« Върни се назад Публикувано на 11.01.2023 / 17:01

ПЪРВО НИ ПУСНАХА БАНАНИТЕ, А ПОСЛЕ НИ ДОКАРАХА МАЙМУНИТЕ. ТО У НАС БЯХА КРУШАТА, ВАСИЛ ИЛИЕВ, АФГАНСКАТА МАФИЯ, А СЕГА НИ ПРАЩАТ И ПОДКРЕПЛЕНИЕ ОТ АФРИКА!

Гледам, че вече готвят капамата…

Ама, нормално, при население, което все е гладно. За екшън, бате!

То у нас бяха Крушата, Васил Илиев, афганската мафия, а сега ни пращат и подкрепление от Африка! Дет се вика, първо ни пуснаха бананите, а после ни докараха и маймуните. Поради социални съображения, разбира се.

Но, защо казвам всичко това?

Щото в едно ново американ екшън муви, което изгледах с лека ръка преди малко, ми направиха впечатления следните дребни детайли, които пък реших да споделя с вас:

Първо.

Главният “световен спасител” вече е афроамериканец (изразявам се така, защото съм изпълнен с невиждан респект към гладиаторите от фейсбук и ме е страх да не ме вкарат в една и съща интелектуално-виртуална килия с Атанас Атанасов. Да ме изнасилва денонощно. Джуджето. С лафове за демокрацията.), докато подържащият палячо този път, вече е бял и изглежда, като трето поколение сиатълски наркоман. Най-доброто на пазара в САЩ!

Тук искам да отворя една скоба и да ви припомня, че едно време Брус Уилис, дори дружка си немаше! За Рамбо пък въобще не ща да говоря. Или за Шварценегер! Оня роботи избиваше, само някакъв афроамерикански му трябваше, да му се мота из краката. Е, подкрепяха ги некви афроамериканци, верно е, ама то беше повече морална подкрепа, тяхното. Макар и някъде по това време Мел Гибсън да легализира екранната си връзка с Дани Глоувър. После чак филм за Христос направи. Май от него беше, but nobody can’t take our freedom!

Та, именно тея двамата, от филма за който ви разказвам, щели да спасят света. От Трета световна война, of course. Щото Ислямска държава, по това време, разбираш ли, били в годишен отпуск…

Второ.

Още в началото на филма ми съобщиха, че вече течала Трета световна война, но не било добре населението на планетата да го разбирала от CNN или Скат ТВ, щото не знам си кво щяло да случи…Или накратко – крият войната от нас, бе! Ние във война, ама само те знаят! Бахти нещастниците.

Трето.

Лошите, които пак естествено са руснаци, лека му пръст на Никита Хрушчов, и пак, разбира се, вършат онези пълни безобразия познати ни от Рамбо 3, а сиреч, мечтаят да унищожат Айова, да пренесът Статуята на свободата на ул.”Арбат”, да сложат на мястото на Том и Джери, Котаракът Леополд, както и разбира се, да отрепат собствените си роднини в една бърза, но много добре организирана двуминутна ядрена война.

Четвърто. И последно.

И черните хора пътуват в бъдещето. Като Нео. И Кирил Петков. Темата е много добре застъпена в този нов-стар филм. Дано Лена го гледа. За да не страда пак след това.

Абе, интересен е филма. Ако Хичкок бе жив щеше да си изкара акъла!

Васил Петев

«