« Върни се назад Публикувано на 15.06.2011 / 10:34

Автобусът – убиец собственост на фалирала фирма

 

 

Собственикът Саглам е участвал в управлението и на още една фирма, която се занимава с пътнически превози – "Ентуртранс" ООД. Тя пък е собственост на трима турски граждани – Ениз Ченгел, Мюневер Ченгел и Есат Ченгел. Двете дружества са регистрирани на един и същ адрес в Бургас."Ентуртранс" е била обявена в несъстоятелност през февруари тази година с решение на Окръжния съд  в  Бургас. Назначен е синдик на дружеството, който трябва да разпродава активите й и да се разплаща с кредиторите й. Към датата на несъстоятелността дълговете на дружеството са били 3 623 000 лева, показва друг документ от фирменото дело. Основните задължения са по договори за кредит и лизинг на автобуси.Дружеството е дължало пари и за заплати на работниците си – 15 918 лева, както и неплатени здравни и осигурителни вноски – 17 408 лева.
Катастрофиралият автобус на магистрала "Тракия" е бил собственост на "Ентуртранс", но след фалита на фирмата е прехвърлен на "Бургас тур 90". По него още стоят надписите "Ентуртранс"."Бургас тур 90" не фигурира в списъка на фирмите, които имат лицензи за извършване на вътрешни превози на пътници, публикуван от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Там присъства само обявената в несъстоятелност "Ентуртранс".
Задната лява гума на автобуса била срязана и това е възможната причина за инцидента, е последната версия, която се спряга за катастрофата.

Девет станаха жертвите на инцидента на магистрала "Тракия" тази нощ, след като в болницата почина говорителката на МВР – Стара Загора Йонка Димитрова, съобщи ТВ7. Шофьорът на автобуса е карал с над 100 км в час, което е позволено в участъка, където е станал инцидентът. Пет годишно дете пък загуби майка и сестра си в трагедията.

 

Afera.bg

«