« Върни се назад Публикувано на 17.11.2021 / 10:10

АКО БСП ИСКА ДА ОЦЕЛЕЕ КАТО ПАРТИЯ, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА УЧАСТВА В ПРАВИТЕЛСТВО, ДОМИНИРАНО ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ СТАРТЪП ПППП

Ако БСП иска да оцелее като партия, в никакъв случай не трябва да участва в правителство, доминирано от политическия стартъп ПППП.

По всичко личи, че кабинетът на Кирил и Асен ще заложи на неолибералната адженда. Ще облекчават условията за правене на бизнес на „модерните“ бизнесмени като онези с фотоволтаиците, а иначе ще продължат да ни разказват басните за това колко неистово се борили за постигане на „нулева корупция“.

Кирил и Асен имат нужда от БСП, защото така партията ще бъде социалното смокиново листо, зад което ще се крият личните  интереси на харвардските оптимисти.

Така ПППП ще лъже обществото, че мисли  за хората на намния труд и за социално слабите. А междувременно ще предадат българската позиция за Македония. Защото за тях държавата е фирма. Ще изчислят, че няма печалба в защитата на историята и ще продадат българския интерес.  Даже ще се похвалят, че и печалба са генерирали.  Защото за бизнеса най-важна е печалбата. И в нейно име са позволени всякакви предателства.

БСП не бива да е част от всичко това. Ако иска да я има.

Петър Волгин

«