Публикувано на 07.07.2022 / 17:13

АКО НОСИШ СЪРЦЕ НА ОФИЦЕР НЕ МОЖЕШ ДА ОСТАНЕШ РАВНОДУШЕН КЪМ ГЛУПОСТИТЕ НА „КОРИФЕИТЕ НА ОПЕРАТИВНАТА МИСЪЛ“ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ!

Не може човек, ако носи сърце на офицер, да остане равнодушен към излиянията на някои обявени за експерти по сигурността, когато те са пропити от посредственост и създават условия за манипулация на общественото мнение.

Става дума за нагнетяващата се ситуация и проблема, произтичащ от изгонването на руските дипломати у нас.

Да, проблем има и той говори за пълно безхаберие и абсолютно тъпо, користолюбиво послушничество, което нанася категорично, трудно заличима рана в крехките устои на националната ни сигурност.

Проблемът не е свързан толкова с военни действия, произтичащи от намеренията на онзи „лош Путин“, притиснат до стената от „справедливия“ евроатлантически съд.

Заплахата от безразсъдните действия касае оцеляването на по-голяма част от българските граждани в затискащата ги все по-силно енергийна криза.

Тя ще се усети осезателно наесен и ще стегне потребителския възел във всички сфери на финансовите му и суровинни измерения.

Нито COVID-вълни, нито маймунски шарки ще попречат на безкомпромисното му задушаващо действие.

Излиза един корифей на оперативната мисъл и съобщава, че на базата на информацията, която ни залива от медиите, може да се направи извод, че службите са си свършили добре работата, а политиците ни са направили едва ли не гаф с изгонването на руските дипломати по тази аматьорски или груб начин.

Няма как на базата на медийни публикации да правиш извод за ефективността в действията на службите ни за сигурност.

Сега да се опитам да помогна в размисъла на обикновения статистически българин, какъвто съм и аз.

Господата политици, които изгониха руските дипломати ще поискат гласовете ни за подкрепа при евентуални следващи избори.

Лично аз няма как да гласувам според доверието, с което статистическите агенции ни облъчват в поръчковите си проучвания.

Статистическото доверие не е мое доверие.

И така, дами и господа, гоненето си е гонене, без значение дали ще е с кадифени ръкавици или по най-просташкия начин.

И в двата случая отговорът е винаги адекватен на стореното, а в някои случаи и в много по-болезнена степен.

Тепърва ще се берат плодовете от този акт.

Необходимо е да се знае, че прибягването до гонене на дипломат или налагането на запрещение на чужд гражданин, за определен срок от време, който не е с дипломатически имунитет, е последният т. нар. „безпомощен“ арсенал от инструментариума на контраразузнавателната дейност.

Старите оперативни работници ни казваха, че когато си некадърен, ограничен, непрозорлив и лишен от всякаква оперативна комбинативност, прибягваш до т. нар. административно действие в своята безпомощност.

Не, че не ми се е случвало да предлагам налагането на запрещения на чужди граждани, като оперативен работник, по време на службата си.

Не искам да бъда разбран погрешно.

Този акт се оказва понякога единствения ефективен метод за реализация, чрез който могат да се предотвратят особени последствия с висока степен на обществено опасност.

Но в случая с руските дипломати, не става въпрос за подобно проявление.

През 2003 година, почти 20 години назад, по време на обучението на випуска от правоохранители, който завърши ФБР – академията в Будапеща (ILEA), наши колеги от задокеанските служби, към които винаги съм бил с дълбоко уважение, констатираха следната тенденция: – Руското разузнаване е номер едно в света в сферата на т. нар. агентурно – оперативна дейност.

Чест прави на западните ни колеги, че имаха куража да споделят този факт пред нас, без да са водени от какъвто и да е егоцентризъм или пък комплекс в тази област.

В сферата на техническото разузнаване, в използването на т. нар. специални разузнавателни средства (СРС), те посочваха като водещи западните структури.

Дори и след 20 години, този техен извод още тежи.

Няма как, който и да е експерт у нас, анализирайки медиите, да даде оценка на службите ни, дали са си свършили добре работата по отношение на изгонването на руските дипломати.

Несериозно е.

Друг е въпросът дали изгонването на подобна порядъчна цифра от дипломати е триумф на контраразузнавателна дейност или долнопробно, послушно в користта си угодничество, за което пак казвам, не политиците, а народът ни ще плаща цена.

И като споменах констатацията на западните ни колеги, в чисто агентурно отношение, с изгонването на 70 руски дипломати, чие е поражението.

Наше или на руските служби?

