« Върни се назад Публикувано на 11.12.2022 / 21:25

ПРОФЕСОРКАТА ПО ИЗПРЕВАРВАНЕ И ПРЕПОДАВАТЕЛЯТ ПО ИЗПРЕВАРВАНЕ

Чета интервюто на Алексей Петров в сайта Пик: „Най-добрият каратист и футболист сега да плати 82 млн. лв. на „Лев инс“, вместо българите. Борисов просълзен ме молеше: Ще ме махнат от политиката, ако не ми помогнеш да…“ – виж тук! и на финала му се натъквам на истинска находка:

…- Някои политици дори са готови да преподават.

По кои въпроси? Обществени поръчки и злоупотреба със законите?

Аз съм преподавател по изпреварване. Още през септември 2009 г. обявих официално какво ще се случи на България. И то се случи. Аз не съм само теоретик. Аз съм практик и поех риска тогава. Четири-пет месеца по-късно цялата държавна машина се обърна срещу мен….“

Когато Алексей не е в ролята на сериозно хабилитирано лице, доцент, и се надиграваш с него на маса с бяло вино и тетевенско сирене, неподозирано се натъкваш на конгениалните му попадения. Изобщо, ако питате мен, Алексей Петров е много по-интересен извън университета, ако разбира се ви позволи да му поиздърпате маската.

Преповадател по изпреварване? Казал преподавателят на професорката по изпреварване.

Защото някога, месец преди Боко Тиквата и Особената му форма на главата Цветан Цветанов да го „проснат по очи“, АФЕРА, т.е. аз – професорката по изпреварване, първо отидох на басейн „Спартак“ и чрез негово доверено лице го предупредих какво предстои, и второ – седмица по-късно след като Алексей в неговия типичен стил ме отсвири, без да ми обръща внимание, го написах в прав текст в сайта АФЕРА – първо „думкат“ Антон Петров – Хамстера, след това Алексей…

И то се случи.

Що е рекла АФЕРА, все е вярно.

Още в първите дни на кретенската акция „Октопод“ пак в прав текст написах какво ще последва – и че това съшито с бели конци „дело“ на Боко и Цецо ще приключи с фиаско. Случи се, макар и десет години по-късно.

По онова време обаче, всички сегашни журналя, които днес пищят като изоглавени срещу Боко Тиквата и мафията на ГЕРБ не само не смееха да гъкнат, но и повтаряха като папагали „геройските думи“ на Тиквата и Цветанов как били разбили „октопода“. Тогава бяхме неколцина – броящи се на пръстите на едната ръка, които не спряхме да изнасяме на показ поръчковата зулумщина на Боко и Цветанов, наречена помпозно „октопод“.

Много преди ареста на Алексей Петров – още тогава! – бях единствената журналистка в България, която громеше брутално и ежедневно Боко Тиквата и кохортата му. По онова време ВСИЧКИ журналя тичаха подире му и му ближеха задника. Карахме се с Алексей люто – и той все ме питаше какво толкова не му харесвам на Боко…

Професорка по изпреварване съм аз. От първия миг във Властта на Боко, знаех какво ще се случи. Е, бая години минаха, ама:

И то се случи.

Иначе Алексей е наистина преподавател по изпреварване. Още по-назад във времето, когато бяхме на косъм да станем съдружници в сайта АФЕРА / в самото му начало/, той ми изнесе лекция по изпреварване и каза тогава: „АФЕРА трябва да стане сайт с който всички в държавата да се съобразяват и щом там излезе разследване, властите да не могат да избягат и да премълчат, и да имат респект от това, което се пише в сайта…“.

Съдбата ни размина като ортаци тогава, но аз помня и досега урока му – и през всичките тези години постигнах точно онова, което „изпреварил“ ме учеше. Разбира се с помощта на много приятели на АФЕРА, разбира се и с негова помощ – когато не сме се карали свирепо, е помагал.

Сега пак му водя с хетрик. Професорката по изпреварване отново се е опълчила сама срещу новата „кохорта“ и пак, като професорка по изпреварване, знам, че това, което казвам сега за новата мафия – тоя път от „пътя на копринката“, както беше още преди много години за Боко, ще се случи.

„Изпреварването“ е иначе нещо, което не се учи. Или ти идва отвътре, или – не. На ахмак няма как да преподаваш изпреварване, можеш да му преподаваш само занаятчийски хватки, ако изобщо е вдянал какво изобщо е изпреварване.

От това интервю на Алексей Петров само това е поантата – „преподавател по изпреварване“. И това трябва да се запомни. Защото крие много дълбок смисъл, който не е за всеки.

Преподавател по изпреварване, имаш много поздрави от професорката по изпреварване.

Хайде, бакалъм.

Веселина Томова

«