« Върни се назад Публикувано на 20.10.2017 / 9:06

АЗ, „ЗАКОННО“ ИЗМАМЕН И „СПРАВЕДЛИВО“ ОСЪДЕН ВИ ПИТАМ, МВР МИНИСТЪР РАДЕВ, ЗАЩО СТЕ БЕЗСИЛЕН!?

ВАЛЕНТИН РАДЕВВалентин Радев: „Ако “някой иска да мине метър“ и да си купи билет по-евтино, да страда!”

Аз вече страдах, г-н Радев, вие сте на ход…

Господин министър, аз също ли трябва да страдам, след като бях измамен от оторизирана фирма-фантом,  на която държавен орган е дал лиценз да извършва престъпна дейност?

На 21.08.2014 година след като намерих фирма в Интернет, която извършва ДНК тестове за бащинство – на две преки от мястото, където живея, посетих д-р Емил Борисов Трифонов в офиса му на ул. „Хайдушка гора“ № 11, на когото платих 938.80 лв. да ми направи теста.

Той ми издаде касов бон и фактура и ми каза, че щял да изпрати материалите в английска лаборатория. Щял съм да получа резултатите след 20 работни дни. Като минаха тези работни дни, поисках от доктора резултатите, но той с „учудване“ констатира, че други резултати, изпратени след моите в лабораторията, идвали от Англия, а моят още не е пристигнал.

След като доктора ме мота десетина дни с такива оправдания писах до Лондонската лаборатория DNA Solutions <[email protected], където бил пратил материалите, да ми пратят резултата.

Отговориха ми, че доктора от 5 години не работел с тях и ако прави ДНК тестове и дава резултати, вероятно ще са фалшиви и че той незаконно използва тяхното име. Като ме посъветваха, ако съдя доктора за измама, адвокатът ми да не се колебае да се свърже с тях. Обадих се на доктора, че съм писал до  лабораторията и той ехидно и подигравателно ми каза, че нямало да ми отговорят. Предадох му отговора им и той с досада и раздразнение ме упрекна, че не съм го разбрал правилно – бил пратил материалите до ирландската лаборатория. Отговора на ирландската лаборатория до която също писах [email protected], бе същия – от 5 години докторът не работел с тях.

И от тук започна ходенето ми по мъките да се преборя с доктора да ми върне парите за теста. Направих изложение до 6-то РПУ, но полицията се оказа безсилна пред него.

Беше образувано досъдебно производство, но е било прекратено. Заведох дело срещу доктора, който като се кри по „резервни“ адреси повече от година, му бе връчена призовка за съда, заедно с неговата съдружничка, с която вършат измамите – Катя Трайкова, МОЛ на Изи Ди Ен Ей ЕООД.

След няколко отложени заседания по тяхна вина, на последното, в края на м. юли т.г., д-р Трифонов агресивно поиска смяна на съдебния състав. Съдията го изгледа строго и той с треперещи ръце каза, че нямал нищо против състава, а имал проблеми  неговата адвокатка. Като с умиление добави, че били съгласни да ми върнат парите, но след като съм публикувал случая, се отказали. Проблемът се състоеше в това, че адвокатката му, като видяла срещу коя адвокатка ще се яви в съдебната зала, посъветвала доктора и Катя Трайкова, която била съгласна, доброволно да ми върнат парите, но той отказал.

На заседанието доктора трябваше да представи дневника за движение на материалите между фирмата му и лабораторията за ДНК тест и свидетел, но не ги представи. След като бе изслушан моя свидетел, съдията каза на двете страни да представят писмените си възражения и да чакат решението на съда.

