« Върни се назад Публикувано на 29.10.2022 / 15:58

ШПИОНСКИ ИГРИ 3. СЕЛСКИ ПИНИЗИ. КОЙ УДРЯ ДАНС, РЕСПЕКТИВНО ПРЕЗИДЕНТА, С ИЗМИСЛЕНИ „АГЕНТИ“, ШЕТАЩИ НА ПЛАЦА НА СЕЛО ТРУД

На 28.10.2022 АФЕРА публикува:

ШПИОНСКИ ИГРИ 2. СВОИ СРЕД ЧУЖДИ, ЧУЖДИ СРЕД СВОИ.

https://afera.bg/%d0%a8%d0%9f%d0%98%d0%9e%d0%9d%d0%a1%d0%9a%d0%98-%d0%98%d0%93%d0%a0%d0%98-2-%d0%a1%d0%92%d0%9e%d0%98-%d0%a1%d0%a0%d0%95%d0%94-%d0%a7%d0%a3%d0%96%d0%94%d0%98-%d0%a7%d0%a3%d0%96%d0%94%d0%98-%d0%a1/

С две думи в материала се акцентира, че: „Отлично запознати в средите на службите споделят, че „къртица“ във военното разузнаване е снасяла информация на Балканския отдел в ДАНС, където, забележете, през пролетта на тази година бяха арестувани ръководни служители от средно ниво за шпионство в полза на руските специални служби! За което самото ръководство на ДАНС в началото на месец април даде и пресконференция.Задачата – изнасяне на чувствителна информация и тайни, добити от военните разузнавачи зад граница с толкова труд, усилия и риск за живота им.…“

Като е важно да се отбележи, че преди време АФЕРА единствена освети и изнесе на показ „фундаменталния професионализъм“ на „Военна информация“ /простичко казано: „военното разузнаване“/ с голия, размахан уй из Европата на бившия шеф на „Военна информация“, АФЕРА реши да разнищи случая с „къртицата“ във Военно разузнаване, която „снасяла информация“ в ДАНС, защото ни замириса някак евроатлантически на гнило…

Години наред АФЕРА разследва и се занимава със спец.службите на държавата, на купища идиотии сме се натъквали, но такава селско – Трудова „комбинация“ и „конспирация“, като описаната в публикувания материал от АФЕРА, надмина дори и нашите очаквания.

Историята се оказва проста и употребяваме от куртоазия точно това определение, за да не кажем директно – пълна простотия.

Служител на „Военна Информация“, демек на Военно разузнаване, решава да премине на работа в ДАНС. Като военен обаче, той има десетгодишен договор, за който трябва да плати неустойка, ако напусне и премине на друга работа. Лицето преминава проверки за постъпване в ДАНС, издържа ги, шефовете на ДАНС и Военно разузнаване се споразумяват и за въпросните неустойки по договора.

Обаче.

На това място започват селските пинизи, а ла село Труд, които граничат с гротеска от нискокачествен долнопробен шпионски филм.

Определени висшестоящи лица във „Военна информация“ притискат служителят, който е на път да отиде в ДАНС с – „Да, ок, иди там, ама ще снасяш за нас информация какво правят в ДАНС!“.

А сега, де! Служителят се вижда в чудо, очевидно и щенията на „военното разузнаване“ стават достояние на дансаджиите, и какво, какво – идва ред на баналния пиниз – „Военно разузнаване“ лепва на човека „шпионство в полза на руските специални служби“ в името на дъра-бъра два чадъра – „евроатлантизъм“ и „НАТО“…

Дотам се стига, че „Военна Информация“ изпраща и Справка по тая цялата скалъпена простотия и във Военна прокуратура. Да се потресеш! – нищо чудно да последва и гръмовна пресконференция как родните пишман конспиратори са гепали нова „къртица“ на руснаците.

В материала ни в клин, ни в ръкав – обаче само на пръв поглед! – е споменато и това:

„…Пореден пример в това отношение е известният в своите среди Еленко Божков, който изпълнителната власт иска да привлече в екипа си, за да подпомогне решаването на многобройните проблеми в сферата на енергетиката. Този експерт в момента е във фокуса на поредната поръчка, движена от ресорната дирекция в ДАНС, изпълняваща задача от своите покровители да не го допуснат да заеме въпросния държавен пост. Може би тук отново президентът на републиката е под прицел…“

Проверка на АФЕРА показа, че никаква проверка в ДАНС по отношение на Еленко Божков за допуск до класифицирана информация няма.

Но пък АФЕРА ще разкрие абсолютната истина, че Военното разузнаване от тотално надупване на „евроатлантическите ценности“ на „Козяк“, така се е посрало, че е изготвило „Справка“ срещу шефът на ДКСИ Цвятко Георгиев, че бил … „руски шпионин“! Да се смееш ли, да плачеш ли!

Във „Военна информация“ се подвизава една „стара“ ексдансанджийска група, свързана с ексшеф на ДАНС – М.Г. и с един друг екс „корифей“, дето не слиза от телевизиите да се прави на „спец“ – Цв. Й.

В групичката са: Хр.П., П. Ст., М. Р. и любовницата му – К.И., Кр.Г.

И всите те трамбоват по „шпионския“ „път на копринката“.

Че искат да ударят ДАНС е ясно, че искат така респективно да ударят президента, пак е ясно, ама, как е възможно така селташки и елементарно, бре, пичове?!

Същото е като оня, бившият шеф на военното разузнаване, дето си разявяваше уя насам – натам. И го заковаха като пълен ахмак.

„Ниво“ – zero.

Afera.bg

«