« Върни се назад Публикувано на 09.10.2014 / 20:14

АГЕНЦИЯ БЛИЦ: КЛЕВЕТНИКЪТ НЕДЯЛКО СЕ САМООХУЛВА!

nedialko 9898Прочетохме в агенция ПИК един истеричен коментар на лицето Недялко Недялков. Ще се опитаме да отговорим на несвързаните му въпроси, макар че той не заслужава това. Най-напред трябва да уточним, че Недялко е бесен, защото съобщихме, че е осъден от три инстанции на българския съд /Градски, Апелативен и Върховен съд/ като жалък клеветник – и покорно си плати сумата от 10 хиляди лева за клеветите си срещу Кеворк Кеворкян. Това съобщение сложи началото на полемиката между бащата на Недялко – поета Недялко Йорданов и Кеворкян.

Н. Йорданов вероятно също е бесен, но той си позволи нещо нечувано: да излъже, а след това и да фалшифицира документ от Централизирания архив на комисията по досиетата. Тези неща може и да не правят впечатление на осъдения клеветник Недялко Недялков, но са нетърпими по своята арогантност. Няма друг случай, в който някой да е злоупотребил по този начин с документ на ДС.
БЛИЦ, като една обективна медия, за разлика от ПИК, не можеше да не отрази полемиката между КК и Недялко Йорданов. Освен това БЛИЦ, пак за разлика от ПИК, не смята, че българската история трябва да се чете едностранчиво. Ако тя бъде оставена единствено в ръцете на хора като Недялковци, нищо добро не ни чака. Затова ние ще търсим и публикуваме зловещи истини и за годините, непосредствено след Девети септември, за разправите и предателствата в комунистическата партия.
БЛИЦ засега не се занимава с клеветника Недялко Недялков – той няма място в тази полемика, ние само съобщихме, че е осъден за клевета, и то, ако съдим по решението на съда, напълно основателно. Никой не губи време за „охулването“ на Недялко. Той си се самоохулва сам от години. Отново ще кажем, че що се отнася до полемиката между Кеворкян и Недялко Йорданов, тя съвсем не е без значение. Кеворкян вече представи две писма от Комисията по досиетата, които поставиха в много конфузно положение Н. Йорданов.
За жалост, както научихме от отговорите на Кеворкян, Йорданов отпрати полемиката в други посоки. Между другото, трябва да уточним,че досега Кеворкян неизменно е отговарял на нападките на Йорданов. Това лесно може да се провери. Що се отнася до това, дали има опасност БЛИЦ да се превърне в рупор на „възкръсващият сталинизъм“, както твърди осъдения за клевета Недялко – не, няма такава опасност. Такава бездънна глупост само клеветникът Недялко може да роди.
Желанието ни да чуем и сестрата на предадения и убит поет Атанас Манчев съвсем не ни прави „сталинисти“ – това е очевидно и за идиотите. Атанас Манчев е предаден и убит от своите и точно прикриването на това убийство е в традициите на „сталинизма“. Ние познаваме добре детайлите на полемиката – досега никъде в нея не се казва, че дядото на клеветника Недялко е предател, нито пък че той е предателят на великия поет Никола Вапцаров. Това пак са спекулации на клеветника Недялко.
Но той няма навика да се задълбочава в своите текстчета, какво остава за чуждите. А като съдим по практиката му, по мащабите на дейността му и по клеветничеството му той съвсем няма вид на озлочестен, както се сам вижда. Това е направо нахално и комично твърдение. Близките на Атанас Манчев, например, никога не биха казали, че са озлочестени – а все пак точно те са дали свидна жертва.
Ние уважаваме поета Недялко Йорданов – но още повече уважаваме истината. След като разполагаме с двете писма на Комисията по досиетата, сами се уверихме, че той никак не е коректен в боравенето с фактите. Не ни беше удобно, например, да прочетем обяснението му, че е излъгал за някакъв несъществуващ донос срещу него, за да „подведе“ Кеворкян. Това е нелепо и унизително признание.
Що се отнася до собствеността на БЛИЦ, тя е ясна. Няма защо клеветникът Недялко толкова да се грижи за финансите й. Нашите отношения с Кеворкян са напълно изрядни. А даваме думата на Кеворкян, защото той е уважаван и търсен автор – това е добре известно и на Славка Бозукова, управителка на БЛИЦ и главен редактор на вестник „Стандарт“, където години наред Кеворкян списва своя рубрика.
Клеветникът Недялко трябва повече да сдържа нервите си. Да не си служи с квалификации. И да не се грижи толкова за собствеността на БЛИЦ. По-добре да информира българската общественост, на кого продаде своя дял от „Уикенд“, за колко милиона, и сега, след съсипването на Корпоративна търговска банка – чии са били тези милиони?
Агенция БЛИЦ

 

«