« Върни се назад Публикувано на 18.10.2017 / 21:50

АКАДЕМИЯ ЗА МУТРИ С ПОЛОЖЕНИЕ ЛИ Е АМВР?

АМВРШколата в Симеоново има дълга история, но засега тя приключва с арестувания за рекет и изнудване наркотърговец с прякор Кентавъра. Всичко щеше да е наред ако Кентавъра, известен още и като Главата, освен лейтенант на Ланеца не беше и възпитаник на същата тази школа, известна сега като Академия на МВР.

Засега последният случай от поредицата симптоматични престъпления, извършвани от бивши и настоящи курсанти, освен да привлече вниманието на обществото, явно не е нещо достатъчно драстично, че да привлече вниманието на компетентните структури в МВР, които да вземат решение и да закрият този инкубатор на престъпници. Но какво толкова се е случило…

Преди години пропадналия курсант Петканин, завършил след сериозни протекции и корупция, и станал служител, уби жена си и се самоуби в същата тази Академия. При условие, че на всички им е бил известен психопрофила му на агресивен наврастеник. Изводи? Не! Курорта, наречен висше училище, продължава да съществува под слънчевите скатове на Витоша.

Понеже дим без огън няма, елементарно търсене в нета ни дава проста картинка в каква среда се е формирал Кентавъра, за да стане завършен бандит. Какво се говори в нета: „Знаеш ли какъв трябва да е чичо ти, за да те приемат в Академията на МВР? Началник в полицията на службата „КОС, “ ми каза, че е „дребна риба“ за да ми помогне по какъвто и да било начин, сам си направи изводите- началник на „КОС, “ да ми каже, че е дребна риба. След месеци проучване как седят работите, наистина разбрах, че за да влезеш с връзки, трябва стабилно да познаваш най- малко началника на главното РПУ в града ти. С пари също става, просто е нужно също да познаваш точните хора, за да ги дадеш на точния човек, гарантиращ причисляването ти към курсантите и обучаващите се в Академията на МВР. Не си прави сметката без кръчмаря, ще се разочароваш!“ и още: „аз завърших там. Докато бях курсант имах големи проблеми. Сред приетите курсанти имаше и престъпници. Стигна се до сбиване с един от Пловдив, завършил преди това СМУ в Пазарджик. Големи проблеми създава и треньора Марио Илиев.

Ако искате да избегнете жестоки унижения, обиди и депресии след това, завършете някакво друго висше образование и след това учете шест месеца в академията. Пак ще сте полицаи.“

И още един вопъл от интернет пространството: „Аз съм завършил Академията…Много стрес, унижения и гаври – напълно верно е. Учете в чужбина и бягайте от България. Униженията, са големи. Видях с очите си гаври от страна на треньорите с физически по слаби курсанти. Вярно е, че има побоища и безаконие в Академията на МВР . Няма ли кой да отнесе въпроса към ректора?“

Последното мнение е явно е писано от бивш курсант, но е наивен призива му някой да се обърне към ректора за помощ. Следвайки логиката на поговорката, че „рибата се вмирисва откъм глава“, първоизточникът на тежките проблеми в това висше училище се коренят именно в неговото управление и в преподавателския състав.

Именно ректорът и деканите разрешават на курсантите да работят в свободното си време. За съжаление голяма част от тях работят като охранители в дискотеки, танцьорки и бармани, където бързо научават всички тънкости на занаята. Въпросът е кога им остава да учат, докато бачкат през нощта? Ами не учат. За да успеят, все пак да стигнат до заветната диплома, която им гарантира назначаване в полицията, респективно карта и оръжие, т.е. ВЛАСТ, вероятно се задейства вътрешния корупционен механизъм за криене на отсъствия и взимане на изпити по втория начин.

Тези курсанти, които нямат изявени прояви сред родния ъндърграунд не бива обаче да се причисляват като надеждни, защото част от тях са спящи клетки на местните престъпни и бизнес групировки, които са купили местата им в академията и чакат подопечните им да се завърнат, вече като офицери в полицията на града.

Така за дребни суми се гарантира трайно обвързване на местната мафия с полицията и пълната зависимост на последната от местната престъпност.

Нека направим кратък преглед на статистиката:

 25.09.2017

Курсант е заловен след извършен от него грабеж. Оказва се дрогиран.

10 септември 2016

Курсант от академията на МВР лети с 260 км/ч

09.04.2016

Курсант от Академията на МВР преби човек, засякъл колата му

02.03.2016

Курсанти от Академията на МВР стреляли пияни в центъра на София

31 октомври 2014

Ченгета от висшите етажи на МВР разкриха, че Николай Бранков, който е сред изгряващите мутри в бизнеса с дрога, е курсант трети курс в Академията на МВР.

Написаното до тук би трябвало да стресне поне министъра на вътрешните работи Радев и да го принуди да се вземат сериозни мерки по темата, защото в Симеоново има висше училище за престъпни занаяти, а не за служители на МВР.

И, за да помогнем на министъра му даваме жокер: Г-н министър, калпави са ви даскалите в школата. Ако не са калпави, значи са завършени престъпници, защото какъвто е учителят, такъв е и ученикът, а видно е, че сред курсантите има голяма количество… мафиоти.

 Но… Г-н Министър Радев,

Докато Вие си затваряте очите, добре е да знаете, макар че вероятно вече имате обосновано предположение – Цветан Цветанов ръководи МВР, а вие сте портиерът на Борисов който само вдига рамене и плаши медиите с лозунги…

Докато Вие казахте на най-новите курсанти само преди две седмици на първият учебен ден: „Учете се, защото силен е този, който знае“ и посочихе, че образованието в момента е първият и най-важен приоритет на правителството, той е най-важният приоритет и за МВР.

Всички добре съзнаваме, че всички добрини за държавата ни, всички добрини за МВР започват от образование. Ако имаме качествени курсанти, които идват при нас, след това качествени полицаи и МВР ще има необходимия авторитет и всички ще сме доволни от това, което се случва в него“, заяви Валентин Радев. Той отбелязва, че образованието не е само обучение: „Образованието включва обучение, освен това включва възпитание, освен това включва социализация. Тези три неща трябва да са в комплект и да бъдат предадени на вас“, каза той на откриването на учебната година и добави, че са избрали много благородна професия. Валентин Радев даде съвет да се учат, защото силен е този, който знае. Той посъветва младите хора в униформа да не забравят и да спортуват.

E, г-н Министър,хората на Флоров и всички уволнявани за корупция в МВР преподават и ръководят тази академия и направо я превръщат в център за подготовка на мутри с униформи, карти …

А лица като доц. Антон Тодоров Маринов преподават в това висше пасбище на мутри под пагон. Той е върнат на работа в МВР с Решение № 1219 от 8 февруари 2005 г. по административно дело № 4773 от 2004 по описа на ВАС – (http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%A0%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-1219-%D0%BE%D1%82-8-%D1%84%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B8-2005-%D0%B3-%D0%BF%D0%BE-%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE-4773-%D0%BE%D1%82-2004-%D0%B3-_l.l_i.128226_at.5.html

след като е уволнен от системата на МВР лично от действащия му Ректор и шеф в момента Неделчо Стойчев като психически негоден.

Доц. д-р Антон Тодоров Маринов е шеф на Контролен съвет – на АМВРwww.mvr.bg/academy/академията/и преподава предмети по въпросите на икномическите престъпления и за това как младите курсанти да противодействат на ОПГ…!

Скандално е че и лица като шефа на факултет „Полиция“ комисар доц. д-р Иван Петров Видолов, за когото АФЕРАписа, преподават как да спираме ОПГ-та и прокламира, че най-много полицаи е „произвела“ Академията на МВР (АМВР). Евала за вашето производсство !

Според декана на най-големия факултет в АМВР резултатите показвали, че академията е доста пред другите университети, които са преди всичко „търговски фирми“, казва Видолов. „Учим курсантите на най-новите неща. Това, което отличава нашите възпитаници, е огромната им мотивация. Всички са страшно нахъсани“, посочва деканът в интервю за в 24 часа от миналата година… Явно е прав. Още от първи курс, задържаните показват полицейски карти, докато крадат…

Радев опичай си работата, МВР вече действа като ОПГ, а Цв.Цв. ти реже клона.

Тодор Стефанов

«