« Върни се назад Публикувано на 30.11.2022 / 18:54

СТИГА ОТ САЩ ДА СА ДОВОЛНИ

8 години Христо Иванов дебелее на държаената софра като министър, депутат и дегустатор на власт. За 8 години шкембето му стана като на бременна жена в осмия месец.

Защо и сега Христо Иванов и ДБ пак ще се продаде за подлога на ГЕРБ като техен младши коалиционен партньор още с първия мандат? Ето защо.

Радев няма да даде третия мандат на ДБ, а вторият мандат на ПП е с нулев шанс. Ако третият мандат отиде при БСП, Христето пак ще трябва да се коалира с комунистите, при това в техния мандат, което няма как да бъде покрито за оредялата му клета либералосектантска публика.

Ако Радев даде третия мандат на Ковачки и на Стефан Янев цената на прокопиевата сектичка хептен ще спихне и ще удари дъното.

Ако се стигне до избори през зимата, коалицийката на ДБ с ДСБ ще се разпадне в движение като разбрицана ладичка и пак ще гледат парламента през крив макарон.

Единственият ход да осребри дузината си депутати щедро във властта остава следният. Хр. Иванов да отиде пак там, където е желан като булка – в Зайчарника в Банкя. С първия мандат ДБ ще изтъргуват министерския пост за любимата на Ицето – Надежда Йорданова, която поради всякаква липса на компетентност и качества стана любимата гумена кукла на Гешев. Жалък, но не неочакван финал.

Първият мандат на ГЕРБ дава най-тлъсти възможности Прокопиев и Иванов да се осребрят щедро като за последно. Гледахме този съветски филм няколко пъти през последните 12-13 години. Поради шепата дебилни, сенилни, но упорити, избиратели на ДБ ще го гледаме отново до втръсване, а Прокопиев с 10 депутати пак ще финтира изръсилия се за партия – конкурент олигарх Ковачки и ще седне на трапезата с ГЕРБ и ДПС.

А и ДПС вече са кандисали да споделят отново с Прокопиев една евро-атлантическа трапеза. Стига от САЩ да са доволни.

Николай Бареков

«