Смешно ми става, ако ДАНС се оглави от екип с истинска професионална тежест и се направи проверка на агентурното стопанство по т. нар. „руска линия“, а след това и по останалите направления на дейност, каква би била констатацията.

Положението няма да е никак смешно, вероятно няма да е и трагично…

Питам се, дали изобщо тези, от които би трябвало да произлезе инициативата за изгонването на руските дипломати (несъмнено това са служители на контраразузнаването, не други), са чели поне един от руските класици, преди да приемат да работят по тази линия.

Дали кадровиците, които са ги назначавали, са се интересували от това, още повече началниците, които са ги приемали.

Колкото и да е абсурдно за някои, без познаването на руската класическа литература няма как да имаш дори и малка представа за особеностите на тази славянска душевност.

Тя не се придобива от гледането на филми или от четенето на анализи на западни представители на специални служби.

Бих приветствал тази „лудост“, която ще накара оперативните работници в т. нар. руско контраразузнавателно звено да изчетат руските класици, преди да са си и помислили, че могат да бъдат агентуристи и още какви ли не корифеи в тази област.

Ако не са ги чели, ще стоят в службата денонощно, да четат, а на сутринта ще правят лицеви опори и ще рецитират футуристичния Маяковски.

За капак, подобна лудост, ще им организира и „стенка в стенку“ – бой един на друг, който лично да изпитат и профилактично да усъвършенстват поне два пъти в месеца, за да създадат истински качества на агентуристи, а не на послушници, изпълняващи прищевките на този и онзи „путинист“ или „антипутинист“, милеещ преди всичко за собствения си търбух, но не и за националната ни сигурност.

Между другото, някой да има представа какво е съотношението на работещите оперативни работници – агентуристи, анализатори, администрация и някои други синекурни длъжности в Агенцията от 2009г. насам.

Ако се проследи процентното съотношение на тези, които са призвани да работят активно от една страна и сенчестите длъжности от друга, ще се стигне може би до абсурдни ситуации.

Когато се направи цялостен и реален анализ на дейността на руското контраразузнавателно звено, то биха могли да се направят изводи за това, от какво е предизвикана гонитбата на дипломатите и чия е отговорността за това.

Ако си е свършило добре работата – Чест и почитания!

Ако е маша в ръцете на продажници на национални интереси – да си носи последствията.

Подобна проверка няма как да се направи чрез медийни публикации.

А при тези условия, дори и вътрешна проверка, ще е напълно излишна и предизвестена.

Остават единствено леки, лежерни слова, които бихте могли да слушате от самозабравени интересчии.

Лошото е едно, че тези, които не са чели руските класици, не могат да познават и съдържанието на думите:

„Слова лёхкие, а последствия – тежёлые.“

Велин Хаджолов

Бивш шеф на ОСА в ДАНС

Бележка на Веселина Томова:

Този „корифей на оперативната мисъл“, който го знаят всички, които трябва да го знаят какъв е „корифей“, освен онези, които непрекъснато го лансират да плещи глупости в ефир /Цветлин Йовчев при Цветанка Ризова по bTV/, на практика повтори „опорната точка“, която се лее от дни от „правилните“ след изгонването на руските дипломати.

Като плюли си в устите си, Йордан Цонев, Бойко Борисов, че като капак и Цветлин Йовчев, и така нататък – все „корифеи“, лансират „тезата“ – „правилно“ са изгонени руските дипломати, макар и по „аматьорски“, „нескопосан“ начин.

Вие, нали разбирате какъв пълен абсурд е това!

Това е същото, като да те осъдят на смърт или на доживотен затвор – „правилно“ е да те разстрелят, нищо, че те осъдили по „аматьорски“ и „нескопосан“ начин. Еби му майката на правото! Нали за това има обжалване, нали за това има съдебни процеси?!

Това е същото, впрочем, като с ареста на Бойко Борисов – „правилно“ е да е в ареста, нищо, че са го вкарали там „аматьорски“ и „нескопосано“.

Ние каква държава сме, нали се праскаме за правова държава, а?!

Значи абсолютно незаконно и с нарушения на купища правови и законови норми може да изгонят 70 руски дипломати и всички политически и спец. „корифеи“ да обясняват на населението как било „правилно“, нищо, че било направено „нескопосано“.

Кое е правилно, бе, галфони?!

Има нарушение на правови и законови норми и подобно решение не може да бъде оправдавано с „правилно“, ама нищо, че сме газили законовите норми!

