« Върни се назад Публикувано на 14.04.2011 / 10:16

Ако HSBC напишат, че им харесва проектът за Белене, да си купят основен дял в него

Според него в България безспорно съществува енергиен Октопод, който е готов на всичко, за да бъде построена атомната електроцентрала, въпреки опасността, която тя може да представлява. Димитров заяви, че не знае кои са пипалата на октопода, но те успяват да влияят и да променят мненията на политиците.

“Бойко в момента слуша Първанов и Станишев. Тройната коалиция започна този проект, а Борисов, който в началото го нарече “гьол”, сега си мени мнението. Първо казваше, че няма да строи без европейски инвестиции, сега го прави. Преди казваше, че цената е най-важна, сега нямала значение.”

Димитров изрази съмненията си, че английската банка-консултант HSBC ще бъде обективна в оценката си. Лидерът на сините заяви, че ако докладът на британската банка за проекта са положителни, той веднага ще ги покани да си купят основен дял в него.

“Мнението на българският консултант – Владимир Каролев, за АЕЦ Белене е известно отдавна. Той е “за” и това го е казвал на много места, с повод и без повод. Затова се съмнявам в обективността му.”

Относно енергийния министър Трайков Димитров каза, че е човек с повече съвест, който явно не може да премълчи истината, но това е червена лампичка за нередностите, случващи се около Белене.

afera.bg

«