« Върни се назад Публикувано на 10.04.2022 / 12:49

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ: НЕ ПРЕГОВАРЯМ С ТЕРОРИСТИ! ВСЯКА МЕДИЯ, КОЯТО СЪДЕЙСТВА НА ХАКЕРА ЗА ТЕРОРИСТИЧНОТО МУ ДЕЯНИЕ И ПУБЛИКУВА ИЗТОЧЕНИ ОТ НЕГО ДАННИ, МОЖЕ ДА СЕ СМЯТА СЪУЧАСТНИК В КИБЕР ТЕРОРИЗЪМ!

До сайта АФЕРА, както и изпратено до всички медии, се получи послание от Хакера, представящ се като „Емил Кюлев -Министър на дигиталното спокойствие“, в който той разказва как през февруари 2022 г. е осъществил нерегламентиран достъп до административния панел на голяма публична компания, както и други компании, свързани със застраховането.

Хакера твърди, че е източил дата базите, след което се е свързал с представители на компаниите за да поиска „дължимата такса „Дигитално спокойствие“. Хакера посочва, че е осъществил връзка с Алексей Петров, който в разговор с него е заявил, че „това, което извършва е кибер тероризъм, че с терористи не преговаря и че заради действията си Хакера ще понесе своята отговорност“.

„Емил Кюлев – Министър на дигиталното спокойствие“ заплашва, че ако не бъдат изпълнени исканията му ще направи публично достояние данните, които е източил.

АФЕРА се свърза с Алексей Петров, който специално за сайта АФЕРА заяви:

„Всяка медия, която съдейства на това терористично деяние, може да се смята за съучастник в кибер тероризъм. Истина е, че не преговарям с терористи!

Обучаван съм не да преговарям, а да залавям и ликвидирам терористи. Всеки ден, когато съм ходил на учебно занятие – учебния план е сочел – задържане и ликвидиране на терористи.

Казал съм му, че ще понесе своята отговорност и това е въпрос само на време.

Всяка медия, която публикува предоставени от него данни, става съучастник в кибер тероризъм. Държавата може да залови тези кибер терористи със съдействието на частни компании, които имат капацитета за това. Това, което върши това лице е класически тероризъм.“

Afera.bg

«