« Върни се назад Публикувано на 13.11.2022 / 20:30

СЛАВИ МИНЕКОВ Е СРАМ! НАЙ – СЛАБИЯТ И НАЙ-НЕКОМПЕТЕНТЕН МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА ОТ 30 ГОДИНИ! НАРЦИСТИЧЕН КЛОУН, КОЙТО СЕ РАЗПАДА В ЕФИР ДОКАТО ЛЪЖЕ БЕЗОГЛЕДНО

Слави Минеков е най-слабият и най-некомпетентният министър на културата от 30 години. По-зле е от министъра на “Промяната”, защото Атанасов пушеше трева и не правеше нищо.

Слави Минеков е активен и вреди. Унищожи собствената си администрация в МК, тотално се обърка с функциите си и миналата година забрави да внесе актуализация на бюджета, та се наложи Мария Капон и комисията по култура спешно да спасяват парите за заплати на артистите. Тази година нещата се повториха.

Минеков бе принуден почти насила да си размърда задника и да осигури пари за бюджетната издръжка на театрите и културата до края на годината.

Заради собствената си компетентност и тази на служителите, които останаха в МК, ще върне 50 млн., които предшественикът му не успя да реализира, защото си пушеше марихуаната, а Славето не можа, защото е парализиран от нерешителност и некомпетентност.

Провали парите за кино, на път е да потроши и огромни пари по европейска програма. Първото, което направи още когато стана министър, е да уреди близки на високи заплати и договори за съветници, както и да назначи навсякъде някакъв митичен глупак Светослав Трайков, който дотогава пишеше в сайтове за фалшиви новини.

Интервюто му при Цънцарова бе срам за хора като мен, защото ми е приятел. Долна, интригантска и евтина история. Нарцистичен клоун, който се разпада в ефир, докато лъже безогледно и прави примитивна пропаганда.

Ще бъде голяма утеха, ако Румен Радев ни го спести в следващия си служебен кабинет, ако има такъв.

А безобразията му като министър, трябва да бъдат разказани, ако и да са от маргиналията, защото са доказателство за безумния начин, по който в България властта попада при някакви случайни хора, само защото крещят по улицата, или са родени от ЦК на БКП, и така 30 години.

Това интервю днес бе прекалено и абсолютно скандално, та затова си позволявам да пиша. По отношение на Слави Минеков се сдържам от година:) С голямо съжаление ще трябва да му кажа, че Вежди Рашидов, на който той е огледален образ, е няколко класи отгоре.

Явор Дачков

«