В средата на септември адвокатката ми изпрати съдебното решение в което съдът ме осъждаше да платя на ответниците по 180 лв. съдебни разноски, защото… не били страна по делотоАко им платя сумите, автоматично се признавам за виновен, нещо, което доктора чака с трепет, за да заведе дело срещу мен за нанесени морални щети на Компанията му, както той люто ми се закани след публикациите ми в Интернет. И ако ме осъди, това да бъде сигнал за всеки бъдещ измамен какво го чака…

По какво се различава измамника Спас Василев от „моя“ измамник, че като бе разкрито неговото деяние реагира цялата общественост, а аз, който запознах с проблема си доста държавни инстанции и организации с молба за за съдействие доктора да ми върне парите, никой не реагира. Случаят ми бе отминат с  безразличие и мълчание.

Министър Радев с лека ръка „осъди“ търсещите по-евтини самолетни билети да страдат. А защо със същата ръка не „осъди“ доктора и инстанцията, която му е дала разрешение да практикува престъпния си „занаят“ сега те да страдат?

След като разбрах, че съм измамен от д-р Трифонов се разрових из нета и открих следните други измамени:

Prolet » 06 юли 2012, 22:01:

„Не се подлъгвайте да си купувате въпросния тест, за да не изгорите със 800 лв и да си стопите нервите, като мен, която чакам резултат вече 4-ти месец… Като се има предвид, че платих експресна поръчка… много експресна, няма що, за тия пари щях лично да отида до някоя европейска лаборатория и да имам резултат за една седмица. Фирмата, която предлага теста – Хелт Превент, предлагат и други тестове, за които предполагам, че нещата стоят по същия начин – вземат ти парите и се почват едни лъжи, не вдигане на телефона и разтакавания… Чуете ли д-р Емил Трифонов и Катя Трайкова – бягайте далеч… Обявяват се за Официални представители на американската лаборатория DNA Solutions, а това няма нищо общо със истината, лабораторията изобщо не работи със България. А тези наглеци са копирали дори и сайта на лабораторията, правете си сметка за каква измама става въпрос“.

Prolet- продължение, преди 4 години:

„Въпросния подлец най-нагло се представя за официален представител на американска лаборатория DNA Solutions, което изобщо няма нищо общо с истината. Даже са им копирали сайта… няма такава наглост… в друг форум, където бях писала, за да предупредя бъдещи измамени, ми беше изтрит коментара най-нагло, дано не се случи и тук същото.

Ако си правите днк тест го направете най-добре в чужбина, за да сте сигурни в резултата, а и струва в пъти по-евтино. Аз много съжалявам, че нямаше кой да ме посъветва, като реших да правя днк тест, и попаднах на голям измамник, нарича се д-р Емил Трифонов от хелт превент бг, по същия начин си купуваш теста от аптеката без и да се усъмниш, и след като преведеш парите, в моя случай 800лв, се започва голямата драма със лъжите и аз вече, 4-ти месец чакам резултат.“

miki » 09 Юли 2012, 10:59:

„800 лева??? Това са много пари, ужас! А кръвния тест колко струва? Не знам, аз като се замисля, няма нищо по-сигурно от кръвните изследвания. Дано да не ми се налага, де, но всичко се случва и няма как да предвидим какви изненади ни готви живота.“

Ангел Чорбаджийски, в писмо до мен: Чет Дек 18, 2014 2:29 pm

От: angelch

До: CENTURION:

Аз също съм измамен от д-р Трифонов, но като дългогодишен служител в прокуратурата съм запознат детайлно с процедурата по която може да му се търси отговорност и предлагам да се свържем и да подадем колективна жалба. Можете да ми пишете на [email protected] , ако имате контакти и на други измамени, моля дайте имейла ми и на тях за да организирам нещата.

