« Върни се назад Публикувано на 22.05.2014 / 16:24

АБЕ, НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО АРЕСТУВА НАЙ-НАКРАЯ ТОЯ ГЕРБ КМЕТ НА ВАРНА, ДЕТО НЕ СЛИЗА ОТ ЧЕРЕШАТА И ПРЕВЪРНА МОРСКАТА СТОЛИЦА В РАЗОРАНАТА ЦЕЛИНА!?

 

На „дунавски вълни“ оприличават новата настилка в центъра на Варна минувачи, които си цапат обувките по незавършения в срок пешеходен ринг. „Тъпчеш и се пребиваш“ – това е един от най-честите отговори на забързаните варненци, които нескрито иронизират новия център и още по-нескрито „благославят“ фирмата изпълнител, предаде репортер на Topnovini.bg. 

В следобедните часове на централното ларго се забелязва оживление. Десетки работници лавират около купчини с пясък и палети с нови плочки. Малцина от тях обаче извършват някаква дейност. Част от майсторите си почиват, облегнати по витрините на близки магазини, а други си похапват.

Въпреки кметските обещани центърът на Варна да посрещне спретнат и обновен първите летовници на 21 май, малцината работещи под жежкото слънце работници на фирма „Зебра“ смятат, че ремонтът няма да свърши и до края на месеца, пише сайта : http://varna.topnovini.bg

 „На нищо не прилича тая работа, много закъсняха с ремонта“, възмущава се междувременно двойка възрастни съпрузи. Мъжът и жената отбелязват, че на варненския център от години не му вървяло на хубави плочки. Старите, макар и равно поставени, много се хлъзгали, с тези пък хората щели да си изпочупят крайниците.

„Ремонтът се прави палачорската само и само да се завърши в срок. Никой обаче не допуска, че при първия дъжд всички плочки ще се разхлопат“, е мнението на работещия наблизо Христо Генчев. Той и колегата му Димитър Василев следят по неволя реконструкцията от самото начало и не вярват работата да приключи в следващите 2 седмици. Съмняват се и новите плочки, макар изглеждащи добре, да издържат под напора на тежките бронирани автомобили, които ежедневно влизат в тази част, за да прибират парите от банките.

„По-добре да бяха забавили работата с два месец-два, но да стане като хората, а не да приключат навреме, но некачествено“, категорични са младите мъже.

„Бързаме, стараем се, но хората ни пречат. Минават, плочките се разместват и ние започваме отново и отново, затова се бавим“, оправдават се майстори с гумени чукове в ръце, пише още varna.topnovini.bg

Кошмарна е и ситуацията по булевардите и тротоарите, които са заприличали на окопи, а около тях се мотаят някакви т.нар. работници и я карат през куп за грош.

Цялото упражнение, наречено ремонти на инфраструктурата, всъщност манкира усвояването, сиреч краденето на едни пари, което във Варна върви традиционно, покрай едни и същи фирми.

В града нито можеш да се движиш нормално по тротоари, нито да караш автомобил. Батакът е пълен. Точно толкова, колкото е в главата на ГЕРБ –кмета Иван Портних, известен с пребиваването си горе на черешата.

Прокуратурата и полицията продължават да спят, защото първо са в СИМБИОЗА с местните онбашии и второ – там пък, не се качват на черешата, но се носят на крилете на чашката.

Afera.bg

На снимката: Двамата „бели“ Портних и авера му Александър Арамов. Защо са „бели“, те си знаят.

 

«