Публикувано на 31.07.2022 / 13:33

АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ ОТ ГЕРБ БУРГАС СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА В „ГЕОЗАЩИТА“ – ДИНОЗАВЪРА ЧИТЪРЛИЕВА КАДРУВА ПО ЕТАЖИТЕ НА ВЛАСТТА

КАК БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА СЛУЖИТЕЛКА ОТ ГЕОЗАЩИТА ВАРНА ЩЕ УНИЩОЖИ ЧАСТ ОТ КРАЙБРЕЖНА УЛИЦА С  ВЕЛОАЛЕЯ В САРАФОВО, ОБЩИНА БУРГАС.

Тъй като интересите на инж. Читарлиева са насочени основно в северното ни Черноморие, на заден план остава и свлачището, което поглъща от известно време най – красивата част от велоалеята, край Сарафово.

Потвърдено от външен независим експерт инж. Красимир Маринов е становището, че при следващо по – силно вълнение най – хубавата част от велоалеята между Бургас и Сарафово ще пропадне във водата. За кмета на Община Бургас едно е ясно – твърде е обезпокоителен фактът, че е налице разминаване в становищата на държавната „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – гр. Варна и „Проект трой“ ЕООД – гр. Варна. Затова той настоява да се сформира нова комисия в разширен състав, като в нея бъдат включени и външни експерти, различни от служителите на „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – гр. Варна. Според Община Бургас по този начин ще се намери най – правилното решение за предотвратяване на по – сериозна авария и ще бъдат предприети адекватни действия за обезопасяване на брега, а с това и опазване на живота и здравето на хората!

ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, КАДРУВАНЕ И СИМБИОЗАТА НА ДЪРЖАВНАТА ДЛЪЖНОСТ С КОНСУЛТАНТСКАТА ДЕЙНОСТ ЗА ЛИЧНА ОБЛАГА. „ВЕЧНАТА АМБЪР“ В ГЕОЗАЩИТА ВАРНА

„Вечната Амбър“, така определят инж. Тодорка Читарлиева в инженерните среди на ГЕОЗАЩИТА Варна, която е превърнала държавното дружество в недостъпен бастион. Няма частен инвеститор, който да не е бил лично консултиран през дружеството си „ГЕА 2007“ ЕООД. Всъщност симбиозата между държавната длъжност в „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – гр. Варна и нейната частна дейност са очевадни.

Известно е и това, че държавният архив в „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД се използва основно за частна дейност.

От справка в търговския регистър става ясно, че на първо място в предмета на дейност на собственото и дружество „ГЕА 2007“ ЕООД е посочено – KOHCУЛTAHTCKA, MEHИДЖЪPCKA И ПOCPEДHИЧECKA ДEЙHOCT.

Но с това не свършват греховете на инж. Читарлиева. В последните дни на сегашните правителство и парламент тя не спи, а обмисля действия, които ще променят за следващите няколко години съдбата на единият от синовете и – инж. Читарлиев.

Въпреки, че кадруването e сред обичайните поводи за най – мащабните скандали във всяка една система през изминалите 30 години и макар системата ни да е в процес на непрестанна борба срещу него, кадровите въпроси продължават да се решават задкулисно, а както се оказва – и с участието на политици и държавни служители.

Датата е 23 май 2022 г. – гр. Варна

Вечната Амбър е в ролята на кадровик, само че този път кадруването е добре обмислено и задкулисно. По време на нарочна среща с хора от властта (варненски депутат, министър и областен управител)

тя не се колебае, а действа светкавично. Предстои избор на нов управител на „ВиК“ – Варна, най – подходящ за тази позиция е не друг, а един от синовете и, който за нейно огромно съжаление е нереализиран в бизнеса ВиК инженер.

СКАНДАЛ С ПОРЪЧКОВА ЕКСПЕРТИЗА ПРЕЗ 2010 г. НА „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – ВАРНА, БЕТОНИРА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НА НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО НА МИДЕНИЯ ПЛАЖ.

Вероятно малко хора ще си спомнят, че през 2010 г. екип на чело с тогавашният директор на „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – Варна, инж. Йорданов съвместно с инж. Т. Читарлиева изготвят „удобно“ становище/експертиза с която обслужват изцяло и единствено частен инвеститор, като експертите наблягат изцяло на естетиката на района и забравят за закона и природата!!!