Утре ей така ще отворят и ново Белене и такъв като Цветлин Библиотекаря ще мънкоти , въртейки очички на разнопосочни страни, как е правилно, че са ни пратили там, нищо, че властта го е направила „аматьорски“.

Демокрацията се базира на закони и правови норми, не на „правилно“ и „неправилно“, тъпанари „корифеи“.

То, ако питате АФЕРА, и Цветлин, и компанията му от ДАНС, беше „правилно“ да бъде подведена за шпионаж към чужди служби, и беше „правилно“ същият Цветлин да лежи в ареста заради „Червеи“, ама за разлика от тия галфони „корифеи“, АФЕРА винаги е била това да става по законови правила, а не урбулешката.

Коментари 31 за
“АКО НОСИШ СЪРЦЕ НА ОФИЦЕР НЕ МОЖЕШ ДА ОСТАНЕШ РАВНОДУШЕН КЪМ ГЛУПОСТИТЕ НА „КОРИФЕИТЕ НА ОПЕРАТИВНАТА МИСЪЛ“ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ!”

 1. Колебаех се да пиша на яростното словоблудство на В.Т.. Ами Весе,. голям познавач сте на дипломатическите правила.Никоя страна когато гони дипломати не е длъжна да покаже публично доказателства,КАПИШЧИ! Ама не били 70,а само 40 шпиони,другите били чистачки,шофьори,ами ако бяха изгонили 40те доказани агенти,щяхте ли да ревете пак като ъглошлайф.Още навремето Драган Цанков доказан по документи руски агент,получавал по 40хил. златни рубли за влияние в България. Този достопочтен българин след пълното си разочарование от Русия е възкликнал: не ви щем ни меда ни жилото! Друга знаменита фраза по повод русофилите е , РУБЛО- СЛУГИ!

 2. „Има нарушение на правови и законови норми и подобно решение не може да бъде оправдавано с „правилно“, ама нищо, че сме газили законовите норми!“, това е основното, както посочва Госпожа Томова. Няма правови основания за санкцията спрамо руските дипломати. Това безумие се мери психологически: то е израз на паниката и объркаността на Кирил Петков. Те пък са причинение от системните му нарушения на правила, споразумения и закони. Това предизвиква катастрофично поведение и то не може да се компенсира по никакъв начин. Избива обаче в агресивна демонстрация на сила именно защото няма сила. Има инфантилна неправомерна самозащита. Петков е субекта, изгонил руските дипломати – 70! Повече от всички дипломати. Двойно повече.

  Това е агресивно – компенсаторно безумие. Агресивно, защото е настъпателно -неоснователно, компенсаторно,защото народът ни задраска Кирил Петков заради измените му и проданта му, напр. за Историята ни, свързана в Македония.
  Изгонването на Руските дипломати е неправомерно незаконно действие В кое да е посолство може да има 5-25 „шпиони“, но седемдесет. Просто решението е в синхрон с самолетната линия Скопие – София по стойност. Незаконно е, защото е вождистко решение, зад което после подтичват други за легитимиране на Кирчовите изсъпления – без законова база.Няма здрав пункт това решение. За морал и ум няма защо да се споменава.

  Днес чух израза „национален интерес“ в устата му, наистина глътна думите, с които се маскираше. Лъжеше, че целият народ го искал. него, парапетния екстремист. Отново лъжеше. Стил. Работата е, че лъжите и поразиите минават.

 3. Този цвинктомир йовчев от край време е номенклатурен кокоши мозък с преобладаващ слугинско-кариеристичен уклон. Плевен, морско училище, специални служби …безполезник „от кариерата“ – „морски“ не е щото не е работил такъв а контраразузнавач пък хич, щото нито е учил, нито е практикувал , нито има нужните качества или постижения като такъв. Едно голямо НИЩО …нещо като говно в целофан. Та този дупелизец – предател, би следвало поне като пишман „морски“ да знае, че България лесно може да бъде поставена на колене и победена само от три малки кораба от Каспийския флот, дето стрелят с едни „калибри“ – даже не е нужно и да идват до нас. А като пишман „експерт по сигурността“ би следвало да знае ,че да се „ебаваш“ по дипломатическа линия със съсед – велика ядрена държава води до наебаване на собственият ти осран гъз и не само по димломатичесса линия а с последствия за цялата държава и населението. Лошото е ,че такива некадърници „от кариерата“, като се осерат по месторабото и като ги наритат „за награда“ се възпроизвеждата като „експерти“ …по платена пропаганда от който им плати. Любимите палячовци от „малкия екран“ на най-големите медийни лъжци.

