« Върни се назад Публикувано на 10.05.2014 / 20:38

АЗ СЪМ ОТ ВИПУСКА НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ! ТОЙ Е РЕЗУЛТАТ ОТ ОБУЧЕНИЕТО: ДА НЕ РАЗСЪЖДАВАМЕ, А САМО ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ!

 

В редакцията на АФЕРА се получи коментар от „Николай”. Публикуваме го дословно, заради попълване на празнините в психо-профила на вътрешния министър Цветлин Йовчев: „Госпожа Томова,поздравявам Ви в обективното показване на морала на институциите в Република България.Аз ще го потвърдя и с факти.Аз съм от випуска на господин Цветлин Йовчев от Висшето Военно-морско училище. В тези социалистически години, на нас ни се втълпяваше да не умуваме и да не разсъждаваме, а само да изпълняваме. Ето го и резултата от такова обучение.

Наред с това се поощряваха интригите – например, имахме случай срещу обещание за уреждане на кариера след завършване, да даваме докладни пред ВКР за престъпни деяния по смисъла за ония години и бяхме свидетели как един такъв доносник предаде съученика си след като бяха учили от 1-ви до 8-ми клас, и след това бяха задено в Техникума корабостроене и корабоплаване.

Тия интриганствания ги видях и на търговските кораби 1988г. и 1989г. между старите заварени кадри и новите надежди. Даже и аз, повлиян от инерцията, бях въвлечен, когато плавах на първия си кораб.

В духа на изреченото от мен и поясненията за морала, струва ми се, че тия палежи на коли, може би е контра-интрига срещу интригантите, назначени в ОДМВР-Варна, за да се премахне в случая гл.инсп. Нанков и се назначи друг, и забележете стария изпитан похват – смяна на бюрата, той не е уволнен за това, че работата му е незадоволителна, а само преместен. Докато ние, простите служители, неучастващи в някакви договорки – направо ни се връчва заповедта за уволнение и върви и си търси пършивите права дори и по съдебен път.

Тук ми мирише на голяма корупционна схема “аз на тебе, ти на мене” – докато мине бурята и ние пак ще се надигнем – думи на Тодор Живков.

Нищо лично, но морала, ако го има това явление изобщо, е на ниво нула ,а комерсиализацията на ниво сто.”

 

Afera.bg

«