Публикувано на 15.01.2022 / 13:45

АКО ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОТО ДО 2024, КИРЧО Е ИЛИ КУПЕН, ИЛИ ТЪП. ИЛИ И ДВЕТЕ.

Когато Киро вземе решение, то или е тъпо или вредно, най – често и двете.

Ако вкара  България в еврото до 2024, това вероятно ще ни фалира.

Обяснявам:

Когато имаме една валутна зона с една валута, то дълга на зоната се разпределя между всичките и членове.

Пример: А има дълг  20% , Б има 2% , тогава дълга става 11% и Б ще плаща борчовете на А.

В момента България, Естония и Люксембург имат най ниско ниво на дълг.

Давам таблица кой какви дългове има.

Ако България влезе, ние ще плащаме борчовете на Гърция, Германия, Франция и т.н

Викат ни за да им плащаме борчовете.

Същата схема като с тока, цената се определя от ЕУ борсите и евтиния ток на Козлодуй отива там докато не се уравнят цените.

Взеха тока.

Сега и валутата ни +  ще ни натоварят с дълг.

Хитро.

Решението е да излезем от ЕС и да имаме Митнически съюз с тях. Само това.

Не случайно Норвегия и Швейцария направиха точно това. Англичаните вървят по същия път. Защото са умни.

А Кирчо е или купен, или тъп. Или и двете.

Според мен Гешев може да го обвини и в лъжа и в измяна, и в куп други неща, но чака тълпата да свърши работата.

Да, ама не всички хора разбират от енергетика или финанси, или здравеопазване за да вникнат в золумите, които се сътворяват.

Тодор Ангелов

Коментари 40 за
“АКО ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОТО ДО 2024, КИРЧО Е ИЛИ КУПЕН, ИЛИ ТЪП. ИЛИ И ДВЕТЕ.”

 1. За приемането на еврото като национална валута задължително трябва да има референдум! Още повече, че не всички страни-членки на ЕС са приели еврото. А и чуждестранни анализатори казват, че такава стъпка би била катастрофа за България. В близките 10-на години няма да сме готови да влезем в Шенген. А и не ни трябва! И изобщо… Откакто сме в ЕС… Тъжна, жалка картинка, морално падение, обедняване, наркотизиран, алкохолизиран народ…

 2. Аз пък се кефя на еврото.
  Тогава ,като махнат лева,ще получавам 150 евро пенсия и с тях ще живея рахат в Сомалия.
  Ко толкоз…

  Венсеремос.

  1. Като ми платят с 1 банкнота от 100 евро и вляза в селския магазин, представям си как ще ми върнат рестото за 1 хляб и боза 🙂 Или се кача на буса до окръжния център за лекарства 🙂

 3. А тавариш Путин не го мисля. Всички му гледат в канчето и искат да му гепят ресурсите ама там работата е но пасаран. Голям пич е.

 4. моето мнение е, че кирчо и кокорчо трябва да вкарат бг в еврозоната, и после могат да си ходят. с това ще останат в историята. колкото по-бързо влезем, толкова по-добре.

 5. До сега моторът на Европа беше авто мото индустрията на Германия. Това ангажира всички браншове от гумени изделия до хайтек компютри. Мъск им скочи с бутонките с електроколите и там е пълен хаос. Чудят се какво да правят.

 6. проблемът не е да влезем или да излезем. Старата Госпожа Европа е пред разпад. Няма го златото и богатствата на Африка. Нигерия вече е по богата и от Южна Африка. Китайците са стъпили здраво в Ангола ако видите как строят ще ви падне шапката. Тези които си добиват сами газ и петрол като Норвегия и Англия казаха довиждане на Европейския съюз. От тук накъде е въпросът а не с кого

 7. Кире е надута гайда, а Кокорчо е надут г*з.
  Как гърците получават по-големи заплати и пенсии от българите с 9 пъти по-голяма задлъжнялост от българите?
  Как една проста п*тка или прост х*й на държавна служба ще получава 2-3 бона, а за останалите няма пари?
  Защо НИКОЙ не говори за демографския срив и защо нашенци ще ходят да бачкат на испанци и италианци, също потънали в дългове до шия ?
  Ултиматум трябва на маймуняците от ЕС, а по-точно на наследниците на Хитлер и генерал де Гол да влизат в пътя и да не се правят на отворковци, щото ще поискаме да излезем от тъпата им структура.
  Апропо, мен никой не ме е питал дали искам да съм в ЕС.

 8. само алтернативно-надарен на каишка зад нс или на козяк би участвал в тая самоубийствена мисия, разбира се предишните юпита кешираха към 5млрд, сгашната баница е по-голяма количествено, качествено са още едни 35-5млрд, без да броим другите бонуси, обир като от дъвка Идеал…

 9. Навремето Дойче банк ни отказаха заем като видяха колко мерцедеси се търкалят само в София. Казаха продайте ги и ще се оправите.

