« Върни се назад Публикувано на 06.10.2017 / 12:18

АКО НЕ СЕ БЯХТЕ ПОСЛАЛИ 10 ГОДИНИ НА БАЙ ХУЙ, НЯМАШЕ ДНЕС ДА ИЗТЪРПИТЕ ТОВА УНИЖЕНИЕ

НОВА ТВТая сутрин ми идеше да вляза в телевизора и да потупам Николаев успокоително по рамото. Не е лесно да говориш с такива задници рано сутрин. Получи няколко заплахи за уволнение. Разбра се, че Цолова я няма на екран, щото много знаела, демек задавала неудобни въпроси. Брях, алюмация, както възкликна един герой на Чудомир, кагато видя за първи път електрическа лампа… Тя героиня на свободата, бе! Както и да е.

Ама и да му кажа, бих искала – ако не се бяхте послали 10 години на БХ, нямаше днес да изтърпи това унижение. Да ви кажа, даже Бойко Ноев ми се видя симпатичен и важен, и умен, което в моите критерии си е … падение. За кой ли път се размечтах за времена, в които ще споделям с вас плетки, манджи, котки и сладки бебета.

А Гала и Мъжътнагала наистина изскочиха от банята. Ама първо си поми зъбетата Гала, пожабурка се и плюна три пъти. Викат, че това сме очаквали от тях. Те ни четат! Колко са разчупени, колко са съвременни и модерни, освободени и над нещата, и злите тинтири-минтирита. Вчера викат, че и Джон Ленън и Йоко се снимали в спалнята си.

Търся някакъв период от развитието си, в който да съм се чувствала толкова глупаво, ама не мога да намеря. Дори, когато един комсомолски секретар в института, в който работех, архитект, около 35 годишен, иначе готин пич, ме караше комсомолски да обещая, че ще събирам капачки от буркани; дори, когато партийният секретар на тоя институт ме обвини, че не съм си дояждала баничките и затва влизали плъхове в ателието ни; дори, когато ме удариха три пъти за една седмица на светофар отзад, в три различни дни, три различни коли и ми направиха колата на китайска шапчица*…..

Никога не съм се чувствала толкова глупаво, след днешния преглед на телевизорите. Въобще тая седмица глупостта възтържествува триумфално, като се бореше сама със себе си за първото място.

Чета как защитават николаев. Защитихте ли Къдринка Къдринова, защитихте ли Васил Иванов, Лили Маринкова, защитихте ли всички уволнени, смачкани и унижени журналисти? Оная Бетина още ли си вихри коня в СЕМ? Това поведение на управляващите е толкова логично. Николаев оня ден търпя срещу Елена Йончева да се излее такава помия от Караянчева и някакъв измислен герой. Той защити ли я? Изпросиха си това отношение, и от нас и от политиците. Радваха се на комфорт и високи заплати, звездееха…

Заради такива, хиляди хора страдат и мизерстват вече много години, загубиха работата си, живота си. Ще кажете – не са го предвидили – ами начи са просто глупаци, които не заслужават нито съчувствие нито защита. За мен са съучастници!

*китайска шапчица – малка, смачкана шапчица, която съдията Ди вади от джоба, когато стане напечено.

Виктория Тинтерова

«