« Върни се назад Публикувано на 02.03.2022 / 16:26

АКО СПЕЦИАЛНИТЕ НИ СЛУЖБИ РАЗЧИТАТ САМО НА ИНФОРМАЦИОННОТО ЗАХРАНВАНЕ ОТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ НИ ПАРТНЬОРИ И ПРИЕМАТ ВСИЧКО СВЕДЕНО ЗА ДОСТОВЕРНО, МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ПОВЕДЕНИЕТО НА НЯКОИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ Е ПРЕСТЪПНО

„Турция не планира санкции против Русия.“ (РИА)

Тази новина е в руските медии в навечерието на 3-ти март.

Руските държавни институции препоръчват на руските граждани да използват туристически дестинации, свързани с държави, които не са въвели санкции спрямо Русия, най-малко заради тяхната сигурност.

На първо място е…Турция.

Следват Обединените арабски емирства, Китай, Виетнам…

Летете български ястреби, летете български орли!

Вие сте по-ястреби и от американците, и от англичаните, и от германците, взети заедно.

Френските петли пък, изобщо не могат да ви стигнат.

Но, няма как да отречете.

Мъдра е Турция.

Ако каже някой, че не е, поне тя дава нагледен урок как се устоява национален интерес от натовска държава… и то не от каква да е.

Военната операция в Украйна е трън в очите като понятие – операция ли е, война ли е?

Но, категорично психологическата война върви с пълна сила.

И тя не касае толкова Украйна отвътре, колкото масовата агресивна пропаганда, съсредоточена в цяла Европа, взела на мушката си една единствена цел – Русия.

Преди години, по време на събитията, свързани със Западните Балкани и паравоенните формирования там, наши оперативни източници предоставяха данни за сугестивно въздействие върху личния състав на тези въоръжени формирования, по време на обучението им.

Не е нужно да отбелязвам към какви методи и форми прибягваха тогава, както и кои бяха основните инструктори в тренировъчните им лагери.

Сега има усещане, че тази сугестия, в хода на развиващите се събития, по един примитивен, но категоричен начин, е пренесена с изразена агресивност върху цялата световната общественост.

Може ли някой да посочи дали има поне един наш военен кореспондент, истински военен кореспондент, който да прави всичко възможно да отрази събитията реално, представяйки на българската общественост и двете страни в конфликта, независимо и максимално обективно. 

Да отразяваш колко автобуса са пристигнали в България и да се героизираш с това, е едно, но да си наистина в събитията е съвсем друго.

Несъмнено, свято дело е да спасиш дори един човешки живот.

Но някой да е видял интервю на наш кореспондент с представители на руските специални сили, с лидери на украинските националистични формирования, с доброволно предали се украински войници, с лекуващи се ранени украински членове на националната им гвардия в обстрелваните болници.

Между другото украински националисти обстрелват болници, в които руснаците оказват първа помощ на ранени украински момчета.

Може би за назидание, затова че са преминали на руска страна…

Къде са военните ни кореспонденти да покажат горещата линия, онова, което да даде истинска представа за случващото се.

Може ли някои да каже вярно или невярно е съдържанието на това изображение:

Ако специалните ни служби разчитат само на информационното захранване от евроатлантическите ни партньори и приемат всичко сведено им от тях за достоверно, без да имат своя собствена дейност, която е най-добрата гаранция за отстояване на националния ни интерес и суверенитет, може да се окаже, че безотговорното поведение на някои политически представители е престъпно.

Защо казвам престъпно?

Отговарям по максимално разбираем начин: – Нацист не е само този, който прилага нацистки методи. Нацист е и този, който ги приема, поддържа и затваря очите си за тях.

Съществува едно изконно правило във военното дело: – По време на война всеки, който носи оръжие, се счита за противник.

Обърнете внимание на следната фотография:

Лично аз не бих я коментирал, нито пък какво усещане създава в мен.

Кой наш кореспондент, на място, би направил интервю за това какво е отношението на руските воини към подобно меко казано изстъпление.

Кой би проследил реално как се отнасят към жените и подрастващите, на които се раздава оръжие.

Тогава може би по-лесно ще разберете дали това е военна операция или война.

И все пак, кой си позволява да спекулира с това изконно военно правило?

Защо го прави и какви извратен последствия преследва?

Между другото, ако нарушите така необходимия неутралитет на страната ни, в този момент, и наистина предоставите наши Миг-ове да се изправят срещу Русия, уважаеми политически ястреби, пропагандно налепете снимките на българските пилоти, които ще се съгласят на това достойно дело, ако има такива.

Направете ги, заедно с Вас, идеал за подражание.

Вместо да се наливат средства в подобна смъртоносна за България авантюра, да бяхте се сетили да ги пренасочите в образованието.

То все повече ще има крещяща нужда от поддръжка, гледайки повсеместното опростачване, продажност и духовна нищета, заливаща политическата ни върхушка.

Не мога и да си помисля какви сгради, какви пътища, какви мостове, язовирни стени ще строят бъдещите ни онлайн инженери.

Безхаберността сред учителите ще е още по-голяма.

Дистанционното обучение несъмнено ще роди своите отклонения, за които никой сега не си дава сметка.

Преди години, в „Шоуто на Слави“, съдействах да гостува един японски самурай – Комей Секигучи Такааки.

Тогава Слави му зададе въпрос: – Кое е най-важното за просперитета на една страна?

Той отговори: – За една страна е важно да има развити три сфери – икономическа, военна и образователна.

Ако трябва да се избира между икономическата и военната, несъмнено, за просперитета на един народ е по-важно икономическото развитие.

Но ако трябва да изберем къде да се инвестира най-много, в икономиката или образованието, категорично – това е образованието.

Образованието е над всичко!

Ех, драги представители на ИТН. С най-добро чувство съм към вас. Колко симпатични бяхте на целия народ, а колко бързо гаснете.

Да бяхте чули със сърцата си самурая!

И като стана дума за сърца, днес Джо Байдън произнесе следната реплика: “Путин може да обгради Киев с танкове, но няма да може да победи сърцата и душите на ИРАНСКИЯ народ“:

Байдън обърка украинците с иранци!

Простено му е, въпреки че е нелепо.

И понеже в този момент ислямският свят явно проявява своята изконна мъдрост, мислейки преди всичко за националния си интерес, аз също бих завършил с нещо от персиеца Саади Ширази, касаещо сърцето, достатъчно близко до иранския народ:

„Короната и тронът са временни…

Бил ли си някога в сърцата?“

Уважаеми български политици, дали бихте могли някога да бъдете в сърцата на българските граждани, а още повече да останете в тях…

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

«