« Върни се назад Публикувано на 21.01.2022 / 17:28

АЙДЕ И ТОЯ ИЗПЪЛЗЯ ОТ ДУПКАТА, ДА НЕ ОСТАНЕ НАЗАД. И ТОЙ ЩЕ СЕ БИЕ С РУСИЯ, ЗА ДА Е СИНЕРГИЧЕН С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ!

Президентът Радев: „Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било.“

Айде и тоя изпълзя от дупката, да не остане назад. И той ще се бие с Русия, за да е синергичен с дневния ред на САЩ.

Само да припомня на американския стратег и президент наш, че в България няма бази на НАТО, а има само бази на САЩ по двустранен договор, който никой гражданин не е виждал. Вероятно, няма и да види, докато такива слуги са върха.

И аз искам да има у нас бази на НАТО, сигурно и Путин няма да има нищо против такива, но няма. А какви точно оръжия има в американските бази у нас – само Байдън и Путин знаят.

Затова пък пенкилер президенти и политици, лаят. Синергично.

Слушах дебата на парламентарните ни хаджипенчовци по темата Русия.

Лесно му е Христо да вдига гълъбите в държавата по военна тематика. Само декларираните американски гущери са почти половин милион в банкова сметка плюс няколко апартаментчета у нас и по света бонус. Без нито един ден реален трудов стаж, ей тъй, от небето. Доброто агне, казват старите, суче от две фондации, та така и нашите образци. И на Антоанетка и приятели никак не им е трудно да разлайват кучетата по руски тематични въпроси, стига да има кой да плаща за тоя тежък труд. Както й да е, тия са ясни!

Другарят Кирил Петков прочете от парламентарната трибуна и той своята позиция по темата, защото не може да я обясни без да чете. В Харвард студентите си пишат паметки на листчета и четат ли четат пред преподавателите си. Докато станат много умни и отидат навсякъде по света да управляват цели държави като същински властелини на пръстена.

Тъжна провинциална картина на потни селяндури, намазани с френски парфюм!

Проблемът, обаче, е далеч по-сериозен. Нито един от говорящите трупове в парламента не даде знак, че познава дори частица от реалния конфликт САЩ-Русия. Изказванията им бяха на дълбоко невежи, некомпетентни, безотговорни и леконравни получовеци. Питам се как е възможно поне един народен представител или управленски кадър да не знае азбуката на дипломацията, за да бъде адекватен и полезен! И какво очакваме от тия същества?

От политическа гледна точка условията на руската федерация са висш пилотаж в шахматната игра. Срещу тях дори няма седнали на масата играчи, но публиката е доста гласовита.

От друга страна, военно-политическа, е още по сложен ребуса и него се мъчи да реши един очевидно изглупял старец със силно ограничена вътрешна власт. Останалите външни играчи са включили калкулаторите си и изчисляват своите ползи и вреди.

И пред всички тези предизвикателства от кочината ни се чува само квичене на свине. После пак трябва да обясняваме на поколенията с най-новата ни история, защо депутатите ни по време на световни военни кризи завършват своята кариера в обща яма в централните софийски гробища. Колкото и да ги предпазваш и каквито й сили да положиш за това!

Господа депутати, приятели, от такава национална карма се излиза с разум, не с манифести.

Николай Марков

«