Публикувано на 04.06.2020 / 14:19

АДВОКАТ ИЛИАН ВАСИЛЕВ С УБИЙСТВЕНО ПИСМО! В СПЕЦ. СЪД И ПРОКУРАТУРА НЕЗАВИСИМОСТ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! ВИЖТЕ КАК СЕ ЗАДЪРЖА ПО ОБВИНЕНИЕ, В КОЕТО НЕ Е ПОСОЧЕНО ДОРИ КАКВО Е ИЗВЪРШИЛО ЛИЦЕТО!

АДВОКАТ ИЛИАН ВАСИЛЕВ С УБИЙСТВЕНО ПИСМО! В СПЕЦ. СЪДА И ПРОКУРАТУРА НЕЗАВИСИМОСТ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! ВИЖТЕ КАК СЕ ЗАДЪРЖА ПО ОБВИНЕНИЕ, В КОЕТО НЕ Е ПОСОЧЕНО ДОРИ КАКВО Е ИЗВЪРШИЛО ЛИЦЕТО!ДО
ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ЧРЕЗ СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

от адвокат Илиан Василев
ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

С настоящето писмо правя нещо, което никога не съм си представял за възможно, тъй като убедено съм изповядвал принципа, че съдебните дела следва да се коментират в съдебните зали, а не по страниците, пред камерите или микрофоните на медиите. Правя го по една единствена причина. Когато човек навлезе във възрастта на лошите болести и проумее, че вратата за оттатък не е толкова далеч, с всеки изминал ден осъзнава пълното безсмислие да се съобразява с норми и принципи, които макар по своята същина да са правилни и морални, в нашето общество се използват от властимащите за удобен параван, зад който прикриват истинската същност на своите действия.

В тази ситуация да мълчиш, означава да предаваш себе си, децата си и тяхното бъдеще. Тези, които ме познават, знаят ,че никога и пред никого не съм мълчал, сега търся начин да ме чуят повече хора. Правя го чрез всички медии, а не през интервюта с конкретни журналисти, защото не искам да бъда упрекван, че уж обслужвам политически, криминални или бизнес интереси.

Конкретен повод да напиша това писмо е делото и обвиненията срещу братя Бобокови и конкретно задържането на господин Атанас Бобоков.

Имам пълното основание да твърдя, че това дело по много страшен начин разкрива горчивата истина, че органите на българското специализирано правораздаване настъпателно и целенасочено започват да разрушават устоите на стопанския живот и свободната инициатива, посягайки, без всякакви доказателства, на светъл бизнес, развивал се в продължение на десетилетия, пред очите на цялото общество, бизнес, който дава реален продукт на световно ниво, бизнес, който дава препитание на хиляди хора и който осигурява реални постъпления в държавния бюджет. По някакъв безумен начин този бизнес се пришива с бели конци към реалния проблем с купчините боклук, които през миналата година покриха страната и с които дружествата от групата „Монбат“ нямат нищо общо. Никой от така наречените специализирани съд и прокуратура не желае да прочете делото, да го прочете не отгоре-отгоре и на пръв поглед, а да го прочете истински . За пореден път е достатъчно началниците им да кажат какво трябва да е решението и те покорно го изпълняват.

Провокиран съм от извънредната активност на медиите по повод съдбата на един футболен клуб. От сутрин до вечер светила на правната наука говориха , спориха, променяха становищата си. Сега, когато става дума не за спортно дружество, в което, като в яма, са потъвали стотици милиони , а за крупни индустриалци, които са създавали реални блага а не фалшиви илюзии, всички светила мълчат. Сакън да не обидят прокуратурата. Всички отговорни фактори в държавата мълчат. Сакън да не накърнят независимостта на съдебната власт. Независимостта като поредния удобен параван.

Хора, граждани ! Съдебната власт не е и не трябва да е безконтролно независима, така както Ви убеждават. Тя следва да е независима от останалите власти, но не е независима от законите и от интересите на обществото.

Сега, зад паравана на тази независимост, незаконно, безконтролно, спецпрокурори и спецсъдии следват сляпо спуснатите им разпореждания и мачкат човешки съдби, а вече посягат и на светлия бизнес. Досега, с момчетата с прякорите беше лесно. Там, каквото и да се случваше по делата, всичко уж беше в интерес на обществото. Сега вече откровено се рушат икономическите основи на това общество. И отново всички мълчат. Гражданите, защото нямат информация, бизнесмените, защото не се отнася за тях, политиците, защото така им изнася. Спомнете си думите на онзи немски поет – когато идваха за другите, аз не протестирах, защото не ме засягаше, когато дойдоха за мен, вече нямаше кой да протестира.

