« Върни се назад Публикувано на 17.03.2022 / 18:08

АКО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИЗПЪЛНЯТ СЛЯПО ИСКАНЕТО НА ПЕНТАГОНА, ТОВА ОЗНАЧАВА ПОДПИСВАНЕ НА СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И ЗАЛИЧАВАНЕ НА СТРАНАТА. СЪВЕТСКИТЕ КОМПЛЕКСИ ОТ СИСТИМАТА НА ПВО, КОИТО НИ ДАДОХА РУСНАЦИТЕ, ДОГОВОРА НИ ЗА ЧЛЕНСТВО В НАТО НЕ НИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ГИ ДАВАМЕ! ТАКИВА ОРЪЖИЯ СЕ ДАВАТ ОТ РУСНАЦИТЕ НА МНОГО БЛИЗКИ ЗА ТЯХ НАРОДИ С ДОВЕРИЕ, ЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ УПОТРЕБЕНИ СРЕЩУ ТЯХ! ИМА НЕЩА С КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ КОМПРОМИС НА НИКАКВА ЦЕНА И ТЕЗИ ОРЪЖИЯ СА ЕДНО ОТ ТЯХ! ТЪНКА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ!

За тези които не са компетентни, а 99% от говорящите глави не са, имам някакво оправдание. Не знаят тварите, приказват врели и некипили! В крайна сметка трябва да си заслужат гранта и свинската чорба с чесън. Гладни са момчетата искат да натъпчат търбуха, сега им е паднало плюскането.

Обръщам се към онзи един процент компетентни хора в България, които знаят за какво става въпрос и до каква степен той е сериозен!

Съветските комплекси от системата на ПВО, които ни дадоха руснаците преди много години, нямат никаква работа в Украйна и договора ни за членство в НАТО не ни задължава да ги даваме. Това са вечни оръжия с няколко предназначения без аналог в държавите от НАТО!!!

Такива оръжия се дават от руснаците само на много близки за тях народи на които имат изключително и лично доверие, че няма да бъдат употребени срещу военно-политическите интереси на Русия.

Ако нашето държавно и политическо ръководство изпълни сляпо искането на Пентагона, това ще означава подписване на смъртните присъди на всички български граждани и заличаване на страната. Предупреждавам!

Има неща с които не трябва да се прави компромиси на никаква цена и тези оръжия са едно от тях. Дори Пентагона да ни подари цялата си военна техника, налична в САЩ и по света, тя не струва нищо пред последиците от предателството. Тънка червена линия!!!

Повтарям!

Членството ни във военно-политически пакт НАТО е фактическо и аз не оспорвам това, но има червени линии, които не трябва да се прескачат, не по една причина. Няма никакво значение кой е русофил и кой русофоб в тази работа! Тези глупости нямат значение.

Националната сигурност не е игра за деца правени в епруветки, а за сериозни хора, които ясно разбират кое какво е, за какво служи и как.

Днешната политическа класа и партийни експерти не са подготвени за такива отговорности. Предадем ли тези оръжия, България ще бъде едно евроатлантическо нищо, закичено с папионка. Нито едно друго оръжие не може да замени тези комплекси, нито пък ще ни продадат някога такива.

Имам свещен воински дълг да го кажа открито и навреме, като експертна и твърда позиция, пък времето ще ви покаже онова, което не мога да ви кажа в публичен формат. Ние не воюваме.

България ще бъде силна само ако успеем да се съхраним! С достойнство.

Николай Марков

«