« Върни се назад Публикувано на 01.10.2023 / 18:04

АКО БЕШЕ НАРОД НАИСТИНА, ЩЕШЕ ДА ГИ РАЗКЪСА!

Озадачена съм с каква лекота политическият планктон се научи да лъже гражданството!

Кирил Петков въведе тази груба практика на директни лъжи от страна на правителство и парламент, пълен цинизъм! Ракети, тецове, ПВУ-та… нямат проблеми с лъжите.

Ако беше народ наистина, щеше да ги разкъса! Но тук става дума за псевдо–гражданска–свобода. Натискани, мачкани, манипулирани хора, управлявани през една паралелна власт. Тя е като безсмъртна хидра с продължителност на живота от няколкостотин години.

Не мога да повярвам, че през 2023 г. схемите със синчетата пак си вървят, с нашите хора, с връзките, със зависимостите, с компроматите и проститутките, и пр. Нищо не се е променило. И никога няма да се промени.

България умира от липса на меритокрация. Тук някой посочва този или онзи за тази или онази позиция. Алгоритъм на пълна невъзможност, ако не си от сектата. Това сломява всеки умен човек в държавата. Избуяват подлеци, корупционери, дебили и управлявани на тъмно новодошли, които още не са разбрали, че не са стрелците, а за съжаление са само патроните в сложната игра.

Прави ми впечатление, че на хидрата й е удобно да мимикрира в подходящи лица и услужливо да се предлага на американците, предоставяйки целия си декор за активна дейност, но накрая се оказва, че руснаците пак си работят по схемите. Минава време, и САЩ осъзнават, че са лекинко измамени в очакванията си, поставят новите марионетки в контролираната територия, които съответно пак подскачат да се доказват колко са най-принадлежни към щатското, но накрая се оказват все от тези, от същия ред, от същата същност, от същите производители. Не е ли смешно и тъжно това?!

Не знам дали трябва да се спасяваме от бедността, местейки се да живеем в други държави. Но тази хидра е по-страшна от бедността. Тя е измамата, тя е правилото на глупака и на зависимия да се движи напред. Тя осигурява и обосновава убийството на всеки талантлив човек в България. Защото не умът, не талантът, а примитивизмът на зависимостите и компроматите са енергията на движението в тази държава.

Калина Андролова

«