В средата на м. януари 2015 г. Чорбаджийски е дал показания при дознател Кръстева от 06-то РПУ, при която и аз дадох показания за д-р Трифонов. Писах му няколко пъти, по повод предложението му да направим колективна жалба, но той не ми отговори.

iliq: (2012-11-19 19:42:52):

„ami da vi kaja, as si napravih test tam platih 770 lv i oshte nqmam rezultat“

Анонимен, преди 2 години:

„Az sashto se podlagah, chak kato im izpratih parite obarnah vnimanie na saita che e kitaiski, sega ne mi vdiga tel, tozi deto se predstavq za emil trifonov, realno lekarq se kazva taka, no tozi koito se obadi, edva li e bil emil trifonov, po skoro nqkoi izmislen geroi, she go namerq i she go ubiq, moje li da si pravi vratki s takiva raboti, 1000 lv malko ili mn, sa si pari, za tva iskam da kaja na tezi koito mislqt da si pravqt takiva testove ili kvito i da bili pravete gi s AMGENLAB, pone sa realni 100%“

Анонимен, преди 2  години:

„Абе мама му стара, струва ми се че попаднах на същият този измамник, емил трифонов от prevent health. дайте още инфо.

В телефонен разговор д-р Трифонов ми се похвали, че в Хасково жена го била нарекла мошеник, викали го в полицията, но се измъкнал „сух“ от ситуацията.“

А колко са измамените от д-р Трифонов и съдружничката му, само те си знаят…

Д-р Трифонов твърди, че е специализирал  в Professional Trading Centre. В търсачката на Интернет няма такова здравно заведение. Както и твърдението му, че Health-Prevent BG Ltd. е част от PreVent Global International Ltd. и присъства на българския пазар от 2006 година, не отговаря на истината. Приоритет в дейността на фирмата било приложение на новите технологии в областта на медицината и здравеопазването. ДНК анализите на предразположението към заболявания.

В търсачката на Интернет не излезе такава фирма.

Д-р Трифонов макар да твърди, че е само консултант в Изи Ди Ен Ей ЕООД, продължава  да приема поръчки за извършване на ДНК тестове – лично води диалог с потенциалните клиенти. Заблуждава ги с термини като „централен офис” и „медицински екип”, макар да върши престъпната си дейност само с партньорката си Катя Трайкова.

Д-р Трифонов до Мария, която по моя молба направи запитване до него за ДНК тест й дава трогателни и дискретни указания:

„[07:19:49] ‘     .:: Mария ::.: Здравейте, Не сме получавали позвъняване, на което не сме отговорили. На телефон 02 9587937 (централен офис) и 0894476795 (медицински екип), може да получите допълнителна информация.

Като информация: Може да изпратим ДНК тест комплект на посочен от Вас адрес или бюро на Еконт. На пратката е изписано „документи“, с цел да се пази конфиденциалност относно ДНК теста. В малките градове, където всички се познават тази стъпка е от голямо значение.

Вие сама трябва да изберете теста – от цена 338 Евро, 395 Евро, 445 Евро, 495 Евро. В тази цена е включен тест на предполагаем баща и едно дете с ДНК тест комплект. За всяко допълнително изследвано лице или дискретен биологичен материал се заплащат допълнително 125 Евро.

В ДНК тест комплекта има Формуляр за поръчка, Термини и Условия и тестери за събиране на биологичен материал. Вие предоставяте материал за анализ и го изпращате в само адресиран плик до нас. В рамките на 21 работни дни ще получите резултата по избрания от Вас начин.

За допълнителна информация оставаме на разположение.

Намираме се на адрес: 1612 София, улица Хайдушка гора № 11

Да сте здрави!“

На второто писмо, в което Мария, пак по моя молба, пита д-р Трифонов в коя лаборатория ще бъде извършен ДНК теста, той не е отговорил.

Като скъп спомен пазя в архива си една своеобразна анкета, в която д-р Трифонов-Доки, изповядва, че хобито му било да си създава… врагове… Тук коментара е излишен…

Това е всичко от мен. От тук нататък вие имате думата, министър Радев… Ако не хванете за ушите този калпазанин, е ясно какво всеки ще си помисли – че сте безсилен да се справите с него…

„Законно“ измамен и  „справедливо“ осъден:

 Спас Димитров

«