« Върни се назад Публикувано на 29.11.2022 / 14:15

СРЕЩА ОТ УПОР С ЯНЕВ ДЖ. КЕНЕДИ. МАЙ ПИШМАН СТАНА

Със Стефан Янев обсъждаме сутрешно третия мандат и Дж.Ф.Кенеди.

Фотото е на Веселина Томова от АФЕРА.

Николай Бареков

Бележка на Веселина Томова: И понеже нищо случайно няма в този живот, докато си пием кафето с Николай Бареков в един столичен хотел, Стефан Янев влезе и … заседна при нас. Сега веднага знам какво ще питате, пита ли го за Кенеди.

Първо това го попитах: „Как е Кенеди, господин Янев?“.

А той вика: „Ами той отдавна е умрял, добре е…“.

Нататък?

Ами такива работи му казах от упор на Стефан Янев, че си мисля, че пишман стана, че ме срещна, щом рече дежурното в такива случаи, които може да ми се каже, когато съм брутално откровена: „Ама Вие, госпожо Томова, винаги ли сте толкова емоционална?“ „Винаги! И винаги съм толкова пряма! Защото на вас, ТАМ, няма кой да ви казва истината право в очите!“.

Пояснявам, че на такива като мене им е неудобно на такива като Янев да кажат: „Винаги ли сте толкова луда“, ама нейсе, те понеже са полит.коректни и „нормални“ всички видяхме докъде я докараха, за разлика от нас „лудите“.

Иначе разговора от упор по веселинотомовски си беше ползотворен, защото Янев не отрече нито една моя дума /всичко онова, за което ви пиша ежедневно в АФЕРА/, че чак се съгласи с мен, че Румен Радев е трябвало да се извини на народа за ПростотоКиро, хахаха…

И други работи му рекох брутално в прав текст, както аз си мога. И за „Пътя на копринката“ си поговорихме…

Кел файда, ще си кажете.

Акана – кел файда.

Трябвало да се обединяваме, да не се мразим, тоз бил такъв, оня бил онакъв, вика Янев и се обърна към Бареков: „Ти нали си ходил в казармата? Там като се наредиш на плаца, няма значение кой с кого се обича и мрази, всички козируват…“

Това е истинска поанта на тази среща.

Метафора. Която обяснява всичко.

П.П. А! И понеже Янев заговори оптимистично колко много прекрасно и приятелски минала консултацията му с Радев вчера, нали се сещате какво му казах в прав текст: „Внимавай с приятелските дарове, поднесени от данайците…, сиреч от другаря Радев“.

Такива ми ти работи с Янев Дж. Кенеди.

 

«