« Върни се назад Публикувано на 20.01.2023 / 11:56

СПОРАЗУМЕНИЕТО НА NEXO НЕ Е НИКАКВО ИЗЧИСТВАНЕ НА ИМЕТО. ПРИЗНАНИЕ ЗА ВИНА Е! С НЕГО ТЕ СЕ СЧИТАТ ЗА ОСЪДЕНИ. И СА ИЗГОНЕНИ ОТ САЩ. А НАШИЯ ПЛАНКТОН ЗАПОЧНА ДА ХВЪРЛЯ ШАПКИ

Нашумялата компания Nexo се похвали, че са сключили извънсъдебно споразумение с регулаторните органи на САЩ. В това число и с прокуратурата в щатите, където ги разследват. Платили едни 45 млн. долара и пито-платено. Вече били с чисто име. У нас планктона веднага започна да хвърля шапки и да празнува. Само че това споразумение не е никакво изчистване на името.

Въпросното споразумение е признание за вина.

С него те се считат за осъдени. Санкцията е огромна глоба. С това те не изчистват името си. Защото, освен глобата, прекратяват изцяло дейността си в САЩ. На практика те са изгонени от САЩ.

Достатъчно е да си спомним, че им отказаха лиценз от Каймановите острови, за да не ги компрометират. Каймановите острови! Където какви ли пари не се въртят. Нямат никакво основание да се считат за реабилитирани. А даренията за ДБ са 420 хил. И са направени от служители на Nexo. С по 20 хиляди и то в един и същи ден. На всеки му е ясно какво означава това.

Богомил Бонев

«