 4. Путин: Искат да ни победят на бойното поле – нека опитат Руският президент Владимир Путин коментира последните изявления на Запад, че Русия трябва да бъде победена на бойното поле.

  „Днес чуваме, че искат да ни победят на бойното поле. Е, какво да кажа? Нека опитат“, каза Путин на среща с лидерите на фракциите в Думата.

  „Вече сме чували много, че Западът иска да се бие с нас до последния украинец. Това е трагедия за украинския народ. Но изглежда, че всичко върви към това. Но всички трябва да знаят, че ние като цяло все още не сме започнали нищо сериозно “, каза президентът.

  Источник: https://rusvesna.su/news/1657214607

  1. Ма нали според речта на самият Вл. Путин на 23.02.2022г. украински народ и нация е НЯМАЛО! Това го каза самият Той по телевизора, какви украинци, какви 5 лева….

 5. Ингилизите са добри войници само срещу туземното население на земята .такивабяха преди 100 – 200 години .Ама я да питаме бостанското плашило Бобито Джонсън дали е чел как червената армия спука от бой дедите му във Сибир през гражданската война във Русия 1918 -1923 година .И заедно със тях ядоха бой и чехите и японците и най вече Американците .Но явно не помнят уроците на историята и се готвят пак да ядат бой от Русия ,само че този път на техните територии .

  1. ОФ-е, айде лягай вече ,де!
   Утре не мога те дигна ,пак ще се успиш…

 6. Велине, ела в кантората да ти дам за ползване 20 изпълнителни листа и 10 С. Р. и определения на ВКС срещу ДАНС-а на Цв. Йовчев и пудела Писанчев, може да разшириш анализа, щото не ми се пише по повод на тези бандити…

 7. ама Вие мили мои сте страшни балъчета, не разбирам от разузнавани, контра и ре-контра, ченгеджийски история, ама влезнете малко в НюЕйдж, някъф дрешник я лондонистан обяснява за войнта в Сирия, някви трижди-презряни обясняват за Иран, някви незнайни скрипальосват…, ама това е втора серия, нима като вещи в тия работи не си спомняте :малкото момичеце“, дето изнасяше Реч пред сенатито на соуа, та избомбиха Ирак, па тя се оказа щерка на един убав посланник??? после разбира се оказа, че говорила глупости, нима сте забравили другаря колин, тежка му пръст пауел с Епруветката в по-модерни времена, сменят Матрицата, единствената опция е, да не продължавам, ама се сещате.., не бъдете наивни, умни хора сте, старите понятия вече не важат, всъщност те и преди не са важали доколкото схващам „на терен“, ама играта решиха некои, че са я спечелиха и го дадоха през просото последните 30 години.. самите те казват една умна приказка – „Ноу йоър енеми“, имат и още няколко правилни, така де – Класиката си е Класика, ама малко им влезнете под кожичките, демек инфилтрирайте се, пък им покжете един Голям ОРБАН, иначе май няма да стане, въпреки пердстоящият им крах, все пак разрухата им ще трае години, пък аз лично вече няма кой знае колко останали, предполагам и Вие.
  П.С. Товарищ Йосиф Висарионович, по-известен като Коба, както и като най-вече Сталин ги е измислил нещатата, по-интересното – успял е с много мало хора да го постигне за Огромната Страна, трябва явно да се взима пример от него, щото и резултатите са му налице.

  1. Да бе,да другаря Джугашвили с ,,много малко хора,, правеше нещата! Някакви си 30-40 милиона в сибир,10милиона Гладомор в Украина,ама това са мноого малко жертви,само статистика,както е казал семинатиста Коба!

 8. Офицерските звания се дават най-вече от Народа- Капитан Петко войвода !!!

  Офицерските сърца не трябва да се увиват в лайна, защото не са фикални сарми,които чакат 13 заплати , пенсия и влизане в политиката с цел подпомагане на ,,младите“ в къщи !!!

  А бе,язък им за пагоните…
  …и за барута…
  Става дума за тези, които карат достойните да се срамуват…
  И по този начин пречат на същите да покажат, че Силата е в Тях!!!!!
  Шубе ги е ,затова ги смазват.

  Венсеремос

 9. Mного от кирчовците и умнокрасавците, което е едно и също, дори не си дават сметка, за какъв срам за България иде реч.Премиерът не е взел решение, министърът на външните работи не е взел решение, министерски съвет не е взел решение, та …Кой тогава е взел някакво решение, което ако не е взето и без да е взето се привежда в изпълнение от някакъв коджа зам. министър? Няма такава държава! Джендъри и ленчета. Педали, сър.

