« Върни се назад Публикувано на 05.03.2014 / 20:50

АДВОКАТ ЛЮДМИЛ РАНГЕЛОВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ МИНА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ В РЕКЕТА НАД КЛИЕНТА МИ ПЛАМЕН СТОЯНОВ – ДАМБОВЕЦА!

 

„Няма „Голям Октопод“. И не само, че няма „Голям Октопод“, а въобще няма „Октопод”. „Големият Октопод“ се провали още януари 2011 г. , още тогава беше ясно, че такава престъпна група и престъпления няма извършени. Обвиняемите по това време бяха Алексей Петров, братята Пламен и Йордан Стоянови, адвокат Велков, Момчил Кръстев и Марчело Джотолов. Почти една година след това прокуратурата направи частично прекратяване на обвинението срещу тези хора и „за да спаси честта на тази организация”, обяви, че е разделила делото на три – Голям, Малък и нежен Октопод или какъв беше там.

Истинското обвинение по делото „Октопод“ фалира още през 2011 година, когато прокуратурата го прекрати частично. Това показва, че държавните обвинители не са открили никакви връзки между обвинените и извършените престъпления. Делото беше подето от изпълнителната власт. /б.р. – тогава бе на власт ГЕРБ/ Самият Алексей Петров обяви, че това дело е по политически причини. Със сигурност има и икономически интереси.

Моят клиент Пламен Стоянов беше крупен стопански субект, не беше сговорчив, когато този и онзи се опитват да споделят бизнеса му с него. Всички са правели опит да се намесват в бизнеса му с материален интерес – искали са пари. Клиентът ми изнесе бизнеса си в друга държава, около 1 000 души вече са безработни, вече не постъпват данъци в нашата държава. Разбира се и бизнесът му пострада.

Последните три правителства пробваха да се месят в бизнеса на моя клиент Пламен Стоянов. Те са му искали пари. Това се нарича рекет. Нека самият той да обяви имената на хората, които са го рекетирали. Знам само, че правителството на ГЕРБ е минало всякакви граници. Това го принуди да изнесе бизнеса си в чужбина. Само през 2010 година съм участвал в три подобни на „Октопод“ процеса. Ще има още много провалени дела по знаковите акции на МВР. Там няма да излезе нищо.

Хората на държавна работа не влагат никакви усилия да се развиват като професионалисти. Те работят само, за да си получат заплатите. Едно такова дело струва много скъпо на обикновения данъкоплатец. Моят клиент сега ще иска компенсация от 85 млн. евро от държавата. Той загуби милиони от това дело.”, коментира крахът на делото „октопод” адвокатът на братята Пламен и Йордан Стоянов – Дамбовците – Людмил Рангелов.

Afera.bg

«