« Върни се назад Публикувано на 25.07.2023 / 8:07

АБСУРД! НАЧАЛНИКЪТ НА РУП БАЛЧИК ПРАВИ КАТАСТРОФА, ШЕФЪТ НА ОД НА МВР ДОБРИЧ НАРЕЖДА ДА Я „РАЗСЛЕДВАТ“ ПОДЧИНЕНИТЕ МУ

На 7 юли т.г. около 8,20 на пътя Кранево  – Балчик, бързайки за работа началникът на РУП Балчик Иван Иванов прати ПТП, като другия участник в произшествието е жена.

След като за катастрофата се докладва на директора на ОД на МВР Добрич Цветан Пировски, същият нарежда местопроизшествието да бъде обслужено от служители на „Пътна полиция“, зачислени към РУП Балчик?!?!

Т.е. избягва се обективна проверка относно установяване на виновността на участниците в ПТП.

Това е против всякакви правила – подчинени да проверяват началника си!

Интересното в случая е защо директорът на ОД на МВР Добрич Пировски разпорежда именно това, и не е ли с цел прикриване на виновното поведение като участник в движението, в случая на началника на РУП Балчик.

Наясно ли е Пировски, че съществува член в НК, който налага наказателна отговорност на лица, които способстват други лица да избегнат наказателна или административна отговорност – чл. 288 от НК във връзка с чл.282 от НК, тъй като става въпрос за длъжностни лица.

Наясно ли е ръководството на МВР, в лицето на министъра, за този случай, тъй като задължително трябва да се докладва когато има инцидент със служител на МВР, още повече ръководен такъв /началник РУП/ или всичко е заметено под килима.

Докога ще се търпят такива началници на ръководни позиции в МВР.

Afera.bg

На снимката: Шефът на ОД на МВР Добрич Цветан Пировски

«