 10. Шефът на ДАНС: Премиерът Петков ми разпореди устно да изготвя списък на руски дипломати за изгонване.Значи не става дума за доклади и разни съвещания от 3 месеца назад.Човекът УСТНО е разпоредил да се изготви списък със 70 дипломати за изгонване.И тъй като има сам 40 руски дипломата в България,са добавили и фризьорката,готвачката,чистачката…През м. МАЙ 2022г Мирчев от ДБ е попитал писмено колко души има руското посолсво в България и акуратно писмено му е отговорено,че са 40 и на какви служби и в кой град са ситуирани.Абе,…без думи!

 11. Зеленският фашизиран чифyт също има шанс скоропостижно да приключи без поскрепата на ненормалния британски турчин. Според някои умни чутури основно бритнаските наглосакси, а не сбърканяциет от краварника, водят операцията срещу РФ с проки бишва окрайна. Скоро ще стане ясно дали са прави в твърденията си.

  1. Айде пак бъгна сайта. Това беше към коментара на Гореме за боби жонсъна, дето е на акъла на боби турбото.

 12. И точно каква е разликата между това ,един остров да заплашва Русия с ядрена атака и един
  ,, незаобиколим Балкански фактор“ наречен България,който лази по нервите като изгонва два автобуса обслужващ дипломатически персонал?!

  Моя фаворит Боби Джонсън завинаги ще остане в спомените ми като рошав танцуващ немирник,който нарушава протокола на Даунинг стрийт,но винаги с грижата за чиновничките в третата възраст.
  Трогателно.

  Представям си как Английската ракета лети към Русия,а Острова към… Небето…
  трогателно…

  Венсеремос

 13. Тоз Офчо е страшен мръсник. Но всичко се знае и се помни Офчо

 14. Играли В.Путин и Б. Джонсън шах.
  Питал Боби , за да разсее Вова: Какви са тия ракети Сармат?
  Но изведнаж Вова казал на чист английски: Sir, mat!

 15. Слава на Русия.Тази блокада на икономиката им е шанс да си възвърнат и направят отново свои загубени производства.Защото от много неща след 1989 се отказаха под внушение на запада че е по добре да внасят срещу суровини.Познавайки историята на Русия а и на СССР знам ,че няма нещо което да не могат.Това е шансът им.Нови заводи и работни места,краен свой продукт.Не като Бг колонията-дето и доматите внася.40% от менделеевата таблица е при тях.Ако наложат тотално ембарго на запада със суровини и преработени такива (това също е технологи) западат е свършил.
  Цени до небето, некурентноспособност,фалити,бунтове.В момента върви жътвата в Русия-превъзходна реколта.Ама не гледайте нищо официално бе хора. Търсете в ютуб има много новини за икономика и политика.Знам доста френски не правителствени независими примерно.Има руски,български.Майната им на официалните помии. Долу колонията и помиярите. Да живее старата БГ.

  1. импортозамещението е вече на 85%, още малко и някои от кап-интерна ептен ще дадат фира…

 16. С махането на Борис Джонсън опасността от ядрена война в света чувствително ще намалее.
  Аман от политици, които не знаят с автомат да боравят, но иначе са големи стратези.
  Нашите са същите.

   1. Уха, ако е вярно, ще е страхотно!
    Имам познати, дали да не ги помоля да идат до там?

   2. По-точно не 700 милиона, а 500 и не снощи, а вчера в ранни зори.

 17. Г-Томова,
  Моля Ви да не вменявате повече на територията наречена все още „България“ понятието държава. Такава държава вече няма.
  Имам и въпрос.
  Кога най-после ще се закрие милиционерския институт с шеф Стоян Денчев, където този тъпак на снимката се пише професор и ръси тъпоти

  1. Подкрепям мнението Ви!
   Не е държава това, което е управлявано от Кир4у и курвата му, от п***растчето и любовника му.

 18. Смятайки Русия за слаба, а Сащ и васалите му за голяма сила, всички техни лакеи в България не спират от сутрин до вечер да плюят по Русия и да вършат всякакви гадости, не помисляйки изобщо, че това ги освети по начин, по който и слънцето не може да свети с такава силна светлина и в пустинята.
  Ами ако всичко това е с тази цел – да светнат предателите, за да нямат път назад!

 19. Проклятието на Асад все още работи.
  Борис Джонсън официално обяви оставката си като премиер на Великобритания и лидер на Консервативната партия.

  Между другото, бдителните читатели си спомнят, че по едно време Борис Джонсън призоваше за свалянето на Башар Асад.
  Проклятието на Асад все още работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *