« Върни се назад Публикувано на 30.10.2014 / 20:40

Айде да ни е честито! Деформиран Бостан.

БОСТАНАйде да ни е честито!
Коалиция БОСТАН вече се роди, макар и леко Деформирана от капризното включване на умните и красивите, които поискаха да минат под Триумфалната арка в ролята на инкрустиран бастун, а не на проста патерица. Така де, те са умни и красиви. И артистични. Дори и да подпират, трябва да изглеждат някак си изискано. Да се вижда, че и тяхната роля е заслужена и значима. Като тях самите. Ами да, не беше малко – цяла година дефилираха по жълтите павета, все пак! То не бяха театрални сценки, концерти с пиано, поеми, хаштагове, кафета, разголени мацки, балерини, че и цял автобус от картони сглобиха! Време беше да оберат аплодисментите от представлението и да минат по червения килим, за да се окичат с лаврите. Че това, служебното правителство, беше временна оферта.
Друго си е сега!
Добре стана, че Дол не пропусна да им даде едно рамо, преди да побърза да се отдаде на сладострастни опипвания на пейката край Лъвов мост, навярно обсебен от юношеските си спомени, когато е тичал между Страсбург и Кел, за да гледа порнофилми. Явно и сега е тичал за същото, но този път между Брюксел и София, защото и нивото му вече е вдигнато – вместо да гледа порноактриси на екрана в киносалона, височайшата му позиция предполага да опипва кметици на живо. Слава Богу, пътьом успя да мине и през парламента, та да назначи новото правителство и да обяви фаворита на Европа за премиер на българите.
Чудничко! Всичко се нареди прекрасно. И всички са доволни. Патриотите хем ще помагат, хем няма да се пречкат в боя за меки кресла. Стигат им и експерти от втория ешелон, чрез които все някак ще успеят да събират трохички и кокалчета, изпаднали по невнимание. Но те и на това да са доволни.
А от дебелата сянка на завесите, в кадифените гънките зад кулисите, господарите-либерали с евроатлантическите ценности обещаха цели 300 дни подкрепа. Ако министрите са послушни и не пипат хората от сараите, ще има още гювеч. Яко гювеч. Тюрлю.
Така, макар и Деформиран по неизбежност, БОСТАН вече се роди.
Представлението започва, дами и господа!
Оркестърът свири туш!
Заедно с телефоните, изключете и сетивата си.
За да не виждате.
За да не чувате.
За да мълчите.
Театърът е за слепи, глухи и неми.
Шшшшшшшшшшт!!!!

Христина ХристоваХристина Христова

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

 

«