« Върни се назад Публикувано на 04.01.2024 / 10:35

АБСОЛЮТНА СЪГЛАСУВАНОСТ МЕЖДУ ДОГАН И ПЕЕВСКИ. КОЙ РАЗБРАЛ КАКВО РЕКОХА ДОГАН & ПЕЕВСКИ, РАЗБРАЛ. КОЙ НЕ РАЗБРАЛ – ЩЕ Е ФАТАЛНО ЗАКЪСНЯЛ. ЩО Е РЕКЛА „АФЕРА“, ВСЕ Е ВЯРНО

Вчера АФЕРА публикува:

EДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВИ ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ НЕ СМЕЯТ ИЗРЕКАТ!: ВСИЧКО, КОЕТО БЕШЕ ДОТУК, ПРИКЛЮЧВА. И ВИРТУОЗНО ИЗПРЕВАРИ УДАР СРЕЩУ ДПС ОТВЪН

Тогава АФЕРА предупреди, че медии, т.нар. „анализатори“ и всезнайковци моментално ще залитнат по най-елементарната допирателна: „Доган се разправи с Пеевски, Пеевски е аут“ и все подобни лакардии и простичко АФЕРА обясни на елементарниците какво точно се случва. Кой чел – чел, кой разбрал – разбрал. Що е рекла АФЕРА, все е вярно.

Днес, 4 януари т.г., след Ахмед Доган, вчера, Делян Пеевски тиражира свое обръщение към депесарите по случай рождения ден на ДПС:

 „Скъпи приятели, депесари,

Политическото време ни изправя пред изпитания и предизвикателства, на които могат да отвърнат само най-подготвените.

Най-важното  предизвикателство е да не губим връзката с хората, в името на които преди 34 години беше създадено Движението за права и свободи, за чиито достоен живот, сигурност и спокойствие за бъдещето отговорност носим ние, политиците.

Като председател на парламентарната група на ДПС приех тази отговорност от името на всички нас, натоварени да участват активно в парламентарния живот на България и ЕС, като с решенията си подкрепят и защитават не само вас, а всички български граждани.

Правя го със съзнанието, че последните 10 години тази връзка с хората беше нарушена и необходимостта да работим така, че да върнем доверието там, където то е загубено. При хората.

Защото силата на една партия е в това – да устоява на времето и неговите предизвикателства, но и в това да устои на предизвикателството да остане и да работи със и при хората.

Последните 6 месеца направихме много за това в парламента и в местната власт, но имаме още много, много работа. Всеки ден, а не от избори на избори. Защото хората са мъдри и имат безпогрешни сетива за политиците си. И техните очаквания и изисквания към нас са да бъдем до тях. И ние трябва да бъдем.

ДПС е партия с мисия. От създаването си преди 34 години, носеща каузата на евроатлантизма, на защитата на правата и свободите и на политическата мъдрост, разум и далновидност. И ако днес трябва да си припомним за тези ценности, то е за да продължим напред. В неспокойно време, в което Европа и Светът и страната ни посрещат глобалните предизвикателства на войната и военните конфликти, миграционния натиск, енергийните рискове и климатичните промени.

Във време, носещо необходимостта от ново начало. Когато трябва да бъдат препотвърждавани и отстоявани  ежедневно и евроатлантическата ни принадлежност като държава, и демокрацията, и парламентаризма и политическия разум.

Защото най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност.

Вярвам във вас и нашата разумна сила да го направим заедно.“

Сега пак  простичко и ясно да поясним: никаква драма няма между Ахмед Доган и Делян Пеевски. Даже нещо повече: има Заедност. Който още не вдянал какво точно каза Доган и пласира като Знаци, пак да прочете линка с анализа на АФЕРА.

Шахмата е сложна игра.

За елементарниците ще припомня, че АФЕРА още преди стартирането на предизборната кампания за местни избори, първа и единствена оповести, че с Карадайъ е свършено.

Точно тогава на сцената показно излезе Делян Пеевски и пое оперативно партията – и по време на изборите, и след тях. А Карадайъ окончателно го шутираха, както далеч преди това написа АФЕРА.

Пеевски категорично и безапелационно и особено важно – много бързо! /спомнете си думите на Доган от вчерашното обръщение „в спешен порядък“/ започна резачка в структурите на ДПС, в които определени лица се бяха взели за онбашии и като мутри се изживяваха така, че бяха превърнали ДПС структурите в „корпоративни“ по Доган, и в „бакалии“ по АФЕРА.