 10. 2015 година Меркел ги беше подгонила и на някои заплатите им бяха 300 евро. Чудеха ни се как шетаме с големите джипове из Гърция. Уж бедните съседи. Парадокси колкото искаш. Така че трудно е да се каже кой е по по най

 11. Вече не знам кое е по добре. Софиянци си падат по Гърция първата в класацията. Гърците го карат яж пий и германците ще платят сметката. Ние нали сме спестовни и нямаме една улица без дупки и локви.

 12. Ало Гешев в скоро време повдигне обвинение за игрите и кражбите на тока, или на пенсиите, или на ваксините, или нарушенията по бюджетните плащания и заемите и подкара Киро, ще получи подкрепа от 90% от българите!

 13. Ако една държава няма собствени пари, това не е държава!

  Ако една държава няма собствени пари, значи тя не е държава, а колония. Именно такава е България. Но такива са и… САЩ, които нямат собствени пари, а те са собственост на една Банка – Федералният резерв.

  На 4 юни 1963 г. Джон Кенеди подписа президентския указ 11110, според който той внимателно започна да отстранява Федералния резерв от печатането на пари, връщайки печатната машина в ръцете на американската държава.
  В резултат на това бяха отпечатани банкноти от 2 и 5 щатски долара, намиращи се по онова време в най-голямо обращение, носещи надписа „Банкнота на САЩ“, а не „Банкнота на Федералния резерв“.
  Това трябваше да бъде тих и незабележим държавен преврат. Но беше оценено от банката като истинско предателство и смъртна опасност. От това най-много се страхуваха банкерите – основатели на Федералния резерв.

  –––––

  Валутният борд у нас беше въведен не за да се спасява икономиката, а за да се предотврати обезценяването на откраднатото от „олигарсите“ на криминалния капитализъм, което логично доведе до унищожение на българската икономика, на социума и на демографията.

  Това беше началото на нахлуването на така нареченият „либерален капитализъм“!

  –––––

  Днес в САЩ всеки пети живее от талони за храна. Плюс огромен брой различни организации, разпространяващи храна, варираща от супата на „Армията на спасението“ до „банките с храни“, които събират просрочена храна от супермаркетите, за да я раздадат на нуждаещите се.

  Повече от 50 млн. безработни, милиони бездомници, като всеки трети бездомник е ветеран от американската армия.

  Плюс епидемия от опиати. Според официални данни процентът на населението в някои щати, използващо легални наркотици от аптеките, достига 65-70%.

  Колосално обществено неравенство. Отдолу са многобройните гета /не винаги черни или мексикански/, където хората живеят на социални помощи от поколения и никога не са работили нищо, т.е. трудовата етика е загубена. Напълно.

  Да живее „Американската Мечта“!

  1. За жалост и сестрите Уилямс са в играта. Руснаците ги изтипосаха на колко хапчета са но играят. Джокера го разкатаха защото е против химията.

  2. За по-недосетливите припомням, че по-малко от половин година след това Джон Кенеди беше убит. Много са му били набрали.
   А за хамериканците ми е през КобУРА. Доста си поживяха на гърба на света, много престъпления извършиха, много милиони избиха, не оставиха едно местенце по света да не са го тероризирали и покрили с кръв, и през цялото време тези фашизоиди се смятаха за нещо повече от другите, за богоизбрани, имаха претенции да са лидери, а възможностите им стигнаха само до главатари.
   Всичко лошо, което са направили, ще им се върне тъпкано.

  1. „Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ oтчeтe тpeтa пopeднa гoдинa нa злaтoдoбив oт двeтe cи мини в Бългapия. Πpeз 2021 г. ĸaнaдcĸaтa ĸoмпaния e ycпялa дa извaди oбщo 310 xиляди тpoйyнции злaтo oт минитe „Aдa Teпe“ и „Чeлoпeч“, cтaвa яcнo oт пpeдвapитeлнитe peзyлтaти зa изминaлaтa гoдинa. Πoвишeниeтo cпpямo 2020 г. e 11,7 xил. тpoйyнции, или пoчти чeтиpи пpoцeнтa pъcт.
   Πo-виcoĸият oбщ peзyлтaт ce дължи нa „Aдa Teпe“, ĸъдeтo ce oтчитa pъcт дo 133 xил. тpoйyнции, пpи 118,7 xил. тpoйyнции минaлaтa гoдинa. B Чeлoпeч имa cпaд c 2,6 xил. тpoйyнции дo 177 xил. тpoйyнции.
   Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ oтчeтe peĸopдeн дoбив нa злaтo в Бългapия пpeз 2020 г.
   Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ oтчeтe peĸopдeн дoбив нa злaтo в Бългapия пpeз 2020 г.
   Toй ce e yвeличил c 30% нa гoдишнa ocнoвa, глaвнo зapaди дeйнocттa нa „Aдa тeпe“
   Дeйвид Peй, пpeзидeнт и глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop, oтбeлязвa, чe пpeз пocлeднитe тpи мeceцa „Aдa Teпe“ e пocтaвилa peĸopд — 49 xил. тpoйyнции. „Kaтo цялo, 2021 г. бe пopeднa мнoгo cилнa гoдинa зa Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ, cлeд ĸaтo пocтигнaxмe peĸopднo гoдишнo пpoизвoдcтвo нa злaтo зa тpeтa пopeднa гoдинa“, ĸoмeнтиpa тoй.
   Дoбивът нa мeд нaмaлявa лeĸo oт двeтe мини дo oбщo 37,4 млн. фyнтa, пpи 35,6 млн. фyнтa пpeз 2020 г.
   Tpoйyнция злaтo ce paзмeня днec нa пaзapитe cpeщy мaлĸo нaд $1 800, пpи $1 850 пpeди гoдинa.“

   1. Извадените през 2021 г. oбщo 310 xиляди тpoйyнции злaтo oт минитe „Aдa Teпe“ и „Чeлoпeч“ са на стойност 563 400 759,68 USD.

   2. Добре де, защо никой, никога, и никъде неповдига този въпрос, за златото!?! До кога са договорите, кой ги подписва, каква е изгодата от тях за България, кой носи отговорноста!?! ЗАЩО!!!

 14. Едно от най-добрите и стегнати обяснения, които съм виждал до сега. Кирчо и Кокорчо все пак целят хептен да ни разчленят за лични облаги и слугинаж на дявола.

 15. Ангелов, ако Гешев в момента иска реванш, чрез прокуратурата която управлява, може да повдигне обвинения на доста национални предатели. Но, истината е, че той е посредствен и като човек и като юрист!

  1. Генчо,
   Няма ли някой да му каже да си изкупи кармата на Гешев?
   Защото той реално може безкръвно и бързо да ни оттърве.

 16. Голям мерак имат тия дебели хардуерски чотури да вършат поразии.Заели са се и с вкарване на Македония в ес,по бнр се скъсват с македонски песни,а там надали знаят нещо българско.Искат да ни внушат ,че много ги харесваме ли,що ли?Толкова са некадърни ,че КПД-то им е отрицателно,радев енд херото навярно ще ги сиктирдосат,прекалено много се излагат.

 17. До приемането на еврото , цените ще се повишават непрекъснато . След това , ако цената на един продукт е 10 лева , става 10 евро , а 10 лева в джоба ще станат по малко от 5 евро.
  Честито на печелившите !

 18. Ами сега ,на къде ? Как ли ще излезем тая бъркотия ? Тия разтуриха и малкото , което имахме .

 19. Не трябва да се приема еврото за национална валута, това е вярно. Но за високата цена на електроенергията за домакинствата и бизнеса ,причините не са само износ на външните пазари .
  ЕРП та, неизгодни договори с американски централи от Костовата банда, зелена енергия и т.н.

  1. Гришо,
   Така е и това което си изброил е причина за тока, но 90% е ЕС регулацията и синхрониьацията със зоната на ENTSO-E
   По-важното за тока е друго:
   -Ние вече не можем да оределяме цената.
   Взеха ни управлението.
   Дотук бяхме.

 20. Защо се кахърите какъв бил Кирето ?
  Отговорът е хем прост, хем лесен – Кирето е МУТАНТ българин !

 21. За да се запази Олигархичният Модел в една Държава Нейните Политици я ПРЕДАВАТ под ВЪНШНО ВЛИЯНИЕ за да Запазят Системата си на ОГРАБВАНЕ!!!По този начин ПАРЛАментът става МАШИНА за ПРАНЕ на ПАРИ и Законодателство което Спасява Грабителите!!!

 22. Сякаш зелева чорба са пили всичките му харвардци, та ги напъва за това евро и не могат и минута да търпят. Чухме им мераците, а попитаха ли народа на тая страна дали иска? Ще има ли референдум със задължителен характер? Който насила се напъва да угоди на западните си господари и против желанието на народа въведе еврото, ще гледа сградите, в които се вземат решенията отвън!…

 23. Върхушката на ЕС-то е окупатор и експлоататор на държавите в него .Само налага глоби за щяло и не щяло и изсмуква финансовия ресурс на държавите членки. Търтеи. АЙДУЦИ.

 24. Хич не е купен. Кирчо е поставен ! Министър-председателят само и единствено се поставя ! Отвън. Кирчо знае месеци преди това, че ще е премиер. Почвата е подготвена отдавна, отдавна.

 25. Изглежда е купен и изглежда не е наясно с тази материя. Той иска да въведе еврото до 2024? Ако до тогава еврото въобще се задържи като валута. Нещата обаче не вървят натам според известните немски финансови аналитици катo Dr. Markus Krall, Prof. Max Otte и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *