« Върни се назад Публикувано на 11.12.2014 / 16:02

Айдееее, ченгетата „изведоха“ Петко Сертов в Гърция. Досега само за „инсценировка“ не са редили пласмент.

Светлозар ЛазаровАйдееее, ченгетата „изведоха“ Петко Сертов в Гърция. Досега само за „инсценировка“ не са редили пласмент. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров вече дава брифинги на крак във фоайето на МВР. Реди инфо за облитане с хеликоптер. Намеква за още данни, които трябвало да спести. Лазаров твърди, че автомобилът, с който се е придвижвал Петко Сертов, е засечен в района на Петрич. Меверейците уж имали данни за срещи и конкретни места, но предпочитали това да остане в рамките на тяхната работа.

„Паралелно облитането с хеликоптер се извършават и други издирвателни мероприятия, едно от които тече и в момента. Проверяваме информация, че на 5-ти декември около 18.00 часа автомобилът на Петко Сертов е бил в района на град Петрич. Това също не е необичайно, защото имаме информация за тази дестинация. Може да се направи логично предположение за негово излизане в посока Гърция, предвид контактите на Сертов и семейството му, но по никакъв начин до момента, в който няма идентифицирано лице, т.е. не открием издирваният и автомобилът, няма да прекратим издирването и работата по случая.“, заявява Лазаров.
„Имаме данни за срещи и конкретни места, но нека това остане в рамките на нашата работа. Когато имаме повече информация, ще я предоставим пред обществото. Към настоящия момент това не е необходимо.“, заключи главсекът на МВР.
И защо да „зачезва“ тайно към Гърция Петко Сертов, а съпругата му да иска от МВР да го обявят за общодържавно издирване? Меверейците да не би да изкарват този „балансиран и уравновесен човек“ бир парче „аферист“? От какво и от кого е трябвало да бяга Сертов? Сина си ли не жали, жена си ли, че не се обажда след дунанмата?

www.bgsniper.com

 

«