« Върни се назад Публикувано на 09.07.2022 / 18:09

АКО НЯМА НАПАДЕНИЕ ПО ЗЕМЯ, ВЪЗДУХ И МОРЕ, ПРОВАЛЕНИТЕ КИРО И АСЕН НА ИЗБОРИ ЩЕ ВЗЕМАТ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 13%. ОСВЕН АКО НЕ ЗАРАБОТИ ВЕНЕЦУЕЛСКИЯ СОФТУЕР

2186 гласа. Толкова са отчели машините в секциите в Нова Загора за победителите от парламентарните избори Ноември 2021 т.н. „Продължаваме промяната”.

8 месеца по-късно машините в същите избирателни секции в същата Община отчитат 1035 гласа за кандидата на “Промяната” и ИТН на последните извънредни местни избори. Малко повече от два пъти по-малко и то за две партии накуп. Изгубени са 1 151 гласа.

Избирателната активност е почти същата. На 14 ноември общо ПП и ИТН имат около 35%, а сега пак взети заедно имат малко над 13%.

Спадът при двете партии е драстичен за малко време – загубили са 2/3 от гласовете си.

Несъществуващата партия на Кирил Петков и Асен Василев е загубила повече от ПОЛОВИНАТА си избиратели, докато формацията на Слави губи 2/3 от тях и сега от 9,5% през ноември би трябвало да е на ръба за влизане в парламента – около 3,5-4%.

В проценти, дори и при малко по-ниска избирателна активност, ПП (25%) и ИТН (10%) падат от общо 35% през ноември миналата година на малко над 13% през юли тази година. Почти троен упадък.

Когато реалните числа от изборите говорят, тогава и социолозите (Боговете) трябва да мълчат. Да, ама не. Противно на всякаква логика, че в бурно море не се измерват дълбините и че при екстремно политическо събитие рейтинги се мерят след успокояването, старите познайници от “Алфа рисърч” пуснаха очевадно поръчкова социологическа „боНба“ как рейтингите на провалилите се партии и политици хвърчат нагоре.

Това просто не е вярно.

Работил съм професионално с всички български социолози и от горчив опит знам, че агенцията на господин Прокопиев удобно познава резултатите на враговете му само в краен случай – три-четири дни преди самите избори. Защо ли? Ами, защото само това финално предизборно проучване по-късно се съизмерва с реалния изборен резултат.

Коя мисирка да помни после и да сравнява кой социолог какво е давал три-четири месеца преди изборите.

“Алфа”, не продавайте старите си краставичарски номера на други зеленчукопроизводители!

Ето защо логиката на фактите към момента сочи следното!

Три месеца преди изборите и при очаквана избирателна активност не повече от 40-42 % реално несъществуващият в правния мир политически субект “ПП” на Киро и Асен е загубил около 350 000 избиратели от предишните си 700 хиляди. Като процент това значи, че имат не повече от 12-13%, вместо 20%, колкото им “дава” щедро Боряна Димитрова.

Киро и Асен се борят с БСП, ДПС и Възраждане за сребърните и бронзовите медали с голяма разлика след ГЕРБ и Борисов – дистанцията е не по-малко от 8-10%. Всичко това е изчислено от мен и моя скромен екип на базата на всички ръчно преброени секционни протоколи в Община Нова Загора, защото ЦИК е …..забравила удобно да даде на сайта си разбивките по общини от изборите през ноември, а ги дава само по области.

Не твърдя, че реалните факти и числа са най-идеални, но все пак са много по-представителни от някакви допитвания в мътно време, защото измерват реалното ходене на хората до урните. И макар мажоритарен, вотът в средно голямата община Нова Загора е много по-представителен. Няма да вадим ИТН от уравнението, защото Кирчо и Асен си имат бонус от столицата.

Затова отсега прогнозирам, че ако няма нападение по земя, въздух и море, резултатът на провалените в управлението Киро и Асен през октомври ще е около 300-400 хиляди избиратели и не повече от 13-14%.

Разликата между тях и сигурните победители от ГЕРБ ще е около 10% в полза на победителите. Голяма разлика, за да не бъде прогнозирана от Алфа, ако имаха професионални намерения със своето “изследване” по никое време!

Освен, ако, някои поръчкови социолози (сциентолози) не работят със същия софтуер от венецуелските машини.

Николай Бареков

«