« Върни се назад Публикувано на 01.09.2021 / 18:39

АБЕ, ФАНФАРОНИ ЗАЛИЗАНИ, ХЕПТЕН ЗА ИДИОТИ НИ ВЗЕХТЕ! КАФА ОТ ЛИГАВИЯ ВИ ТЪП ПИАР! ОБЩИНИ СЪС СЕРТИФИКАТ „ЧИСТИ ОТ КОРУПЦИЯ“? ХАБЕР ИМАТЕ ЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРАТЕ, ИЛИ ЛАФ ДА СТАВА?!

„Гласове“:

Своеобразен сертификат за „чисти от корупция“ общини лансира в сряда икономическият министър Кирил Петков като стимул за отприщване на чуждите инвестиции в България. Идеята ще се реализира в партньорство с международната организация „Трансперънси Интернешънъл“, а сертификатът ще се казва “община без корупция”. Замисълът е чуждите инвеститори в България да имат допълнителна гаранция от международната организация, че инвестициите им няма да затъват в корупционни практики и да имат международен арбитър, който също могат да алармират при извиване на ръцете.

“Заедно с нашите партньори „Трансперънси Интернешънъл“, които са световни лидери по темата антикорупция, ще създадем механизъм, в който всяка една община, която желае на доброволен принцип ще може да се сертифицира с най-добрите практики, които да намаляват корупцията. Още по-важно е, че в тези общини партньор като „Трансперънси Интернешънъл“ ще бъде гарант, че, ако има някакви проблеми за инвеститорите, те ще имат допълнителна контактна точка, към която да се обърнат и към която да се оплачат”, посочи Петков.

По думите му това би гарантирало две неща – самите административни процеси на местната власт ще станат по-добри и самите инвеститори ще имат доверие, че е безопасно да инвестират в тях.

“Ако махнем корупционния риск от България, инвестициите ще бъдат огромни. Имаме ниските данъци, близко сме до най-големия пазар в света. Всичко друго работи за нас освен корупцията. Ако говорим за икономическо развитие, това е тема номер едно”, каза Кирил Петков.

Брандът “България” и брандът “корупция”

“За съжаление успели сме да направим през последните години брандът “корупция” и брандът “България” да вървят заедно. С такава мярка искаме да дадем възможност на най-чистите общини да се сертифицират, да имат възможност да привличат инвеститори с идеята, че са община без корупция”, каза още министърът.

От думите му стана ясно, че този процес ще отнеме време. Като първа стъпка ще се започне с промяна на антикорупционната стратегия на правителството, а до две седмици се очаква и решение на МС, с което да се даде старт на процеса по реализацията на идеята.

“Слоганът “община, чиста от корупция” звучи добре. Механизмът е тестван, работещ. Имаше много общини, които се интересуваха от въвеждането на тези добри практики – за управление на корупционен риск, за управление на сигнали, така че, според нас, това би спомогнало за модернизация на общините”, коментира и Калин Славов, изп.-директор на  „Трансперънси Интернешънъл“ България.

“Имаше един елемент, който силно ни липсва, а именно оценяването на позитивните усилия на общините, които искат да приложат добри управленски практики, стандарти за управление на корупционния риск, стандарти за управление на сигнали за нередности, включително и на сигнали за корупция”, обясни още той.

От думите му стана ясно, че дадена община е оценявана по скала от 1 до 5 и че процесът по сертификация отнема време, като за целта трябва да се покрият изисквания.“

===

Калин Славов, изп.-директор на  „Трансперънси Интернешънъл“ България пък в „Лице в лице“ се опита да обясни нещо от това „фундаментално“ начинание и непрекъснато викаше „така – така, така -така“ като развалена шевна машина.

Така – така, ама хептен ни взехте за идиоти, зализани фанфарони, дето изобщо не знаете къде се намирате и единственото, което правите е тъп, дърварски, лигав пиар!

Само кретени, които изобщо нямат хабер какво означава корупция в българските общини, могат да говорят за подобни идиотски сертификати и глупотевини, които щели да спрат корупцията!

Виж, да усвоят едни пари с тия сертификати, тия зализани „капацитети“ Радеви, които не спряха да плещят глупости, съвсем сигурно е.

Инвеститорите щели да заприиждат, след като тоя с „така-така“-то ги сертифицирал, аре бе!

Кои инвеститори, бре, юпита недоносени? Дека ги инвеститорите? И дори да цъфне един инвеститор – туй ли е корупцията в общината?! И като как „държавата“, т.е. в лицето на Кирил Петков и частните му авери щели да посочват възоснова на раздадените от тях сертификати кой да инвестирал и къде. Туй не е ли корупция, а?! И търговия с влияние чрез ресурса на държавата?!

Ако тия двамата имат и минимален хабер как и по какви начини във всички общини на държавата тече Схемата на корупция, готови сме да си отрежем главите.

Това, което говорят тия двамата смешници, е пълна тъпотия и доникъде няма да доведе, освен до нова Схема – тоя път със сертификатите „чисти от корупция“.

Не е работа на остапбендеровеца Кирил Петков да чисти от корупция. Това е работа на МВР, службите, ДАНС и прокуратурата. Ако ги имаше на местата си, досега нямаше да остане кмет и общински съвет неарестуван. И понеже ги няма, сега едни нови измамници тръгват напред със сертификати!

А тия въпросни „сертификати“, дето ги размятвате сега само за да се прави брутален, отвратителен, лигав пиар на Кирил Петков, отсега може да си ги заврете отзад!

Afera.bg

«