« Върни се назад Публикувано на 02.04.2021 / 19:12

АГЕНЦИИТЕ „ПОСМАЛИ, МАНГО!“ И ЗАЩО РУСИЯ ТРЪШНА ВРАТАТА ПРЕД БОРИСОВ

Три от най-известните социологически агенции, които би трябвало да се наричат „Посмали, Манго!“, съответно 1,2 и 3, внезапно изригнаха. За три дни те курдисаха 8 процента преднина на ГЕРБ пред БСП, въпреки срамежливото представяне на невероятните им данни.

Но както казва поетът: И в свойта вяра сам не вярвам аз…

Агенциите „Посмали…“ се хванаха на въдицата на вестник „Дневник“, който преди тях обяви преднина за БСП чрез някаква агенция РИГО.

Явно е, че стратезите на ГЕРБ не устояха на уловката и веднага скочиха със свои проценти нагоре. Хиените от БСП обаче разчитат точно това да мобилизира допълнително уплашения им от ковида електорат. И си траят с ехидна усмивка.

Играта е точно в тези 8 на сто, които на практика отразяват количеството на купения вот. Това е една презастраховка, че всичко е честно като сълза. По места вече се знае кой, колко и за какви пари купува. Особено за кандидат-протезите на управляващите.

Проблемът на Борисов обаче не в компроматите, които се чакат в Деня за размисъл. Те са стара българска традиция. Драмата се корени в 2013-та година. Тогава Борисов напразно чукаше пред вратата на американското посолство. А когато на следващия ден трябваше да лети за Москва, Путин му се обади, че не приема паднали от властта. Сега историята се повтаря, но не като фарс, а като песимистична трагедия.

Ключът в разгадаването на Путин спрямо Борисов не е във вицовете за великия Щирлиц, пуснати от Руското посолство. Светкавично от подкрепа за премиера срещу доклада на Държавния департамент, се стигна до осмиването на шпиноманията на Борисов.

Че Путин е тръшнал вратата пред Борисов е ясно от предизброното поведение на ДПС. Хората му атакуваха яростно ГЕРБ, сякаш че цялата опозиция им е правоверна. Руският президент явно въобще не бръсне Ердоган и рамото му за Борисов, след като родният диктатор е вече изпаднал от джипката.

Справка – Янукович.

Цанко Цанев

«