По това време заключението подписано и от инж. Читарлиева ще се окаже от съществено значение, защото на него ще се базира решение на ДНСК да узакони изсипаните десетки тонове бетон в морето. Ето така незаконното строителство се е трансформирало в укрепително съоръжение. И ето как се узаконява незаконно излетият бетон на брега – изсипваш цимент в морето, зариваш плажа… с пясък.

След всичко изложено до тук, кметът на община Бургас очевидно сериозно има основание да иска създаване на „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД в гр. Бургас.

Време е някой да си отиде.

Afera.bg

Коментари 17 за
“АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ ОТ ГЕРБ БУРГАС СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА В „ГЕОЗАЩИТА“ – ДИНОЗАВЪРА ЧИТЪРЛИЕВА КАДРУВА ПО ЕТАЖИТЕ НА ВЛАСТТА”

 1. Мисля, че борисов бе свален заради Балкански поток. Нашите „приятели“ не можаха да му простят това. Иска му се пак да управлява, затова напоследък е станал прононсиран евроатлантик и одобрява всичко, което е поръчано от козяк. За тях е важно,че „може да е кучи син, но да е наш кучи син“. Ако козяк не беше съгласен, масовката по жълтите павета нищо нямаше да свърши и батето бойко щеше да си управлява още.

  1. Какъвто и атлантик да си може ли да дадеш 6млрд за изтребители които не са произведени?! И това при условие, че България е най-бедната страна в ЕС с най-ниски доходи и пенсии! За сравнение в Гърция минималната месечна заплата е 713 евро.

 2. Винаги когато управлението е било в комунистическата или леви партии това време е било време на подем за българския народ и увеличаване на населението. Монархо-фашистите на Борис 3 и Богдан Филов оставиха България разорена. Времето от 1945 до 1989 е подем за българската държава и индустрия и доказва правотата на БКП и нейната политика-безплатно образование, безплатно строго контролирано от държавата здравеопазване. Сегашните „десни партии“ водят България към Четвърта национална катастрофа която се случва в момента -Борисов два пъти беше свалян от власт ОТ НЕДОВОЛНИЯ НАРОД и вместо да лежи за грабежите които извърши, ТОЙ тръгнал да се бори с корупцията точно ПРЕДИ ИЗБОРИ! Лъжа и популизъм

 3. Питам аз прокуратурата спи ли, че тази дъртуля Читарлиева още де е подведена под отговорност за злоупотребя със служебно положения??? Ало Гешев спиш ли???

 4. Няма по противно дърто същество от тази Читърлиева! Да си ходи помислила си е, че Геозащита и е личната фирма! Дърта свиня!!!

 5. АКО ГУЦАНОВ Е ЛИЦЕТО НА БСП(БКП,) КОЕ ТОГАВА Е ГЪЗА?! каза:

