« Върни се назад Публикувано на 04.06.2023 / 10:38

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ОСВОБОДИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ГЕШЕВ И ИСКА ДА СЕ ВЪРНЕ ЗА КРАТКО В ДАНС, ЗАРАДИ „САМОАТЕНТАТА“ НА ГЕШЕВ. ОТКЪДЕ ЗНАЕ, ЧЕ Е „САМОАТЕНТАТ“ И ОТКЪДЕ ЗНАЕ С КАТЕГОРИЧНОСТ, ЧЕ ДРУГАТА СЕДМИЦА ГЕШЕВ ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕН?!

Първо да започнем с това, защото Алексей Петров не харесва, когато някой не мисли като него и не е на неговата позиция:

Алексей Петров пред bTV:

„Призовавам хора, които имат мнение и експертиза, да не не бъдат безучастни и да изразят мнение…“.

И тъй като АФЕРА НИКОГА не е била безучастна и ИМА експертиза, ще изразим мнение за участието му тази сутрин пред Мария Цънцарова по bTV.

Първо, според нашата експертиза, Алексей Петров трябва повече да се дообучава откъм телевизионните си изяви, тъй като ярко му личи, че се се притеснява, губи присъствие на духа, въпреки че прави усилия това да не личи, ама личи, и много се изпотява пред камера.

„Само за Система да говорим оттук нататък, призовавам. Системата е загубила системното качество…“ направи опит Алексей Петров да насочи първоначално разговора към „академично ниво“ по отношение на темата национална сигурност, но изтърва конеца.

За Ангел Христов /братя Галеви/ Алексей Петров дословно изрече: „Той макар и починал, така да се каже, е намерен от близките си…“.

Което обяснява „експертизата“ изцяло.

Според Алексей Петров нямало нищо лошо, и си било напълно в реда на нещата, изтеклото от записите в ПП, съгласуване на шефовете на служби с „Посолството“: „Императивно необходима е комуникацията, заради синхрона между службите и политиците, и посолствата…“, защото трябвало да се обсъди „достъпа до натовските масиви“. И още: „Този въпрос става по тоя начин. Това не е намеса във вътрешни работи, не е нарушаване на суверенитет.“

Според експертизата на АФЕРА, а и според експертизата на сериозни фактори в сферата на националната сигурност – това е лъжа, но хайде да не го наричаме така грубо – лъжа, а манипулация.

На всичкото отгоре да не виждаш нищо нередно в това на партийна сбирка някакъв измисленяк в сферата на националната сигурност, като Асен Василев, категорично да заявява какво е съгласувано с американското посолство, е ПРОДАЖНОСТ И ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Алексей Петров изрича категорично: „Ще има правителство, всичко е наред, чакаме технически процедурата.“

Всичко е наред. Чакаме технически процедурата…

Ама, разбира се, всичко е наред. Когато е било оформено зад кулисите, и в това, разбира се, няма нищо нередно.

„Моята роля се надценява… Подкрепям създаването на правителството… Необходимо е на бизнеса и на гражданите…“, реди Алексей Петров и се обърква за срещите в ресторанта му „Делвите“, а Мария Цънцарова пък пропуска да пита за тайната среща в Самоковския манастир.

Пред в. Труд Алексей Петров потвърждава, че такава среща е имало в „Делвите“, пред Цънцарова казва: „Не съм потвърдил…Никога не е имало такава среща там…“.

После, изпотен изрича, че  „в тези разговори, които сме имали, чак да имам такава роля, че да правим правителство…“ и обяснява как познава Бойко Борисов и бащата на Кирил Петков – Петко от каратето.

„Съдба!“, въздиша Алексей Петров. И допълва, че се вижда и с двамата. Нищо, че нямало уж такива срещи.

По отношение на снимката изтекла в сайта Бърд, на която той е с Бойко Борисов в Банкя, казва, че е имало посредник на срещата и Алексей Петров имал „много сериозен разговор с посредника“ от него ли била изтекла снимката, ама „посредникът“ рекъл „Не съм аз!“ и значи били … хакери, вика Алексей Петров.

Не били стигнали дотам с Бойко Борисов да си прощават, ама инициативата била на Бойко Борисов за тази среща в Банкя, пък Алексей Петров отишъл, нищо, че според експертизата на АФЕРА, точно при премиер Бойко Борисов с вътрешен министър Цветанов, Петров бе проснат по очи и арестуван.

