дома си в град Банкя, и неслучайно точно този негов имот беше окупиран преди месеци от подставени лица и „патерици“.

ПП ГЕРБ е наела имот в квартал „Бояна“ в София. Имотът се използва от партията за представителни цели. В него се провеждат срещи и се настаняват гости на партията от страната и чужбина, които са в София и България по покана на ПП ГЕРБ. Имотът е нает чрез агенция за недвижими имоти. Договорните отношения и политиката на агенцията не позволяват разкриването на допълнителни детайли по договора. Всички средства по наемането на имота са декларирани по надлежния и предвиден от закона ред пред Сметната палата, уточняват от партията.

Какво става ясно от спуснатото партай-комюнике на ГЕРБ?

Че Бойко Борисов категорично не обитавал посочения имот, и че си имал къща в Банкя. И че партия ГЕРБ наела луксозния скъп имот в „Бояна”, за да „се използва за представителни цели”, като в него „се провеждат срещи и се настаняват гости на партията от страната и чужбина, които са по покана на ГЕРБ”.

Като как си представяте партийният функционер Грую от Лапавица да бъде настанен в палата на ГЕРБ в „Бояна”? Като как си представяте гербаджии от Трън, дошли до столицата, да ги настанят комфорта и лукса на къщата за „представителни цели”?

ГЕРБ удариха гредата за пореден път.

В цялото им обяснение намирисва повече за шантан, отколкото за резиденция от типа на диктатора генерал Нуриега.

И кой, как и защо кани гости в баровската къща в „Бояна” нищо чудно да лъсне скоро в някоя флашка.

Само че гражданите за европейско развитие са длъжни да обяснят от какъв зор ние, всичките данъкоплатци, ще им плащаме мегаломанския комплексарски пашалък да разполагат с „шантан”?

Партийната субсидия, която взима партия ГЕРБ излиза от бюджета, т.е. от нашия джоб. И всички българи си даваме парите за да си посрещат гостите Бойко, Цецо и компания, все едно са тартори от групировките, които също се родеят с подобни къщи в покрайнините на столицата.

Както е тръгнало утре може да научим, че ГЕРБ си е взела под наем и казино, за да развлича гостите от чужбина на партията, или че направо е капарирала някоя от митниците ни, че да се спестят главоболията по някои проверки на някои от гостите.

АФЕРА с нетърпение очаква ентусиазма на ГЕРБ да не стихва и да предложат на медиите пълен списък с гостувалите в луксозния имот „гости от страната и чужбина” за наша сметка. Ако гербаджии се умълчат по тази тема, със сигурност все някой от НСО ще проговори.

И тогава да не стане – Боко, Цоко и приятелки.  Останалите – на хотел.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

«