« Върни се назад Публикувано на 17.01.2014 / 9:43

АБВ – АЙДЕ, БОЙКО, ВЪРНИ СЕ

 

Закачливата абревиатура не е безцелна игра на думи. В цялата каша от компромати, взаимовръзки, заплаха от флашки и недомлъвки, днес Румен Петков се изпусна. Става дума за енергетика! Големият шлем и Големият пожарникар овладяват енергетиката, скъпи ми читателю. Отдавна го правят. Целенасочено, упорито, задкулисно. Според Румен Петков, Бойко Борисов е дал съгласието си за строеж на Белене. Преди 3 месеца. В ролята си на опозиционер, невлизащ в парламента.

Това звучи смешно – и аз мога да дам съгласието си по такъв начин, но какво от това? Съгласието на Борисов струва една идейка повече от моето, защото той е депутат (това осъзнавали ли сте го наскоро? Той е само депутат!). Но Борисов не държи в ръцете си никаква власт – няма парламентарно мнозинство, няма правителство. Дори Фидосова си няма вече.

Така че на кого му пука дали е дал съгласие за Белене.

А би трябвало да ни пука. Борисов спечели половината си гласове благодарение на това, че се отказа да строи втора атомна централа. Белене, колкото и да се опитват да ни внушат друго, не е просто символ на руското влияние. То е доказателство за античовешкото мислене на нашите властници. Те виждат в атомния реактор не заплаха за екологията, а възможност за собствения си джоб.

Но хайде да се опитаме да им хванем лекичко схемите (изцяло не можем, въпреки че сме умни хора, те играят на друго поле). Първанов обяви Големия шлем, бисерът върху който беше Белене. Бойко днес дава съгласието си да ни нахлузят шлема. Трябваха им близо 4 години, но най-сетне са се разбрали за комисионната. Така виждам аз нещата с конспиративното си мислене. Знам, че това е само малка част от цялото. Но е важна, защото касае и нас, и децата, и внуците ни.

Честито ни Белене, ако Бойко се върне на власт, както си обещава сам. Орешарски ще ни се стори като учителка в детска градина пред казармените старшини от АБВ и ГЕРБ.

И накрая, за да отпуснем напрежението, хайде пак да си поиграем с думите. Азбучната истина е под носа ни – АБВ са свързани с ГЕРБ чрез ДС. И вижте какво се получава –

АБВ-Г-Д….и Яне Янев.

Пресиян Антонов

 

«