„Често си говорим за сигурност…“ казва още Алексей Петров за Бойко Борисов. „Често“ си говорели, пък не се срещали често.

Активното му публично говорене напоследък се дължало на това, че „тази активност не се дължи на това, че търся реализация на политически диригент. Аз съм експерт по неща, в които участвам.“

Като „експерт по неща“, Алексей Петров първо казва, че не се познава с Кирил Петков, после веднага казва, всъщност, че се познава с Кирил Петков от срещи в МС покрай ССГ.

С таткото Петко обаче се познавал и говорел.

Според експертизата на АФЕРА, вече е наложително всички „експерти“, редящи в сянка процесите, да открият всички живи бащи и майки на бъдещите управляващи, че да разговарят с тях за дечицата им, които ще бъдат дирижирани впоследствие.

Алексей Петров здраво се обърква и по отношение на това обещавали ли са му нещо тия, с които уж не се среща и не разговаря, и които редят правителството.

„Не съм получавал предложение за висока позиция“.

Веднага след това обаче изрича: „Ако е за определен срок – да!, ще се съглася. Бих отишъл в ДАНС да се заниавам с икономическата сигурност. Но за кратко време, по конкретна цел“.

И сега  – внимавайте!

Искал за кратко и по конкретна цел да се върне в „икономическа сигурност“ в ДАНС, обаче веднага след това казва:

„Аз не съм емоционален човек, може да така изглеждам понякога, но има неща, които биха ме предизвикали  – например това разследване, което Гешев прави на себе си, бих бил полезен в това, за САМОАТЕНТАТА, и после бих се върнал в университета…“

САМОАТЕНТАТА.

И откъде знае Алексей Петров, че това е самоатентат, без още да е приключило разследването и без той да има достъп до него, което означава, че както всички нас, той също няма поглед върху всички факти и обстоятелства, с които разполагат разследващите?! И само за това ли за кратко, и само точно заради това, би се върнал в ДАНС Алексей Петров?

Нататък, Алексей Петров почти оправда Бойко Методиев Борисов по „Барселонагейт“, като каза, че не бил юрист, но имал някога шестици, изрече нещо за „прането на пари“, и заявява, че: „Очевидната насоченост към Борисов за несъставяне правителство… Гешев да се изгаври с лидерите… Що за подход е това?“.

В същото време както и всички ние, така и Алексей Петров, няма достъп до никакви факти и обстоятелства по разследването по „Барселонагейт“, за да твърди, че това било „очевидна насоченост към Борисов за несъставяне на правителство…“. Интересно каква би била експертизата на Алексей Петров, ако „прането на пари“ е доказано, и как ще обсъдят това с Бойко Методиев Борисов след както Петров призна, че си говорят за „национална сигурност“.

На въпрос на Цънцарова по отношение на закона за застраховането, и еднаквия документ, който съвпадал и по правописни грешки с този на Лев Инс, внесен от двама депутати – единият от ГЕРБ, другият от Възраждане, Алексей Петров изрича знаковото: „Надявам се след като бъде освободен Гешев следващата седмица този въпрос да бъде разрешен“.

Откъде знае Алексей Петров с такава категоричност, че Иван Гешев ще бъде освободен другата седмица от поста като му главен прокурор?!

Въпрос без никакви неизвестни.

Afera.bg

===

Стоян Тончев, журналист:

Ето какво аз разбрах от интервюто с Алексей Петров в bTV, като не само го слушам, а чета между редовете и наблюдавам:

1. Потенето, изчервяването и трудното преглъщане са външни признаци при служене с неистини;

2. Лице, опериращо в застрахователния бизнес и пишещо с провописни грешки, е автор на законодателните поправки, внесени поотделно от депутат на Възраждане и депутат на ГЕРБ;

3. С Алексей Петров се обсъжда бъдещото правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ, разговаря с Бойко Борисов и бащата на Кирил Петков;

4. Основната пласирана версия за атентата срещу главния прокурор е трябвало да бъде „самоатентат“ и Алексей Петров би помогнал на разследването само в тази й част; (явно има следи за замитане)

5. Главният прокурор щял да бъде отстранен от длъжност идната седмица;

6. Алексей Петров би се върнал в ДАНС и т.н.

Спирам до тук, защото останалото ще бъде квалификации. Лично аз съм силно обезпокоен за сигурността на България и гражданите й след това, което тази сутрин чух, видях, разбрах и си потвърдих.

«