Най лесно е да се каже, аз мълчах, защото не знаех. За това искам да покажа конкретната истина за делото на братя Бобокови.

В приложение към това писмо огласявам прокурорското постановление, съдържащо обвинението срещу г-н Атанас Бобоков, огласявам своята жалба срещу задържането му, защото там съм систематизирал аргументите си, когато получа съдебния протокол, ще оглася и него.

Нека всички, които се интересуват от истината, със собствените си очи да видят, как през 21 век, в държава от ЕС, специализираните прокуратура и съд арестуват невинен човек и унищожават законен бизнес. Когато го видите с очите си, вече не слушайте и не питайте мен. Аз съм пристрастен, получил съм хонорар, любимец съм на ъндърграунда, едновременно съм адвокат на мафията, камората и ндрагетата, на китайските триади и японската якудза, на колумбийските картели, на Бен Ладен и, да си остане между нас, на радикалното крило на Трънската пионерска организация и Пернишките сдружени средношколци (на вниманието на ДАНС, не ги търсете, това е шега!), братовчед съм на Сатаната / Здравейте, Пик! /.

Но питайте и чуйте професорите по право, питайте и чуйте авторите на учебници, питайте безспорните авторитети в наказателното право, които не са на мафията и не са роднини на Сатаната, питайте и звездите от Експертния съвет на Главния прокурор. Може би, както намираха мотивация да коментират футболни клубове или да правят инициативни комитети за подкрепа на избора на този и онзи , ще изразят компетентно мнение. Питайте ги не за конкретното дело, питайте ги по принцип- може ли човек да се задържа по такова обвинение, в което дори не е посочено какво конкретно е извършил, питайте ги може ли съдът да задържа някого под стража, само защото прокуратурата го е посочила, да задържа защото, само отгоре, отгоре, на пръв поглед изглеждало, че някой бил извършил нещо. Питайте ги и настоявайте за отговор.

Защото, ако не питате сега, след време, когато и Вас арестуват, вече няма да има кой да попита. И не се страхувайте, че като питате и търсите отговор, ще накърните независимостта на съдебната власт.

В сградата на специализираните съд и прокуратурата , независимост никога не е имало. Преобладаващата част от работещите в тази сграда отдавна са загубили идентичност, забравили са ,че са юристи и магистрати и са се превърнали в оръдия на чужда воля. Ако някой се опита да отстоява собствено мнение, бързо му решават „ситуативния проблем “. Ако не вярвате, елате и вижте. Ще видите началници, които стоят до среднощ, да не би някой да „сгреши “и да реши делото по собствено убеждение, ще видите съдии и прокурори, които в коридорите шушукат едно, а в залите говорят друго, без сами да си вярват, ще чуете прокурорски речи и съдийски мотиви, от които биха се срамували дори студенти от първи курс. Разбира се, ще видите и адвокати, които, с ибрици в ръце, обслужват „системата “, плетат интриги, взимат пари и после ги връщат. Да, Вие не знаете тези неща и не сте длъжни да ги знаете. Повечето от „дръжките за микрофони“ ги знаят, но не ги казват. За тях е важно да следват правата линия на поведение, успоредна на линията, зададена от силните на деня. А тази линия е толкова права, че отдавна е образувала омагьосан кръг, от който няма излизане.

Не виждате ли и не разбирате ли, че тази територия, която три-четири пъти в годината се бием в гърдите да наричаме Родина, вече се е превърнала в място, което и бежанците заобикалят отдалеч , а дори коронавирусът не смее да посети /Простете за нетактичната шега/. Забравихте ли момчето, което се запали и изгоря на центъра на един от най-хубавите български градове. Сега крайбрежието на този град е покрито с мърсотия, скъпите му булеварди пропадат при всеки дъжд , а властниците му имат 110 процента рейтинг.

Това ли е Родината, която искате да оставите на децата си. Мълчете си, изборът е Ваш. Но когато Вие, гражданите си мълчите, се чува само гласът на платените агитки. Сега издигат картончетата с надписи „Прокурорът е радост “, след време ВАШИТЕ деца ще носят плакатите с надписи „Свободата е робство“.

А на великите специализирани началници и техните послушници, които вече са толкова високо, че едва ли биха ми обърнали внимание, освен ако не им наредят да ме „сготвят“, искам да кажа : Сега сте се устремили по стълбата нагоре , по стъпалата мачкате човешки съдби и унищожавате реални икономически субекти, които дават на хората хляб , а не като Вас, зрелища. Рано или късно ще тръгнете по същите стъпала надолу и там отново ще минете покрай същите хора, които сега прегазвате. Дано да са Ви запомнили с добро.

Р.S. Изразената позиция е лична и по никакъв начин не ангажира братя Бобокови, както и останалите ми клиенти по други дела. Не искам към позицията ми да се присламчват политици, адвокати-политикани и сенчести бизнесмени. И моля приятелите си, особено колегите юристи, когато прочетат това, да не ми изпращат емотикони с усмивки и вдигнати палци , а ясно и открито, с имената си, да изразят открита за обществото позиция. Останалото е мълчание…

АДВОКАТ ИЛИАН ВАСИЛЕВ

Коментари 24 за
“АДВОКАТ ИЛИАН ВАСИЛЕВ С УБИЙСТВЕНО ПИСМО! В СПЕЦ. СЪД И ПРОКУРАТУРА НЕЗАВИСИМОСТ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО! ВИЖТЕ КАК СЕ ЗАДЪРЖА ПО ОБВИНЕНИЕ, В КОЕТО НЕ Е ПОСОЧЕНО ДОРИ КАКВО Е ИЗВЪРШИЛО ЛИЦЕТО!”

 1. Апелативният специализиран наказателен съд , подобно на Специализирания наказателен съд, са бухалки на прокуратурата, допълнение на прокуратурата. „Специализираното“ в тях е преобладаващата част от състава им – специално подбрани послушни магистрати, повечето от които завършили второразредни „университети“, тотално скарани с принципите на правото . Специализирани са единствено в навеждането и послушанието. 99% в случаите е предварително ясно, че всяко решение на първа инстанция, Специализирания наказателен съд, ще бъде потвърдено и на втора инстанция- Апелативния специализиран наказателен съд . И 100% е също така ясно, че истински съд може да се очаква едва на последна инстанция – ВКС. Там все още има нормални съдии.
  Гл. прокурор, Специализираната прокуратура, Специализирания наказателен съд и Апелативния специализиран наказателен съд действат като престъпно съдружие . Това престъпно съдружие на практика съспендира Конститицията, като непрекъснато нарушава неините разпоредби. Така например постоянно се нарушава чл. 31 (алинея 4) : „Не се допускат ограничаване на правата на обвинявания, надхвърлящи необходимото за осъществяване на правосъдие…“ . Непрекъснато се нарушава чл. 2 ( ал.1 ): „България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната“ . Това е истината, но малко хора в България си дават сметка за това. Нито парламентарната опозиция, нито извънпарламентарнана опозиция се фокусират върху проблема с т.н. специализирани съдълища, а той е не по-малък от този с прокуратурата.

 2. ДОЛУ ГЕРБСПДПСПФ!!! 11год.герберастия и бойковизъм стигат!!!
  Писна ми от тикви,пъпеши,соколи,прасета,менди,десита,калинки,гинки,султанки,цветанки,цецки,цаци,теменужки,болен лидеровци, шкембе-войводи, магарешки, гешефтарски, пацо терасов, муфтаджийски и прочие герберопитеци гнусни ненаядени…ОСТАВКА!!
  Рубладжии гадни!
  Скъсване с руските проводници на путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-вска политика!
  ЛУСТРАЦИЯ!!
  ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!
  ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!!
  НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!!
  Смяна на Лукановата конституция от 1990г.!!Там е заровено „кучето“ за липсата на правосъдие!!
  СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
  Борисов,Цацаров/Гешев,Доган,Гоце,Пеевски-моделът КОЙ!!!
  Герб са най-успешният проект на КГБ/ДС след ДПС!!!
  Не сме имали друго такова некадърно, невежо, безотговорно, крадливо,престъпно и цинично управление!
  ..и пак си ГО изберете Негово Нищожество Буда фон Тиква ал Главанак-Тулуп Ал Дюнер Хасфалт ал Тол Магистрал Ал Хъб Амфет ал Вълшебник-Суджук Микрофон Ал Водопровод-Хумана Ал Кирка Бабаит Ал Фурма-Шибаняк..!!

 3. В РУСЕ ИМАМ ПРИЯТЕЛИ И СЕ НОСИ СЛУХ ЧЕ ЗАРАДИ ЗАГУБЕНИТЕ ИЗБОРИ ЗА КМЕТ ГЕЯТ НУНЕВ ( СОЛТАШАКА НА ТИКВАТА ЗА РУСЕ ) ГИ Е НАГЛАСИЛ , ЧЕ МНОГО ЛАПАЧКА ОСТАНАЛА НЕИЗЛАПАНА ОТ ЕВРОПРОЕКТИ

 4. Пак ще го кажа ТРЯБВА ТРИМА НЕЧОВЕЦИ ДА СЕ УБИЯТ : БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА, ДОГАН СОПОЛА И ПЕЕВСКИ КРАДЕЦА. ОСТАНАЛИТЕ ИЗПРАЖНЕНИЯ САМИ ЩЕ УМРАТ.
  ГОСПОДИН РАДЕВ, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ДОКОГА???

  НЕКА ДА ИЗЧИСТИМ ОТ ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ ТАЗИ ПАПЛАЧ ОТ 240 УБИЙЦИ, КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ… НЕКА БЪЛГАРИНА ДА ЗАЖИВЕЕ КАТО ШВЕЙЦАРЕЦА

 5. Страхувам се за живота на тия хора, които изказват мнение срещу това управление. Нали не смятате, че е случайна смъртта на М. Цветков.

 6. Къде е Герджиков да коментира това постановление? Има ли достойни юристи открито до заявят позиция по случващото се в Специализирания съд?

 7. ОТ ТОВА „ОБВИНЕНИЕ“ ВЕДНАГА СТАВА ЯСНО , ЧЕ ………….. ПРОКУРАТУРАТА НЯМА НИКАКВИ, ОТ ДУМАТА ИЗОБЩО, СЪБРАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ПОРАДИ КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА ПОВДИГНЕ ДАЖЕ СЪВСЕМ ОБЩО И СЪВСЕМ ФОРМАЛНО ОБВИНЕНИЕ, ЗАЩОТО ТОВА НЯМА ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ ДАЖЕ НА ТАКОВА ….. ЯВНО ДО СЕГА САМО СА СИ БЪРКАЛИ В ДУПКИТЕ И НЕ СА СВЪРШИЛИ НИКАКВА РАБОТА

 8. Колкото пъти стане дума за тези „специализирани ……“ толкова пъти съм писал и ще пиша. Имащите цялата власт в комунистическа България, никога не си позволиха подобна гавра с правото като форма и изпълнение, пред очите на целия народ и целия свят. Т.н „народен съд“ никога не е бил продукт на комунистическа власт, първо защото по негово време такава нямаше и второ, защото той беше създаден по искане на съюзниците – победители през ВСВ. Да, много лични интереси бяха погазени през онези 45 години и то от съдилищата, но това ставаше вследствие на присъди по съответните приети закони от онова Народно събрание. Сегашните „специализирани …..“ изкривяват закони, дописват закони, измислят закони и на практика прилагат свои правила, с които превръщат българския закон в една голяма нула!.

 9. Първи Закон на Буда за борба с корупцията:

  – Има достатъчно за крадене. Важното е да крадете така, че да не ви хванат и аз и Пеевски да си получаваме своето. За останалото Цацаров , Горанов и Цветанов имат грижата.
  Втори Закон на Буда за финансова стабилност:

  – Колкото по-голям бюджетен излишък отчитаме, толкова повече кредити теглим, народа става все по беден и нещастен, а управниците му все по дебели, нагли и доволни.

  Трети Закон на Буда за борба с административният натиск:

  – Чиновника е най-важен. Колкото е по-корумпиран, токова ми е по мил и важен. И ако някой бъде уволнен погрешка, лично ще го върна на поста му.

  Четвърти Закон на Буда за съдебната реформа:

  – Важното е да не се пипа прокуратурата и Цацаров да ми пази гърба. Всеки магистрат, съдия, политик или гражданин, позволил си да говори за истинска съдебна реформа , да бъде оплют, омаскарен и ударен по всички възможни начини. Няма да повторим грешката на румънците.
  Пети закон на Буда за лустрацията:

  – Всички комунисти, ченгета, милиционери, мутри и корумпирани партийци, да бъдат назначавани на най-високи и отговорни държавни и общински постове. А всеки демократ, свестен и честен човек да бъде обявен за враг на статуквото и уволняван на мига.

  Следва продължение…

  Георги Борисов Георгиев, Председател на УС в ГД „БОЕЦ“, Фейсбук

 10. Всеки ден картината у нас става все по нетърпима, медиите с малки изключения са ПРИСЛУЖВАЩИ НА ВЛАСТТА. И Епицентър отряза днес достъпа на мнения до сайта си. Бойчето продължава да се хвали така просташки и така упорито и няма сила да спре това безобразие. Джипът му стана студио. КЕВР дига цената на парното с 20% , Бойчето го сваля с 15%. Ега ти примитивния цирк, който има за цел да показва на добитъка колко е добър и грижовен Шибанякът.

  1. Страшно е, наистина няма сила, която да спре случващото се в България и пропадането е все по-надълбоко и по-надълбоко! Сякаш няма надежда за започване на някаква промяна!

 11. зад тези ЗАКОНИ прозир САДИСТИЧНАТА МЪСТ на ограничени-прости-алчни-некадърни личности към всичко положително и градивно…в страната…МОЖЕ БИ затова ги и ДЪРЖАТ..

  1. Извънредни съдилища не се допускат…но ЧРЕЗВИЧАЙНИЕ МОЖЕ-затова е с КАСКЕТА…

 12. ДО Г-Н НИКОВ. От момента,в който измениха закона и приеха,че специализираният съд е компетентен да съди не само за определени престъпления,но и според личното качество на извършителя, се създаде и забраненият според Конституцията извънреден съд. На няколкото юристи,които се опитаха да заявят публично това им затвориха набързо устата и незабавно ги лишиха от възможност да правят изявления по медиите.

 13. Държавата е на мафията. Какъв съд? Дори съдът на диктатура може понякога да отсъжда справедливо, защото и диктаторът се страхува от народния гняв, но мафията не се страхува от нищо щом напада истински бизнеси, а дрогата си върви, кражбите си вървят, огромните кражби за милиарди. Не обикновените хора, не юристите, топката е в полето на бизнеса. Стига с таксите спокойствие. Това намалява печалбата, блокира конкуренцията и … на всеки бизнесмен скоро ще му се наложи да каже с мафията ли е, ще плаща ли или ще го профилактират и социализират към социално слабите. Момчетата са същите, онези с бухалките, които разбиваха първите магазинчета, днес вероятно събират парите от червените куфарчета, но утре, ако това е успешно ще почнат и всеки с пари. Не се лъжете – това, че не въртите милиарди, не ви спасява. Другарите, които създадоха момчетата не позволяваха човек да притежава средства за производство… например камион, струг или компютър, автосервиз или хлебарница.

 14. Пълен позор и срамна правна неграмотност !
  Стига са крили имената на героите- прокурори,защото те не са секретни и има решение на ВАдмС в този смисъл.
  Веднага се набиват в очи 3 безобразия:
  -невъзможно време на извършване на престъплението „…от неустановена дата до настоящия момент..“. Когато не може да се установи начална дата се вписва месецът или най-малко-годината-начало,средата ,край. А „настоящият момент“ няма как да не го знаят и да не го посочат-нали тогава са задържали лицата
  -„на територията на Република България“ е идиотизъм-задължително се сочат поне някои от местата
  -абсолютно задължително по закон е да се конкретизира с цел извършването на какви престъпления е създадена ОПГ,защото чл.321 НК има специфика.
  Не разбирам,как е възможно специализираният съд да приеме,че това е валидно обвинение !
  Тези прокурори и съдии не само не са юристи,но не стават и за чираци на нормалните юристи.
  Щяха да са само жалки и смешни,но те съсипват хората,които са им попаднали в ръцете и тежко компрометират две важни институции-прокуратура и съд !

  1. По-издържано юридически обвинение би написала даже чистачката от съседната на Специлазирината прокуратура сграда ………… Безумно обвинение !!! ………. НЯМА ТАКАВА НЕКАДЪРНОСТ !!! …..НЯМА ТАКОВА БЕЗОЧИЕ !!!!

 15. ДЮНЕР-ПРАВОСЪДИЕ….да те ЗАВИЯТ в ЛИСТ ХАРТИЯ…
  след като УКРЕПВАМЕ плажове чрез ХОТЕЛИ..останалото ни е ясно…

  1. ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ КРАЯТ ИМ НАБЛИЖАВА………ТОГАВА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ЧЕТАТ И КАК ЩЕ ПЕЯТ!

   1. Калина извинете,как виждате този край,вижте че нищо не лепи по-борисов,не чул,не видял,строи,гради,85% от българите не вярвали на Божков,мислите ли че ИСТИНАТА написана от Господин Василев ще го докосне,не вярвам,този б.м.б. да реагира,този наглец е тежък психопат,говоря за бойко методиев борисов,мишката бандита който го играе тарикат и невменяем!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *