Публикувано на 30.03.2008 / 13:52

Азис пред мрачния отомански образ на Слави Трифонов

 

 

Цялата истерия срещу Азис и шоуто му ме изумява. Ето един глас в негова полза.
Шкембето му, пенисът му, изобщо цялата му натрапваща се телесност не ме карат да го пожелая за разлика от друг български талантлив гей – Миро. Далече съм, не гледам шоуто на Азис с изключение на един клип на Youtube, в който гостуваше Мия Сантова, държаща се като ощипана госпожица.
Хем беше под нивото й да я „щипят", хем й беше приятно. Хем не искаше да присъства, хем не искаше да отсъства. Хем искаше да покаже, че е над него, хем да не го обиди. Хем Азис да й донесе популярност, хем в никакъв случай нито за момент да не го хареса, защото е интелектуалка, ама е там. Там е, при него, мамка му, и няма спасение от Ада. Горката Мия Сантова. Само това съм гледала и предпочитам да го слушам как пее.
А иначе имам концерта му на стадион „В. Левски", както и всичките му видео клипове. И го харесвам най-категорично и без извинение, съзнавайки целия му простодушен, доморасъл кич.
Наистина се чудя как успя да стане такава звезда при цялата погнуса от него. Дори българските гейове не го подкрепят. Но те не го подкрепят, защото ги е страх и срам от себе си, и кой може да ги обвинява за това. Това обаче не е моя тема. Те да си се оправя. Аз си имам достатъчно хетеросексуални проблеми. Но ще трябва да споделя краткия диалог между български гейове в български гей форум.
Наистина Азис ми е два пъти по-симпатичен с усмихнатата си травеститска персона от мрачния отомански образ на Слави Трифонов – него си го представям с пояс, потури и фес. Не калпак, а фес. И ако има някой вина за налагането на мегапростащината в българските медии, това е именно той, а не Азис. Азис поне е артист. Поне може да пее. И още как всъщност, а не поне. Поне не излъчва неприязън, омраза, тегавост, мрак, тесногръдие, догматичност, мирис на шаяк, а е една пъстра пеперуда, опитваща се да пърха свободно, но доста отчаяно около нашата неособено светла и чиста българска светлина.
Скоро четох някъде как бил депресиран, че лекарите му забранили да носи лещи, защото очите му били постоянно възпалени от тях. Беше въз кликнал не що от сорта: „Ужас, с тия черни очи съвсем приличам на циганин". За мен това е сърцераздирателно. За да бъде харесван, той е готов да си наранява очите, но да не прилича на циганин. За да прилича на нас! На нас, „арийците" от Учиндол… Тъжна история. И още по-тъжно е, че всички го ненавиждат публично, а тайно го харесват. Какво ли е в България да си хем циганин, хем хомосексуалист и да трябва да пробиеш.
На кои ли известни мъже е правил свирки за му помогнат да стигне до там, където е. А тези мъже със сигурност не са „педали", защото няма значение дали жена, или мъж извършва тази дейност.
Както и да е. Темата не е за дълбоко потиснатия хомосексуализъм на много български мъже, изразяващ се в хомофобия. Става дума за лесната жертва Азис – ексцентричния циганин педал, посмял да се осмели да е някой в България. Не за щитавам глупавите му снимки по гол гъз, нито пък кичозния му стайлинг. Отдавна писах, че ако имаше късмета да попадне на мениджъри оттук, сега щеше да е фина, мускулеста красавица, която щеше да танцува като богиня и да прави страхотно шоу.
Но той си е наш. Нищо не му е както трябва – нито килограмите, нито леките гюбеци, които мързеливо мята, нито безвкусния начин, по който се облича, нито целия му имидж, който е неравностойно саморасъл и самоделен за певческите му качества. И въпреки всичко това, което е постигнал в малка провинциална България, е невероятно много. Защото според нас той не е нищо повече от шибан, изрусен циганин педал, осмелил се да се прави на нас и да ни разваля английския вкус и безупречните маниери.
С Азис или без него, въпреки че аз твърдя, че е прекрасно, че го има, чалгата е родена много преди той да се е появил на този свят.
А сега очаквам да бъда разкъсана или изгорена на кладата на българската изисканост.

 

Милена Фучеджиева

Коментари 0 за
“Азис пред мрачния отомански образ на Слави Трифонов”

  1. За съжаление произходът на мноэина от този бранш е ясен. Вижда се на кого приличат, знам кой им е Кръсникът. Пеят фалшиво, но кой ти разбира!?

  2. Фурнаджиева, ти май не си с много чиста(българска) кръв след като Слави Трифонов ти прилича на фес.Грозотйо Фурнаджиева, твоята ценностна система е сбъркана-Слави си е типичен Българин.А колкото до този мръсен мангал Азисчо, него искам да изкъпя със сода каустик.

  3. Нека и мен да оплюят – неподправен, остински, романтичен, артистичен! Жалко, че е циганин, от което той иска да избяга, иронизирайки себе си с това! Гласът му – славей! Нека да живее, господа, поне има талант, пощадете го, мъже!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *