« Върни се назад Публикувано на 21.11.2022 / 19:59

ИЗТЕЧЕ СТЕНОГРАМАТА ОТ ПРЕЗИДЕНСТВОТО НА ДВЕТЕ КОХОРТИ ОТ ВЕЧЕРНАТА АКАДЕМИЯ НА УЛИЦА „КОЗЯК“ ЗА БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СТРАТЕЗИ

Изтече стенограмата с превода на днешните филипики, разменени в президентството между Румен Радев и Христо Иванов след изгонването на камерите. Разговорът на закрити врати се е водил на лош и на още по-лош английски от Радев и Иванов и затова преводът е по-свободен.

Радев: Конграчулейшън фърстъвъл, гайс! И сега на закрито да ви кажа. Аз съм по-голям американски патриот дори от трезвения ген. Атанасов в студиото на Лора Танка! Казах, че Крим е руски само за заблуда на противника. На мен лично Херо Мустафа ми диктува в ухото репликите!

Хр. Иванов: По-голям американец от мен и от Иво Прокопиев няма. Ние говорим и мислим само на американски английски и лично Зеленски ми го диктува сега в ушите, а на шефа Прокопиев и Путин му диктува понякога, но само по вайбър и телеграм.

Радев: А га клечахте отпред на фонтана в поза сит даун, що мълчахте? Байдън не ви знае имената, а лично лани четеше от листче имената на моята анонимна кохорта от служебни министри.

Хр. Иванов: Нот, нот и пак нот! Нофин камън уит труу! Ние заради Америка два пъти бяхме подлоги на Бойко Борисов и сега пак ще му станем за трети път. Фор търт уей!

Радев: Докато Байдън не ми каже на кой да дам третия мандат, няма да го давам даже и след Нова година. Ай ем лайк Ай Би Ем соу стронг, соу бюти енд соу смарт.

Хр. Иванов: Ноу, лисън, Мистър грийн сокс! Байдън ще каже на Херо да ти каже да го дадеш на нас и на никой друг.

Радев: Крим ту би ор нот ту би укрейниън?! Крим ще стане украински, но сега е руски. Стефчо Янев е прероденият Дж.Ф. Кенеди и лично ЦРУ ми го докладва от Розуел в Ню Мексико. За него ще е Третият…

Хр. Иванов: Ако дадеш Третия на твоя зелен чорап лично чичо Иво Прокопиев ще ти спре дотацията и ще осветим Пътя на Калинката, пардон, на Копринката. И Туитър няма да те спаси, защото ще те докладваме на фейсбук. Ю ъндъртстенд ми? Донт ъндърестимейт ас, плийз!

Радев: На мен само Путин може да ми нарежда и то само от името на Джо Байдън.

Хр. Иванов: Ние в опозиция не сме родени да стоим, на който и да дадеш мандата ще сме първи на софрата до черпака.

Позвънява някой по “Петолъчката”. След кратък разговор на някого по телефона с Радев на развален руски двете кохорти запяват хорово “Калинка, калинка, Копринка Мая….”. Изведнъж при припева и Мая (Манолова) изскача от под масата с пълни и зачервени бузи. Двете кохорти с песен на уста, мощно рапирайки, маршируват към Вечерната Академия на улица “Козяк” за бавноразвиващи се политически стратези.

Николай Бареков

«