« Върни се назад Публикувано на 06.05.2017 / 21:23

АКО ПАРКЕТНИЯТ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ОЩЕ ПО-ПАРКЕТНИЯТ ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ НАМЕРЯТ ПОНЕ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК, КОЙТО ЩЕ ВДИГНЕ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ РУСИЯ, ЩЕ ПРИЕМА, ЧЕ ЦЯЛОТО ГОВОРЕНЕ ЗА НАТО ИМА СМИСЪЛ.

РУМЕН РАДЕВКакто сами чухте от самият него, новоназначения президент Радев също стана категоричен по отношение на Българската армия. Според него ние трябва да бъдем достоен член на НАТО и ЕС. Добре, но докато пълзеше към властта имам спомени, че говореше друго нещо и беше подкрепен от избиратели с точно обратните възгледи. Всичко тече, всичко се променя, нали!?

По-интересен за мен е казусът, че основна военно-политическа цел на НАТО е Русия. Ако паркетният генерал Радев, като президент и главнокомандващ, и още по-паркетният генерал Борисов, като премиер, ми намерят поне един български офицер или войник, който ще вдигне оръжие срещу Русия, извън пряката защита на държавните ни граници, аз ще приема, че цялото говорене за НАТО има смисъл. Ако не могат да покажат такива български войници и офицери, означава само едно – армията е средството чрез което скрито ще финансираме с милиарди евро интересите на други държави, проявени чрез военни действия…

Толкова ли е трудно да се признае, че именно това политическо статукво унищожи Българската армия като смисъл, форма и съдържание. На днешния ден ще бъдат произведени поредната порция измислени генерали, които вече надхвърлиха числения състав на войниците. Такова лицемерно политическо и държавническо поведение не е имало в България през цялата ни история.

През последните 27 години Въоръжените сили бяха ликвидирани, а през агенцията Военни имоти базите, суровините, оръжията, материали и всичко останало се разграби, в името на частен интерес. Военно промишления комплекс е „приватизиран“ по формулата разходите за държавата, приходите – по офшорни сметки. Това е мафията!

Всеки, който влиза в разговор, подкрепя или легитимира мафиоти е престъпник. Когато удари часът на нашите престъпници, които се укриват зад политически маски, милост и прошка за никого. Или си връщаме достойнството на нацията или отчаяно изчакваме една шепа боклуци да ни затрият. Византийският и турският ятаган не успяха. И европейският няма да успее в ръцете на лицемерното им приятелство. Нашата България има смисъл само в ръцете на смели и достойни нейни граждани….

НИКОЛАЙ МАРКОВНиколай Марков

«