« Върни се назад Публикувано на 28.10.2021 / 18:38

АКО КРИТЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТА Е ДА ИМА ПОВЕЧЕ МИНИСТРИ КАТО КИРИЛ ПЕТКОВ, ТО ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР РАЗПОЛАГА С БОГАТ АСОРТИМЕНТ ПОТЕНЦИАЛНИ КАНДИДАТУРИ ЗА „ДОНДУКОВ“ 1

Конституционният Съд е ясен и категоричен във връзка със случая „Кирил Петков“. Очевидно е, че Петков е извършил престъпление, като е подписал докуменТИ с невярно съдържание, с една единствена цел – да се вкопчи във властта, както е обяснил пред канадските власти. Знаел е, че е канадски гражданин от същите подписани документи.

Много силно смущава заявлението на президента Радев – би се радвал България да има повече министри като Кирил Петков. Ако критерият е да има повече министри като Кирил Петков, то Централният софийски затвор разполага с богат асортимент потенциални кандидатури за „Дондуков“ 1.

Да се надяваме, че в критериите няма да попадне и задължителното притежаване на офшорни фирми.

Ако търсеното качество е да се извършва престъпление, не знам дали няма да стигнем дотам, да поканим за министър и Майкъл Капустин – този човек също буди респект с безочието си, като ограби стотици хиляди българи и завлече десетки милиони, които до ден днешен не знаем къде са.

Така, че за българският президент и политиците е много важно да убедят българските граждани, че правовата държава е над всичко и за всички. Останалото са двойни стандарти, които отварят вратата към престъпления, като начална стъпка – тази на Кирил Петков. Отвращението трябва да бъде заместено с възмездие.

Румен Петков

 

«