« Върни се назад Публикувано на 07.04.2014 / 16:12

АЛО, АГЕНТИТЕ ОТ ДАНС, НЕ ПИШЕТЕ ПИСМА НА „АФЕРА”, А ИЗБРОЙТЕ ПОНЕ ТРИ НЕЩА, КОИТО СТЕ СВЪРШИЛИ!

 

Да връткаш оперативно агенти на ДАНС е занятие забавно, но и убийствено тъжно. Забавата е докато ги вкараш в капана на собствената им „подходяща” компетентност, с която си печално наясно, поради съдбата да си се докоснал до обителта им. Тъгата винаги идва от познанието и от оголената истина всъщност какво е свършено от корифеите на „специалната” мисъл. След публикацията на АФЕРА, че в ДАНС – Варна върви поголовно разместване, обозначено като „преместване на подходящи длъжности”, агентите сами ни се поставиха в услуга.

Не е само Ивайло Маринов. Понижени в ОР са и славин славов. Иван добрев. Тодор стоянов. Стефан алексиев . Интересното е кои са на техните места. Афера нали знае всичко. Да видим дали ще напише.”, включи се в „прозвъняването на канала” агент от териториалното подразделение на ДАНС в морската столица, подписал се като „Яне”.

По линията на забавлението му отговорихме подобаващо: „Господин Яне, с изключително задоволство подчертаваме успешността на мероприятието ни да вкарваме в обяснителен режим агентите на ДАНС, които през работно време пишат коментари в АФЕРА и ни дават сами информация. Искрено благодарим за съпричастността. Да вземем да ви назначим при нас на “подходящи длъжности”!”.

Задачата на АФЕРА, която забележете не е специална служба, а медия, не е да изреждаме всеки понижен в оперативен работник, или доброволно подписал някоя „подходяща длъжност”, нито да сведем да обществеността кой агент кога посещава любовницата си в работно време, или ходи до тоалетната.

Всъщност, тъгата идва от това, че точно агентите на ДАНС ни пишат и хем дават сами информация, хем питат. Какво питат? Да четат АФЕРА! Ама, четейки я, не само да пишат онова, което са прочели там в рапорти и да ги пращат в столицата, отчитайки дейност, а да проверяват тези случаи. Може пък тогава да станат отличници!

Крайно време е да стане ясно кой поема отговорност за това масово „преназначение” в ДАНС – Варна, какви са идеите му на този измислен „Попов”, какви очаквания има от новоизлюпените началници на отдели, каква ще е реалната полза от тази кадрова масовка.

Нищо лошо няма по принцип в разместванията.

Но е важно да се знае възоснова на какви критерии са направени тези „подходящи назначения” и най-главното – колко досъдебни производства по техните линии ще образуват и колко корумпирани висшестоящи ще вкарат в ареста, ама такива, които реално застрашават така дъвканата от Агенцията национална сигурност.

Нека сега агентите на ДАНС – Варна да кажат поне три успешни случаи, разработки и реализациии, които са имали, че да им повярваме!

Какъв е крайният резултат от дейността на агентите и не е ли той нула?!

Да не би новите издигнати в кариерата да са осъществили арести на корумпирани управленци, или са слепи да ги видят във Варна?!

Или са хванали чужди шпиони?!

АФЕРА си спомня цифром и словом две разработки, свързани с корупция по високите етажи на властта.

Едната – печална, откъдето и да я погледнеш – свързана с ареста на бившия шеф на Варненския административен съд Анелия Цветкова.

Другата – разработка, която едва тези месеци доби официална осветеност, свързана с бившия шеф на ОД на МВР – Варна Митко Димитров и „мега” прокурорката Стефка Якимова и нейни колеги. Апропо, ако не беше АФЕРА и журналистката Веселина Томова, тази разработка никога нямаше да бъде започната и стартирана, но това е друга тема. Тема за посветени, а не за пишещи агенти по форумите.

Досега дансаджии се оправдаваха, че нямат правомощия да арестуват, да правят операции, както „онези бопаджии”, четяха и преписваха АФЕРА и пълнеха чекмеджетата на столичните си шефове със статиите ни, копирани като „рапорти” и „доклади”.

Сега имат всякаква мощ и ресурс. И си чоплят отново в носовете. Да не посочим други части на тялото. И се местят като в бардак на „подходящи” кревати.

ГОДИНИ НАРЕД във Властта на Варна, според агентите, очевидно работят ангели. Само че е точно обратното – градът е потънал в корупция, симбиоза между мафия и власт, а на всичкото отгоре и „топ” управниците шмъркат като замаяни, а агентите цъкат и се тюхкат, вместо да им заковат дилърите. Поне.

Цялата тази история с „преназначаването на подходящи длъжности” е толкова нефелна, че чак не е интересна, защото при неработеща структура, ако ще и Цветан Панайотов да го сложиш като палма на покрива на сградата на службите, ефекта ще е същият като в писанчево-цветлиновата менажерия.

Веселина Томова

 

 

 

«