« Върни се назад Публикувано на 01.12.2022 / 14:20

РАДЕВ ДА ОЗАПТИ И ШУТИРА НЕЛЕПИЯ СИ МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА МИНЕКОВ, И ДА ПРАТИ ДАНС В МИНИСТЕРСТВОТО НА КАЛТУРАТА, ЗА ДА ПРОВЕРИ КАК СЕ ЗАЛИЧАВАТ ТАБЛИЦИ С ФИРМИ, ЗА ДА СЕ ОПРАВЯТ САМО „СВОИ“ ФИРМИ!

Нелепият, да не кажем по остро определение, Радев министър на културата Минеков продължава с безобразното болшевишко, отвратително, обслужващо десносектантските зомбита, по отношение на Народния театър.

Дава пресконференции, клейми, поставя ултиматуми директорът на Народния театър да подаде оставка, и изобщо се държи като дърварски болшевик.

Минеков е един от кадровите позори на Румен Радев и досега ако имаше грам акъл в главата Радев щеше моментално да го шутира от там.

Радев да прати незабавно ДАНС в Министерството на културата, за да провери как така се трия „таблици“ с фирми, за да останат единствено фирмички на „свои хора“ за проекти и кой се облажва с кинти от това!

На фона на гнусното поведение на Минеков, актьорите от Народния театър написаха отворено писмо до президента Радев и същия тоя Минеков:

„До президента Радев, служебния министър на културата и до Народното събрание.

Преди около половин година г-н Васил Василев спечели конкурса за директор на Народен театър „Иван Вазов“. Дори за този кратък период той, подкрепян от екипа си, успя да създаде здрава и щедра на творчески възможности среда:

Събра сериозен режисьорски екип;

Отвори сцена за млади режисьори;

Покани едни от най-големите имена в съвременния европейски театър да работят с трупата;

Откри нови сценични пространства;

Възстанови неправомерно свалени представления;

Подкрепи творчески инициативи и проекти на колеги от трупата;Повиши актьорските възнаграждения;

Привлече млади хора със съвременен рефлекс и разбирания в различни отдели на театъра;

Инициира членството на Народния театър в международната мрежа „Европейска театрална конвенция“, организация, която съдейства за реализирането на съвместни проекти и обмен между големи европейски театри.

Театърът заработи на пълни обороти с ново усещане за смисъл. Да дишаш, докато работиш, да виждаш хоризонт и реални възможности, да си пълен с енергия и удовлетвореност, когато влизаш в театъра, е твърде ценен дар! Вярваме, че г-н Васил Василев има способностите и волята да продължи по този път. Надяваме се, че възникващите проблеми ще бъдат решавани. От нас. Тук. В Театъра. Където изкуството е приоритет. Както за нас, така и за зрителите!

1 декември 2022 г., София

С уважение,

(всеки един от артистите е запознат с текста на писмото и стои с името си)

Албена Ставрева

Александра Василева

Ана Пападопулу

Антон Радичев

Аня Пенчева

Асен Данков

Биляна Петринска

Бойка Велкова

Валентин Балабанов

Васил Драганов

Владимир Карамазов

Владимир Пенев

Владислава Николова

Вяра Табакова

Георги Мамалев

Гергана Змийчарова

Дарин Ангелов

Деян Ангелов

Деян Донков

Ева Данаилова

Ева Тепавичарова

Елена Иванова

Емануела Шкодрева

Жаклин Даскалова

Жорета Николова

Иван Юруков

Илиана Коджабашева

Ирина Митева

Карла Рахал

Константин Еленков

Любомир Петкашев

Милена Атанасова

Михаил Петров

Ненчо Костов

Павлин Петрунов

Параскева Джукелова

Радена Вълканова

Радина Кърджилова

Снежина Петрова

София Бобчева

Стефан Къшев

Стефания Колева

Стоян Пепеланов

Христо Чешмеджиев

Христо Терзиев

Христо Петков

Цветан Алексиев

..

Afera.bg

П.П. Владислав Наков: Случаят с Народния театър започва да става съвсем прозрачен. Разбира се, първо се искаше ”доброволното” оттегляне на Велислава Кръстева, за да се стигне до искането на оставката на директора. Веднага след като голяма част от трупата излезна с позиция в подкрепа на Васил Василев и екипа ми… За всички вече е ясно, че това беше първоначалната цел. На какво се противопостави директорът на театъра ще стане ясно съвсем скоро. Ясно е обаче и как работи цяла умнокрасива и креслива група. Хубаво е всички да го имат предвид.

 

 

«