« Върни се назад Публикувано на 26.10.2023 / 19:56

АКО НЯКОЙ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ: ПЕЕВСКИ Е ЧОВЕКЪТ!

На 11.10.2023 първа и единствена АФЕРА категорично написа:

МУСТАФА КАРАДАЙЪ ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРИКЛЮЧВА С ИЗЖИВЯВАНЕТО СИ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

Още тогава АФЕРА информира, че председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е вече в историята, нищо, че на хартия се води още такъв. Написахме и кой ще е новият председател на ДПС.

Сега вече, когато Делян Пеевски мощно разчиства закостенелия застой и фанфарни рецитации, в които беше потънала ДПС, чисти и рие наред, някои взеха да влизат в час, че що е рекла АФЕРА все е вярно. И започнаха да реагират с известно закъснение, обяснимо, тъй като АФЕРА е собственост на професор по изпреварване.

Днес в Епицентър Валерия Велева е написала, впрочем, правдив материал под заглавие „Докъде ще стигне Пеевски“.

На Валерия Велева не и е стигнала храбростта и свободата да напише отговора в прав текст, но и това е обяснимо.

На 11 октомври т.г. АФЕРА спести дългосрочната си прогноза, но сега ще ви я кажем в прав текст – докъде ще стигне Пеевски ли? До министър председател!

Ако някой още не е разбрал: Пеевски е човекът!

А някои очевидно бавно схващат.

Предвид бруталните скандали, разтърсили ДПС – Варна, в епицентъра на които попадна и АФЕРА, само защото написа истината за случващото се, вместо да се занимавам с журналистическата си работа, утре ще трябва да се явя на разпит в полицията по подадената от мен жалба, че областният управител на ДПС – Варна Сали Табаков ще се разправя И с мен, освен с всички онези, които възроптаха срещу арогантните му мутренски методи на управление на ДПС – Варна. След изборите щял да „оправи всички“, „защото почетния председател на ДПС стоял зад него“.

Истински съжалявам лица, които по този начин злоупотребяват с името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и то лица от собствената му партия.

Ако тези лица разбираха от Знаци, щеше да им е по-лесно. Но да разбираш от Знаци не е за всеки, особено за лица, за които Силата означава единствено да се държиш като мутра.

Ако разбираха от Знаци, тези лица, щяха например тази вечер да си легнат, четейки този пасаж от статията на Валерия Велева:

„И сега да се върна на заглавието – докъде ще стигне Пеевски?

Той сега започва. Ще използвам лексиката на Доган – Съдбата му отваря нови портали.“

Анадънмо? Анадък!

Някой да е зърнал напоследък Мустафа Карадайъ? Да ни обади, ако го е зърнал. Както написа АФЕРА, Карадайъ приключи безславно и още по-безславно оттук нататък ще си стои вкъщи.

Подобна съдба очаква и всички онези в ДПС, които решиха, че на гърба и върху главата на „почетния председател на ДПС“ могат да играят хоро, до поръчват музиката, ама без да плащат оркестъра. Някой да е направил анализ кои знакови лица на ДПС – фюююют! – не са кандидати за кметове? Що ли се сещам от първия път за Кърджали?

Някой замисли ли се точно какво означава слогана „ново начало“ на партията ДПС и защо не си напъна мозъка да потърси отговора надълбоко зад първосигналното си учудване – от какъв зор пък ДПС тръгва с „ново начало“?

Началото и Новото са свързани в една фраза. Началото беше Доган, новото е Пеевски. Анадънмо?

Години партията бе хлътнала в дере и буксуваше, но само за месеци ВИДИМО точно Пеевски докара дотам ДПС докъдето не е била в управленски аспект и по времето на Тройната коалиция.

С темповете на ритъм на Пеевски несъмнено и партията ще влезе в онези релси, от които бе дерайлирала.

Ако все още някой в ДПС си въбразява, че това се случва без „доброто“ на Ахмед Доган, значи е абдал.

Ако някой все още си въобразява, че може да се крие зад фрази от типа на „почетния председател е зад мен“, внушавайки, че едва ли не Пеевски и Доган са на контра, значи е намкьор.

В ДПС вървят революциони процеси, които несъмнено ще повлияят и държавното управление.

Човек, който само за няколко месеца от „сатана“, с чието име лягаха и ставаха, подчини точно вразите си, и показа, че е работеща машина, която ръководи цялата държава, че и партията ДПС, не е за подценяване. За респект е.

И ако човек е абстрахиран от всякакви комплекси и пристрастия, и най -важното е справедлив, трябва да го признае.

Веселина Томова

«