Така че Пеевски всъщност започна новото начало в ДПС три месеца преди обръщението на Доган и продължава оперативно да трансформира ДПС в това, което отговаря на „новото начало“.

И всичко това бе съгласувано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Впрочем, пак АФЕРА да ви го каже: и вчерашното обръщение на Ахмед Доган е абсолютно съгласувано с Пеевски. И както го написахме още вчера – между тях двамата няма никаква драма. Нито Доган „реже главата“ на Пеевски, нито Пеевски „слага чатала“ на Доган.

Всички така наречени „анализатори“ умишлено и удобно пропуснаха най-важния анализ, който прави Доган, и който е ЗНАКОВ – за промените, които идват в глобален аспект. И не го правят, защото това не е „полит. коректно“ заради слугинската им поставеност към глобалистичните интереси на които служат.

А защо тогава Пеевски непрекъснато употребява мантрата „евро атлантически ценности“, ще ревнат елементарниците. Шахматът е мнопластова игра. И без да си Шахматист обаче, би трябвало да усещаш, когато се правиш на аналитик, че зад всяко натрапчиво, накъртващо показно действие стои нещо друго, нещо различно като ход и цел. Всеки има своя роля в тази Комбинация.

„Най-хубавото предстои“ е другата натрапчива мантра, която употребява Пеевски, не един път я подчертава и в днешното си обръщение.

Трябва да си съвсем аланкат „анализатор“, че да не провидиш, че Доган & Пеевски залагат нови жалони не само за ДПС, а за държавно управление и още по-важното – първи у нас дават да се разбере, че са хаберлии и са наясно какво предстои оттук нататък в глобален смисъл за света, което няма да е същото, с две думи – досегашната игра приключва и който не го е разбрал от всите „простоидиоти“ у нас си е негов проблем.

Правя го със съзнанието, че последните 10 години тази връзка с хората беше нарушена и необходимостта да работим така, че да върнем доверието там, където то е загубено. При хората.“, казва Пеевски.

Пеевски, който ще разширява влиянието на ДПС в нетрадиционните области за ДПС, вече го прави от няколко месеца и реже от корен местните онбашии по места, които отвратиха не само депесарите, но и онези отвън партията, които я приемаха като общност на умни, подготвени и добри хора.

В тази връзка един малък пример с Варна, където областният председател на ДПС – Варна Сали Табаков самозабравен докара организацията до скандална нетърпимост с мутренските си и корпоративни действия. И отблъсна обществено ангажирани лица, които симпатизираха на организацията.

Не друг, а Пеевски отряза от дъно и вкара в пътя ДПС – Варна. Защото точно той председателства партията оперативно. А каква е ролята на Джевдет Чакъров и защо тя е неизбежно необходима АФЕРА вече написа вчера.

Рязка и здрава ръка трябваше да консолидира ДПС, а друг, който да се справи с „разпасаната команда“, освен Пеевски ДПС няма. Защото в онова, което предстои като световна промяна в политическите процеси, харесва или не на някои, ДПС е особена важна, когато става дума за национална сигурност и опити някои глобалистични сили да употребят /за кой ли път?!/ етническата карта.

За всички онези, които псуват, ругаят и просташки обвиняват АФЕРА  и мен, че сме били подлоги на ДПС и Пеевски, ще го кажа в прав текст – пичове, да си добър анализатор това означава да си ампутиран от „привидяното желано като истинско“ и да можеш да видиш онова, което стои отзад процесите и да прочетеш онова, което е зад думите.

Затова не е необходимо да си „с психическо разстройство“, както е казал пред прокуратурата за мен областният председател на ДПС – Варна Сали Табаков, а е нужно да си честен, справедлив и искрен в името на истината, и да не ти пука кой те харесва, или не.

Впрочем, да си добър анализатор и журналист е и да си смел да казваш истината, такава, каквато е.

Пък нека лица, като областният председател на ДПС – Варна Сали Табаков те мислят за човек „с психическо разстройство“. Впрочем, точно за такива представители на ДПС Доган иска действия „в спешен порядък“.

И пак ви го казвам: най-важното изречено от Доган в обръщението му е частта за ПРОМЯНАТА в световен план. Кой разбрал, разбрал. Кой не разбрал – ще е фатално закъснял.

Казвам ви го аз – Веселина Томова, професор по изпреварване, днес – каква ирония!, в деня, в който рожден ден освен ДПС има и … ДАНС.

Хайде, бакалъм.

Веселина Томова

«