« Върни се назад Публикувано на 08.11.2022 / 9:33

ТАШАК, МУЗИКА И ВЕСТИ ОТ МВР – ДУПКА! ДОКАТО РАДЕВ СЛАГА ОТ ИЗМИСЛЕН ПО НЕФЕЛЕН МИНИСТЪР НА МВР, ТАКА ЩЕ Е! КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ СМЕШНИЦИ КАТО ДЕМЕРДЖИЕВ И ПЕТЪР ТОДОРОВ? САМО КАТО ГИ ВИДИШ, БАСИ И „РЕСПЕКТА“!

Граничен полицай е убит в района на Елхово до границата с Турция, съобщи МВР. Инцидентът е станал снощи, около 20:35 часа, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент.

В резултат на изстрелите граничният полицай, който е бил на около 30-години, е починал на място, а военнослужещият е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Към мястото на инцидента са насочени най-близките гранично полицейски наряди.

Ежедневно в село Голям Дервент преминават групи с нелегални мигранти, каза за БТА кметският наместник Иван Франсъзов по повод инцидента, при който загина граничен полицай в района на българо-турската граница до селото.

По думите му в селото, в което живеят около 30 души, не са чули изстрели снощи. Преминаващите мигранти са предимно сирийци и афганистанци, каза още кметският наместник. „Всеки ден минават мигранти. За тях няма почивка, няма събота, няма неделя. Това е ежедневие, за тях няма спирка“, добави той.

Синдикатът към МВР: Това може да не остане изолиран случай

На границата се случва нещо, което досега не се беше случвало. Това не е задължително да остане изолиран случай, заяви пред БНР Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Той определи трагедията като шокираща.

Според Попов сериозен брой нови служители на МВР трябва да започнат работа по застрашените участъци от границата. По думите му това е работа за професионалисти и е крайно време да се престане с практиката на командироване на служители.

„Не може патрул в състав от двама души, което вече се е случвало многократно, да се изправи пред група от 20-30-40 и повече мигранти и да няма връзка с колегите си“, коментира Валентин Попов.“

„Без абсолютно никакво оборудване, без дълго оръжие, без военна подготовка. Тези хора се изпращат там като насищане на района с човешки ресурс. Дори нямат адекватна радиовръзка помежду си“, каза още криминалистът.

„Пращат ги в гората да охраняват границата с каска и щит, и в най-добрия случай – с пистолет“, допълни Савов.

Според него, ако загиналият полицай е имал бронежилетка трети клас, е можело инцидентът да бъде предотвратен.

Трагичният инцидентът край Елхово не е първият подобен в граничния район. Още няколко подобни случая са ставали през годините.

През август тази година двама полицаи загинаха при катастрофа, докато преследваха автобус с нелегални имигранти. Инцидентът стана в Бургас. Двамата загинали тогава бяха на 31 и 43 години.

…………………………………

Министърът на МВР „бил бесен“ пишат слугинските медии, въх!

И на какво е бесен? На собствената си нефелност?

Докато министри на МВР стават измислени, направо смешни фигури, а главен секретар на МВР имаме, това, което имаме, като още по-измисленият Петър Тодоров, така ще е.

След нефелния Бойко Рашков, акълията Румен Радев турна и тоя смешник Демерджиев за министър. Който от сутринта рецитира „вбесено“ по телевизиите. Тъпотии.

Щял да вземе мерки, щял да бъде безкомпромисен, щяло да се стреля по границита…

Ташак, музика и вести от МВР – ДУПКА!

МВР – ДУПКА ПРОГНИЛО ОТ КОРУПЦИЯ, ОТ НЕКАДЪРНОСТ И ЛИПСА НА ВСЯКАКЪВ РЕСПЕКТ.

Като видиш министъра и главния секретар – баси и „респекта“!

Afera.bg

 

«