  БОРИСЛАВ ГУЦАНОВ, А.К.А. ГУЦИ МЕДУЗАТА, КОРУМПИР НА N-ТА СТЕПЕН Е МУХАТА-ЛАЙНАРКА НА БСП. ЗАЩО МУХА-ЛАЙНАРКА? ЗНАЕ СЕ, ЧЕ МУХИТЕ-ЛАЙНАРКИ СЕ ХРАНЯТ ОСНОВНО С ЛАЙНА И НЕЧИСТОТИИ. ВСИЧКИ СМЕ ГИ ВИЖДАЛИ ТЕЗИ МУХИ-ЛАЙНАРКИ ОСОБЕНО ЛЯТНО ВРЕМЕ. ТОВА СА ОТ НЕЗИ МАЛКИ, ЗЕЛЕНИ МУХИ, КОИТО КАЦАТ ТОЧНО ПО ЛАЙНА И ВСЕВЪЗМОЖНИ НЕЧИСТОТИИ И С ТОВА СЕ И ХРАНЯТ.
  ТАКАВА МУХА-ЛАЙНАРКА Е И ГУЦИТО МЕДУЗАТА, КРАДЛИВАТА. ЗАЩОТО НЯМА ЛАЙНЯНА(РАЗБИРАЙ КРИМИНАЛНО-КОРУПЦИОННА) ДАЛАВЕРА, В КОЯТО ГУЦКО ДА НЕ Е ТОПНАЛ СВОЕТО ЛАКОМО ХОБОТЧЕ.
  СЕГА ГО ВИЖДАМЕ ЦЪФНАЛ НА СНИМКАТА ПО-ГОРЕ БАРАБАР С БЛАГОМИРЧО КОЦЕВ – Т.НАР. ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ГР. ВАРНА. НАЛИ И ДВАМКАТА С ГУЦКО СА ХЕМ ОТ ВАРНА, ХЕМ И ЛАКОМИ, КРАДЛИВИ И КОРУМПИРАНИ ГЪЗОВЕ!
  А РАЯТА? КВО РАЯТА – ТОВА Е ЕДНА СТРАХЛИВА, ПОДЛА И УЛТРА ПРОСТА И МАЛОУМНА ПАСМИНА, ДЕТО СЕ КРИЕ СТРАХЛИВО ПО ДУПКИТЕ СИ ОТ СТРАХ И САМО ЖАЛНО БЛЕЕ ПО ОВЧИ – БЕЕЕЕ, БЕЕЕЕ… ВМЕСТО ДА ГРАБНЕ СОПИТЕ И ТОЯГИТЕ И ДА ИМ НАТРОШИ ГЛАВИТЕ НА ГУЦКО И БЛАГОМИРЧО, А И НА ОЩЕ ХИЛЯДИ ТАКИВА КАТО ТЯХ.
  ЗАЩОТО ТОЧНО РАЯТА Е ТАЗИ, КОЯТО СЪС СВОЯТА ПАСИВНОСТ И НИЩОПРАВЕНЕ ПОЗВОЛЯВА НА ТАКИВА НАГЛИ, КОРУМПИРАНИ ТИПОВЕ КАТО ГУЦАНОВ И КОЦЕВ ДА КРАДАТ И КОРУМПИРСТВАТ НА ВОЛЯ И ДА ЗАБОГАТЯВАТ ЗА ЧУЖДА СМЕТКА, ЗА СМЕТКА НА РАЯТА!

 6. Този индивид отляво прилича на политическия хамелеон Гуцанов, за съжаление завършил Морско училище. Истинският моряк бе баща му, който остана легенда във флота, докато наследника е пряк участник в съсипването на родния си град,.

  За съжаление не е сам, такива като него и приятелите му с имена на вмирисани панталони са все още около нас. Срамота за Варна, срамота!

  1. Драги ми приятелю,
   Истинският моряк и джентълмен, чието име носи онова лайно горе вляво на снимката е негов баща само по име – истинският биологичен баща на Гуцко е онова другото лайно от БСП, известен като Стратега – другарят Ал. Лилов, който хвърли топа преди десетина години. Не ги ли виждаш, че Гуцко и Лильов са като две капки вода – и като външна прилика и като писклив педалски гласец.
   Старият Бай Гуцан(царство му небесно), е биологичен баща само на Гуцко на сестра му. Цяла Варна я знае тази история!

 7. Кмета Николов и Община Бургас обслужват няколко фамилии в града. Пример е Караненов, собственик на Хотел Приморец. Община Бургас и Главният архитект му съдействат да заграби всички имоти по улицата на хотел Приморец. Това става като тормозят собствениците там, не им дават разрешителни да строят или позволяват на Караненови да ги заплашват.
  Оставка и затвор на Димитър Николов и преките му служители

 8. Освен това и въпросната архитектка е и много, много корумпирана, и тя и хората с които се е заобградила.
  Наблюдението е от личен опит. Така е с цялата община още от много време – всеки новодошъл осребрява поста си в тази община, но напоследък съвсем са я подкарали през просото

 9. Не зная за Тодорка, но съм сигурен, че кметът на Бургас е герберастката „Вечната Амбър“. Боклук! Голям Боклук!
  Затова, че Боко Тиквата беше свален от власт от варненци той в продължвние на 3 годино отнемаше голяма част от бюджета на Варна и го предоставяше на Бургас.
  Варненци, опомнете се!

 10. Шапка,заострям вниманието ти към ВиК Варна !
  Ше го вземат,ше го отнесат, като куцо пиле картоф в дърта коприва…
  Под носа ще ни го измъкнат.
  Недей спа !

  Венсеремос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *