« Върни се назад Публикувано на 18.10.2014 / 9:42

Агенция “Митници” и МВР пропуснаха огромна пратка хероин. В Германия – водеща новина, тук – мълчание.

ХЕРОИНПратка от 330 килограма хероин, укрит сред консерви с чесън и мариновани краставички, беше конфискувана в Германия. Дрогата на стойност около 50 млн. евро по цени на дребно е била засечена на 22 септември при проверка на доставка на туршии от Иран до германския град Есен. Случаят не е бил огласяван, защото органите на реда са издирвали заподозрените.
Федералната полиция на Германия обяви, че това е най-голямата пратка хероин, разкривана в страната от десетилетия насам.
Не е ясно дали дрогата е произведена в Иран, или е вместена сред краставичките и чесъна по пътя към Германия. Афганистанският хероин често бива вкарван в Европа през Иран. Интересното е, че ПЪТЯТ НА ПРАТКАТА ОТ ИРАН ДО ГЕРМАНИЯ МИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, т.е. влиза на територията на Европейския съюз през БЪЛГАРСКАТА МИТНИЦА ПЪРВО!, пише www.alarmanews.com

Пред www.alarmanews.com Григор Здравков, шеф на Легия “Антимафия”, коментира:
„Този камион е минал през нашите митници преди това и НЕ Е ЗАЛОВЕН! Най- странното е, че е ПРОВЕРЕН през прословутите рентгени на Ваньо Танов? Митничарите не са установили никакво нарушение. Това е втори такъв случай. Преди една година имаше абсолютно подобен случай с доматено пюре, който беше минал на скенер и митничарите не го бяха хванали. Този път Агенция “Митници” дори не е отразила случая от Германия в сайта си. ЗАЩОТО: След като е минал през нашите скенери, този камион е получил един вид индулгенция- като го чукнеш в системата, той излиза като проверяван… Странното е, че никой не се е сетил, че стоката е за Германия и Холандия. Тези странни са големи износители на селскостопанска продукция и звучи странно, от Иран да купуват краставички и чесън… Камионът не е бил много натоварен, така че не е бил никакъв проблем да се извърши митнически контрол. Другото е, че самите буркани са били натъпкани до горе с прахообразно вещество! При една проверка лесно може да се констатира това. Явно проверката не е направена, както трябва.
Другото, което е. Пропуснали са този камион Митниците ни, добре. Но защо след като са получили сигнала от немските си колеги, Агенция “Митници” не реагира и си мълчи? Защо нре е направена никаква проверка за това, защо този камион е минал? Това важи и за МВР. Те също не са направили никаква проверка на случая? Още в понеделник това е водеща новина за немските медии, защото това е най-голямата пратка хероин заловена там, медиите ни го отразяват в международните новини , но при нас НЯМА НИКАКВА РЕАКЦИЯ! Такъв камион минава през митницата на Капитан Андреево преди 2-3 дена и е бил разкостен от проверки, но вече КАКВО ОТ ТОВА? Някой трябва да носи отговорност. След като премиерът и президентът хвалеха Ваньо Танов, че бил много успешен и че не е важно какъв цвят е котката, а е важно да лови мишки. В случая се оказва, че котката не може да хване нищо. Заловихме едни 200 кг хероин, похвалихме се и … С това успехите на Ваньо Танов приключиха!“

afera.bg

 

«