« Върни се назад Публикувано на 02.09.2023 / 13:11

АЛЕКСЕЙ, ГЛЕДАШ ЛИ ОТ НЕБЕТО „АВЕРА“ ТИ БОКО ТИКВАТА КАК „НИКОГА НЕ ЛЪЖЕ“?

Бойко Борисов:

„Бог да го прости човека, той създаде логистиката… /между Боко и Кирил Петков и Асен Василев/. Няма човек да не знае, че 40 години само сме се карали, само сме спорили, били сме се в спорта, знаете, не случайно неговия отбор беше създаден от Комсомола, от Вальо Шотев, шефа на Комсомола на МВР, от Държавна сигурност срещу моя отбор тогава, казваше се „Нешев“, на загинал пожарникар. Още от тогава ми е битката с Държавна сигурност! И понеже „Нешев“ беше най-силния отбор, те създадоха Държавна сигурност отбор на Комсомола, чийто треньор беше Алексей Петров. А сегашният зам. министър на икономиката е синът на същия Вальо Шотев. Това са факти, това не е критика, аз обичам истината!…

…Нищо лошо няма, че човек, който вече го няма, е създал логистиката, да може да се отпочне разговора. Физически този разговор не можеше да се състои. Бяхме скарани, Недялко Недялков, да е жив и здрав, той го доведе  /Алексей/ в централата, излезе снимка, единственият незаподозрян за тази снимка съм аз… От тогава той ни сдобри. Говорихме си, дори имахме много подозрения за много неща през годините, но това е друга тема… Алексей Петров създаде логистиката за това правителство.

…На тези срещи Алексей Петров и бащата на Кирил Петков не са присъствали. Срещите ни са били аз, Кирил и Асен. Там ние договорихме, че ще направим път да направим правителство.

…По телефона аз не обичам да говоря и /пипа се по джобовете/ нямам…

Един психолог ми правеше портрет по телевизията и аз се засушах и той каза: „Силата на Борисов е в това, че не лъже… Той ако иска да не каже нещо, няма да го казва“. Но аз не лъжа и човека /за Алексей, гледайки хъшлашки нагоре към небето/, Бог да го прости, си отиде…

…Животът е такъв, че всичко се връща…“

…..

Алексей, гледаш от Небето „авера“ ти Боко Тиквата как „никога ле лъже“?

Слушаш ли от кога му била „битката с „Държавна сигурност“ и как с бандитски тънък пиниз те овъртоли с Валентин Шотев?

Чуваш ли как бяга да те нарече по име и изрича вместо името ти „човека“, и изрича „Алексей Петров“ само за да те апликира към ситуация за която ВЕЧЕ само той е единствения очевидец, защото, ти, „неудобният очевидец“ ВЕЧЕ няма как да опонираш?

Чу ли и как било „друга тема“: „имахме много подозрения за много неща през годините“?

„Друга тема“, ама СЪЩАТА!

Какво разбрахме от Боко Тиквата, който „аз винаги говоря истината“?! Царят на бандитския пласмент внуши, че Алексей Петров е „Комсомола“ и „Държавна сигурност“, пък Боко бил „пожарникаря“, дето от тогава се борел с … Държавна сигурност.

Някак твърде удобно обаче Боко Тиквата пропусна да разкаже откога точно много назад във времето и защо Алексей Петров и Валентин Шотев са в смразени и ледени отношения, но твърде удобно внезапно и НЕслучайно набута името не на друг, а точно на Валентин Шотев. Виртуозен пласмент, още повече на фона на натрапчиво контролирано пласираната „хипотеза“ от Властта, която олицетворява и Боко Тиквата, и от МВР Калин Стоянов, който пък е лична капия на Боко Тиквата – че убийството на Петров е за „отмъщение“.

Бандитския пиниз – охотно приказваш за неща, които пласираш нарочно, за да отклониш вниманието и да скриеш истината, която трябва да остане завинаги потулена.

Мръсничък пиниз. Боко „бореца“ срещу Държавна сигурност и „човека, Бог да го прости“ от „Комсомола“ и „Държавна сигурност“.

На този фон ето един малък нюанс от разговор между мен и Алексей Петров преди пет месеца.

Алексей за Боко: „Знаеш ли, каква е разликата между мен и него?… В това, че докато аз всеки ден от дете слизах и изкачвах баири с километри в дъж, кал, сняг, за да ходя на училище, той всичко е получавал наготово. Докато, благодарение на татко си, той получаваше всичко наготово и като вкарване в МВР, аз сам съм си извоювал пътя… Така се получи, че аз бях избран от групата, когато трябваше да се неутрализира онзи терорист… Тогава живеех на един мъничък таван… Като мина всичко успешно, генералът ме извика и ме попита какво искам. И аз му казах, че искам да ме преместят в малко по-голям таван… И още нещо поисках, ако е възможно, да уча икономика… Получих и тази възможност… Всичко сам съм го постигал, докато при него винаги му е давано наготово….“.

И понеже стана дума за „Комсомола“, някой спомня ли си епизода от миналото на Боко Тиквата, когато МВР се деполитизира и Боко Бойко Борисов напуска МВР през 1990 г. за да остане с партийния си билет в БКП… А Държавна сигурност тогава да не би да не служеше на БКП, чийто представител е бил и Боко Тиквата?!

Ако Вие бяхте главен секретар на МВР как щяхте да разкриете убйството на Алексей Петров, пита го журналист. И Боко лакардисва – аз като бях главен секретар на МВР колко ги разкрихме се знае…

Даааа, знае се и колко лица бяха убити докато на власт като главен секретар на МВР беше Борисов.

Всичко се връща, вика Боко.

Да видим. Рестото. От небето.

Веселина Томова

«