« Върни се назад Публикувано на 18.08.2014 / 11:56

Ако има поне малко съвест, Първанов изобщо не трябва да си позволява да се обажда от Коневръза за аферата „Ало, Ваньо“.

Мишо Бирата и Георги ПървановПърванов: Кога е казал това Мишо Бирата?! „Гоце“ закопава АБВ с нелепости за „121 идеи“. Георги Първанов не знае къде се намира. Изявата му в Нова тв в понеделник сутринта беше повече от идиотска. Отчаянието е изписано на лицето му. Уж неговият човек Мишо Михов му иззе инициативата, която невчасовият Сергей Станишев, гузен, че именно „Гоце“ го инсталира в „голямата политика“, щедро му предостави през зимата. Наглеенето на Първанов не го вади от скуката, която се излъчва от особата му. Никаква харизма. Празно говорене. Плещене безспир на глупости на едро. Нима не е идиотия да се избълва, че в АБВ имали 121 идеи, докато гербаджиите на дружката му Бойко Борисов претендирали за 121 депутати.

Историкът Първанов очевидно вече е много зле с паметта. Няма да го връщаме към Платон и реднатото от него за идеите, но ще му напомним какво написа Ралф Дарендорф в култовата си книга, оформена като писмо до полски приятели, препратка към едно друго „писмо“ на Едмънд Бърк до едни други революционери. „При цялата шумотевица 1989 г. не роди нито една нова идея.“. Георги Първанов, влязъл в „политиката на прехода“ чрез ОКЗНИ, формация, създадена и контролирана от Държавна сигурност, чийто сътрудник е бил и „Гоце“, дърдори за 121 идеи. Вировската музика, любима, апропо, на Мишо Миков, свири „туш“.
Ако има поне малко съвест, Първанов изобщо не трябва да си позволява да се обажда от Коневръза за аферата „Ало, Ваньо“. Обаче той очевидно няма никаква съвест. Явно е и закоравял атеист, защото няма и страх от Бога. Как иначе ще се изцепи с безсрамното – „Кога е казал Мишо Бирата това?!“. Историческо безсрамие. Този е неспасяем. Точно „Гоце“ да говори така за един покойник, който го е приемал като почетен консул на Бразилия, който му е помагал… Гнусно безсрамие. Отврат. Чувал ли е някога Първанов, когато се е пъхал за пиарни врътки в храмовете, че „човек не си знае часа и трябва винаги да е готов“?! Представимо ли е за комунистическата му обръгнатост, че и за него могат да плещят така други безсрамници, когато няма за може да се защити?!
Георги Първанов -„Гоце“ закопава АБВ с нелепости. Бившият председател на БСП и експрезидент издънва и приятеля си Румен Петков, който остана единственият му наистина полезен съратник. Заиграването с масоните няма да спаси „Гоце“. АБВ има минимални шансове да мине бариерата за парламента. Ако чудото все пак се случи, ще е благодарение на усилията на играч-вълшебник като Румен Петков, който отнема основни изборджии на БСП и ги вкарва в своята схема. Румен може да успее, ако убеди Първанов да не се показва по телевиденията. Каквото изгради Петков с много труд, „Гоце“ с лекота го разрушава. „Азбукарите“ са обречени на провал с подобен „лидер“.

www.bgsniper.com

«